Fake photos – it’s ok when we do it!

Efter ”fake news” kommer ”fake photos”. Här ser ni ett lysande exempel på hur media vinklar saker och spelar på människors känslor för att skapa reaktioner enligt en viss agenda.

Den lilla gråtande flickan från Honduras som står framför USA:s president Donald Trump på det kommande numret av Time Magazine blev INTE separerad från sin mor vid den amerikanska gränsen, det intygar hennes far.

Tusentals nyhetstidningar och magasin världen över har publicerat bilden och trycket från omvärlden fick president Trump att dra tillbaka beslutet om att separera barn från sina familjer i onsdags.

Under en telefonintervju säger fadern att hans dotter har blivit en symbol för barnseparation vid USA:s gräns och att hon kanske till och med lyckats beröra Trumps hjärta. Den lilla flickan befinner sig dock tillsammans med sin mor, Sandra Sanchez, vid Texas gräns, där de sökt asyl och de blev inte separerade när de togs om hand vid gränsen. Sanchez lämnade Honduras tillsammans med dottern utan att informera varken fadern eller de tre andra syskonen om sina planer. Fadern misstänker att Sanchez sökt sig till USA eftersom hon har familj där och vill försöka få det bättre ekonomiskt.

Alla minns väl den 3-årige pojken Alan som hittades drunknad på stranden utanför Turkiets kust år 2015, där bilderna kablades ut över hela världen och det var lite startskottet för en ännu starkare öppna era hjärtan-politik i Sverige. Syftet var så klart att väcka känslor och förmå Europa att släppa in migrantströmmarna med majoriteten ekonomiska migranter och det har senare framkommit att pappan tog sin familj ut på havet för att ”låtsas vara flykting” i syfte att få sina tänder fixade gratis. Han ägnade inte en tanke åt sin icke simkunniga fru eller deras barn.

De riktiga flyktingarna sitter som bekant fast i flyktinglägren, långt bort från våra generösa bidrag och förmåner, som istället strös över helt fel mottagare.

http://english.alarabiya.net/…/Father-says-little-Honduran-…

honduras.jpg

Annonser

4 reaktioner till “Fake photos – it’s ok when we do it!

  1. Johanna Jönsson, Centerpartiets migrations-och integrationspolitiska talesperson, är specialist på att tala på ett sätt som skapar känslor. Hon målade upp en bild av en liten pojke på stranden i Turkiet när hon höll tal vid Medborgarplatsen i Stockholm i september 2015. Refugees welcome-manifestationen. Hon såg små bruna mockaskor med blå snören. Inte ett öga torrt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s