Migrant vs. flykting – sanningen berör!

Jag funderade verkligen två gånger innan jag bestämde mig för att dela den här artikeln – dels är den väldigt lång och dels är den fruktansvärt deprimerande, men eftersom den dokumenterar viktiga saker som ger en lite perspektiv på vad som är skillnaden mellan en migrant och en riktig flykting så blev valet enkelt i slutändan och jag har försökt mig på en sammanfattning.

Efteråt har man hjärtat i halsgropen och förstår att det vi håller på med i Sverige är helt uppåt väggarna fel! Vi tar skattemedel för att försörja migranter som inte är några flyktingar i ordets egentliga bemärkelse och som lika gärna kunde ha stannat kvar i sina hemländer, medans de riktiga flyktingarna både bokstavligt och bildligt lider i flyktinglägren runt om i världen – främst barn!

De danska reportrarna har rest till världens största flyktingläger som är beläget på gränsen till Myanmar, där cirka en miljon rohingyer, mer än hälften barn, bor i bambuskjul.

Sedan Myanmars militär i slutet av augusti förra året med hjälp av buddhistiska munkar skar av halsen på männen, våldtog kvinnorna och kastade levande bebisar in i eldsflammorna från de brinnande husen, har minst 700.000 rohingyer flytt till Bangladesh.

I det kolossala flyktinglägret, som har fler invånare än Köpenhamns kommun, berättar barnen om sina fruktansvärda upplevelser i hemlandet och alla döda människor de sett – många har sett sina egna familjemedlemmar få halsen avskuren eller bli halshuggna. Soldaterna misshandlade både barn och vuxna samt gruppvåldtog kvinnor dagligen.

Förutom att det är extremt trångt i lägret så får folk inte heller lov att lämna lägret – detta drabbar även hjälporganisationerna som inte får lov att komma in i lägret efter klockan 17 och de flesta tillfällen av våld eller övergrepp mot barn sker nattetid.

Regeringen i Bangladesh – ett var världens fattigaste och mest överbefolkade länder – har hela tiden insisterat på att lägren var tillfälliga och därför får flyktingarna till exempel inte bygga solida hus av sten och trä samt de får inte lära sig det lokala språket bengali.

Många barn går omkring och hostar – det kommer sig av att matlagningen i bambuhusen sker över öppen eld och röken har ingenstans att ta vägen. Många spädbarn ligger och sover vid sidan av eldstaden. På sikt blir folk sjuka och dör av det. Nu har det blivit tillåtet att använda gas, men de flesta har inte råd med det.

Narkotikamissbruket är ett gissel och tonåringar skaffar pengar till drogerna genom att släpa varor åt folk.

Trafficking är också ett mycket stort problem i lägret. En mellanhand vänder sig oftast till en familj och erbjuder ett av barnen ett fiktivt jobb i Dhaka eller i Indien eller Malaysia samt utbetalar ett kontant belopp till föräldrarna. För en barnfamilj utan pengar är det svårt att säga nej. Bara under de senaste månaderna har flera hundra barn blivit bortförda.

Föräldrarna kan också skära ned på antalet munnar som ska mättas genom att gifta bort sina döttrar. Barnäktenskap är inget nytt problem i dessa kulturer, men i flyktinglägren är föräldrarna extra motiverade.

När det gäller barnarbete, barnäktenskap och trafficking är det föräldralösa barn som är de mest sårbara. Många barn har mist sina föräldrar i Myanmar och bor nu hos släktingar i lägren. Detta har lagt extra press på familjen, så dessa barn är de första man gör sig av med.

Enligt Unicef är dessa barns framtid mycket dyster. Situationen är tämligen desperat och det går inte längre att inbilla sig att den är tillfällig.

Mitt hjärta blöder för dessa barn och alla andra utsatta barn och vuxna som är i riktig nöd i världens alla konflikthärdar. Jag mår illa av tanken att Röda Korset, Unicef, Läkare utan gränser, Bris och flera andra välgörenhetsorganisationer står upp för att 9000 afghanska män utan några skyddsskäl ska få amnesti och alla dessa krav på att Sverige måste fortsätta med öppna hjärtan-politik. Det är ett hyckleri utan dess like och ett svek mot de riktiga offren som verkligen är i behov av hjälp – de människor som inte vill något hellre än att komma hem till sina hemländer istället för att ha som mål att ta sig till Sverige och bli försörjd resten av livet!

https://politiken.dk/…/Politiken-besøger-verdens-største-fl…

bangladesh

Annonser

3 reaktioner till “Migrant vs. flykting – sanningen berör!

  1. Tilmed har dessa skallade välgörenhets organisationer bådar liggande ut för den Lybiska kust – för att ”rädda” illegale asylsökare, som har betalt människorsmuglarne pengar för att komme dit – organisationarne stöddar dessa smugglare – kommer aldrig mera give en krone till dom! 👎🏿😖👿

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s