Glad midsommar alla Sverigevänner!

Idag är det Midsommarafton i Sverige. De äldsta bevarade skrifterna som nämner midsommarfirandet i Norden är de isländska kungasagorna från 1200-talet och i den kristna kyrkan firar man sedan 300-talet Johannes Döparens födelse den 24 juni.

För mig är Midsommarafton likvärdigt med sill och potatis, jordgubbar, snaps samt dans runt midsommarstången – oftast ackompanjerat av ostadigt väder och i värsta fall regn.

På Nationaldagen som inföll nyligen var det en del tidningskrönikörer som försökte förringa svenskheten samt ifrågasätta eventuella nationalistiska känslor som enligt många för alltid måste kväsas! Det skulle därför inte alls förvåna mig om det dagen till ära publiceras minst en text där man ska deka ner på svenskarnas midsommarfirande. Det stora alkoholintaget kommer troligen kommenteras och säkerligen även påståenden om att vi svenskar exkluderar invandrare genom vårt firande. Det verkar som att de har en förkärlek för att omfamna nya kulturer och deras traditioner, medans vi svenskar ska tryckas ned i skorna så mycket det går och helst inte synas eller höras alls. Kan en bondes halmbalskonstellation i blått och gult, som skulle symbolisera svenska flaggan under Sveriges öppningsmatch i fotbolls-VM, anses vara rasistisk så finns det snart ingenting som förvånar längre!

Vänsterlobbyn har redan lyckats förstöra skolavslutningarna på många håll i Sverige genom att förvisa barnen från kyrkans rum och i vissa fall upphöra med traditionen att sjunga Den blomstertid nu kommer, men Midsommarafton har de däremot inte demolerat än så länge och jag hoppas att det förblir så.

Att man under minst ett årtionde både från politiskt och medialt håll försökt kväsa den svenska folksjälen, däribland våra traditioner, är inget annat än en skandal! Jag glömmer aldrig Socialdemokraternas uttalande år 2015: ”Det finns ingen inhemsk svensk kultur”. Jag förstår inte ens hur en svensk regering kan ta de orden i sin mun och ändå tillåtas regera landet vidare efter det! Det är synd och skam att Kinberg-Batra inte hade mer kurage under sin tid som partiledare och istället lyssnade på partipiskan – hon borde ha fullföljt sin plan om att gå Sverigedemokraterna till mötes fullt ut och på så vis tagit makten från historiens mest misslyckade regering, då hade vi inte suttit så hårt fast i träsket som vi gör idag och Moderaterna hade haft kvar sitt förtroende bland väljarna.

Som de flesta har upptäckt vid det här laget är sagan om Sverige tyvärr över och oskuldens tid är förbi – om några få månader är det dags att resa oss för Moder Svea och som ett enat folk stå upp mot politikeradeln och ta ansvar. Passa därför på och njut av hela ert hjärta av denna dag på året som ännu inte är förpestad – drick Din nubbe, ät Din sill, sjung nubbevisor, avnjut Dina jordgubbar samt dansa och lek med barnen runt midsommarstången!

Glad midsommar önskar jag alla Sverigevänner och vad beträffar övriga så hoppas jag på ett snart tillnyktrande från deras sida om vi ska ha något land kvar att lämna över till våra barn när den tiden kommer!

midsommar.jpg

Annonser

6 reaktioner till “Glad midsommar alla Sverigevänner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s