Västerländska feminister försvårar för muslimska kvinnor att frigöra sig från sina bojor!

Mitt inlägg om mina upplevelser i Göteborg har verkligen väckt uppmärksamhet – över 15.300 personer har läst texten på bloggen i skrivande stund och det är inte bara i Sverige utan från stora delar av världen!

Nu börjar det dock trilla in kommentarer från svenska kvinnor som inte håller med om den bilden jag målar upp, utan menar att barnen väljer själva att ta på sig dessa plagg för att de tycker att de är fina. Någon menar också att hon känner jättemånga starka och fria kvinnor som väljer att bära hijab med argumentet att de vill spara sin skönhet till sin man.

Betyder det att skönheten sitter i håret eftersom det är håret som man döljer i en hijab? I Koranen står det enbart att man ska täcka sitt dekolletage, så det är uppenbart att dessa klädregler är en efterhandskonstruktion av radikala imamer och extremistiska män i syfte att kontrollera kvinnorna.

Det är de facto en hel drös med unga tjejer som klär sig i hijab, samtidigt som de klär sig utmanande i övrigt så att man ser varenda detalj av deras kropp och dessutom sminkar sig många kraftigt. Haram säger vissa och menar att det är hyckleri, men jag har funderat på detta och ser det snarare som en revolt från deras sida. De gör bara det minsta som krävs för att göra sin familj nöjda, men passar samtidigt på att visa upp resten som man får visa upp med råge. Jag tycker faktiskt dessa tjejer är modiga och starka, kanske kan de om några generationer bryta sig loss helt.

Där kommer den svenska lagstiftningen in – om vi kunde ta oss i kragen i det här landet och faktiskt se till att införa förbud mot heltäckande klädsel på allmän plats för barn under 18 år (som de gjort i t.ex. Danmark) så hade vi kunnat bidraga till att underlätta livet för dessa småflickor som tvingas iklä sig tält från späd ålder. Vad gäller hijab är det svårt att komma åt, men kanske om man inför förbud mot religiös klädsel på allmän plats för barn under 18 år?!

Alla dessa svenska kvinnor som enligt mitt tycke sviker sitt eget kön genom sitt ställningstagande och tysta accepterande av ett kvinnoförtryckande plagg, bidrager också till ökad polarisering. Katerina Janouch skriver idag att västerländska feminister förstör de iranska kvinnornas kamp för att slippa slöjan och det ligger väldigt mycket i det.

Masih

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s