Mitt Sverige finns inte längre!

Jag befinner mig i Göteborg med barnen och ett besök på Liseberg var givet igår. Tidigare i år besökte vi danska Legoland och Tivoli, vilket var en mycket positiv upplevelse, men de har också helt andra regler och värderingar i Danmark. Jag visste så klart att det är annorlunda på svensk mark, men jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle vara så illa!

Jag har aldrig tidigare sett så många muslimer iförda religiös klädsel på ett och samma ställe i Sverige – det var somalier i heltäckande klädsel precis överallt, blandat med araber i hijabs. Vissa män bar kalott, men det mest uppseendeväckande var att flera män bar klänningsliknande kaftaner med tillhörande sandaler, precis som man går klädd i många ökenländer. I en av familjerna hade en liten pojke i 3-årsåldern också en sådan klädesdräkt.

Man kan också undra hur alla dessa människor har råd med besöket eftersom det kostar en bra bit över 2000 kr för exempelvis en vuxen och fyra barn med entré och åkband.

Till en början såg jag inga barn iförda slöja och kände mig belåten över det, men vartefter timmarna gick sjönk även mitt goda humör när jag såg alltfler småflickor iförda hijabs. Måttet var rågat när jag slutligen såg en pappa som stod med sin dotter i 7-årsåldern iförd heltäckande klädsel. Men det som var mest makabert var att ingen annan reagerade! Där var många svenska barnfamiljer i kön, men jag var den enda som tyckte det var upprörande och gav dem blickar – för alla andra var det tydligen ett helt nomalt inslag i vardagen. Enda gången några svenskar reagerade, var när ett barn i 4-årsåldern gallskrek under en lång tid och flera arabiska kvinnor iförda heltäckande klädsel högljutt diskuterade gissningsvis vad man skulle ta sig till.

Det är första gången jag lämnar en nöjespark besviken! Min äldsta son undrade varför alla var iförda ”konstiga huvor” och när jag förklarade att de går klädda så i sina hemländer på grund av sin religion, så undrade han varför de klär sig så när de bor här – mycket bra fråga!

På kvällen tog min äldsta dotter badhandduken över huvudet och svepte runt sig – hon ville efterlikna dem vi sett på tivolit – en härmlek som iallafall inte jag uppskattade!

Det här är Stefan Löfvens, Fredrik Reinfeldts, Annie Lööfs och Gustaf Fridolins Sverige – men det är sannerligen inte mitt Sverige!

I mitt Sverige är alla lika mycket värda – både kvinnor och män – här påtvingar man inte sina barn sin religiösa livsåskådning med klädregler, religiösa friskolor, moskéer som predikar radikal islam, tvångsäktenskap och könsstympning! De ska vara fredade så länge de är omyndiga och inte kan bestämma själva och helst bör alla dessa element förbjudas helt!

I mitt Sverige respekterar vi varandra – oavsett hudfärg och yrke (även poliser samt lärare), följer svenska lagar och regler (ej sharia) – dessutom håller vi rent efter oss och kastar inte saker i naturen!

I mitt Sverige behandlar vi djur med respekt – även hundar och grisar! När vi slaktar djur gör vi det med hänsyn till att djuret ska lida så lite som möjligt och inte av hänsyn till  religiösa aspekter!

Mitt Sverige finns dock inte mer! Det gick i graven för över 10 år sedan, vilket vi kan tacka den dåvarande och nuvarande regeringen för som genom att vara naiva och tillåta i princip öppna gränser samtidigt som man genom strutsmetoden låtit nyanlända göra som de vill och välja att inte alls integrera sig i det svenska samhället, bidragit till det bedrövliga samhälle vi har idag!

Jag brukar klaga över att man inte kan gå många steg i Ystad numera utan att se kvinnor i svarta rockar och hijabs, men det är en västanvind mot min upplevelse i Göteborg!

Det är uppenbart att stora delar av svenska folket fortfarande befinner sig i sleep-läge och inte reflekterar över landets tillstånd. För mig är det obegripligt hur vissa lyckas med det, men åker man bara mellan hemmet och jobbet, semestrar utomlands och däremellan håller sig i mer välbärgade områden så får man kanske en skev bild. De turister som kommer till Sverige måste iallafall lyfta på ögonbrynen då Sverigebilden har förändrats enormt!

Det finns bara en sak att göra i höst om vi värnar om våra barn och barnbarn – rösta så långt ut till höger som möjligt! Får den här skadliga politiken fortsätta så kommer vi bokstavligen att förvandlas till ett nytt kalifat och det är iallafall inget samhälle som jag önskar att mina barn ska få leva i.

received_358010161388755

 

 

 

 

 

51 reaktioner till “Mitt Sverige finns inte längre!

 1. Folk är nog högst sorgligt medvetna om omgivningen men inte någon vågar. Det är för farligt att ha en sund åsikt i landet absurdistan

  🙈😔

  Gillad av 1 person

   1. Du har ingen rätt om att sitta och trycka ner alla mulsimer och deras religion samt vilka kläder dom väljer att gå ut med. Och vadå dom har inte råd? Sluta trycka ner andra människor och istället för att skriva såna saker borde du skriva om jämlikhet i samhället. Men det ser inte ut som att du vet någonting om det. Om en svenska kvinna hade varit på den tivolin i korta shorts och en magtröja som är urringad där man ser hela hennes röv och hennes bröst och om hon skulle gå runt med sina barn så, hade du reagerat då? Sluta vara rasist och trycka ner en folkgrupp. Bry dig inte vad folk klär sig i, bry dig inte hur dom väljer att uppfostra sina barn, bry dig inte va dom har för religion eftersom det är också vanliga människor. Du borde bry dig om något större än att folk går runt med heltäckande klädern. Läs på deras religion och sen kan du skriva om dina åsikter och vad du tycker om det. Sverige hade varit bajs utan blattar bara så du vet. Fokusera på dig och dina barn eftersom att dom inte ens vet att det finns andra religioner och att andra har en annan livstil än vanliga simpla svenskar.

    Gilla

   2. Och var fick du luft ifrån?

    Om du hade bemödat dig med att läsa igenom kommentarerna till inlägget så hade du kanske förstått vad jag anser om saken!

    Jag kommer till skillnad från dig aldrig att acceptera kvinnoförtryck och om du vurmar så mycket för islam och dess lära kanske du ska överväga att flytta till varmare breddgrader och själv underkasta dig religionen! Det hör inte hemma i en demokrati – alla kvinnor och flickor har rätt att slippa täcka sitt hår och sin kropp bara för att en radikal imam predikar det. Det står ingenstans i Koranen att kvinnor ska gå i heltäckande kläder och enbart få visa händer och fötter – dock står det på ett ställe att hon ska skyla sitt dekolletage – men det är något helt annat. Läs på lite själv!

    Gilla

  1. Jag är ingen vän av din rekommendation att rösta så långt högerut som de går. Men jag har full förståelse hur såna tankar kan skapas ur vad du beskriver. Och tyvärr,tyvärr är jag rädd för att vi får betala ett mycket högt pris för detta högerröstande….men vad är alternativet. Förhoppningsvis kommer politiska pendeln att svänga tillbaka, och ge oss tillbaka de Sverige som är på väg att utplånas, men det är märkligt att vi skall behöva betala ett så högt pris…

   Gilla

 2. Råkade ut för något liknande här i Växjö i en galleria. Först hos Tele 2, sen hos Ur och penn. Heltäckta kvinnor. Min svägerska och jag kände oss lite ensamma.

  Gillad av 1 person

 3. Tack Jenny för att du vågar skriva om verkligheten i Sverige. Delar denna trots att jag vet att jag kommer att få många påhopp på FB.

  Gillad av 4 personer

 4. Tack Jenny, önskar att fler skulle reagera. Om inget görs har vi snart inget land som kan kallas Sverige. Detta gör mig både arg och ledsen. Vad är det för framtid vi lämnar till barn och barnbarn?

  Gillad av 1 person

 5. Fikk samme sjokk når jeg var tilbake i Gøteborg etter lang tid. Denne byen har jeg gått på skole i og hovedkontoret lå der da jeg jobbet i et svensk firma. Elsket denne fine byen. Trodde jeg var kommet til midtøsten da jeg besøkte byen etter flere år. Det var så trist å se og tror ikke jeg kommer tilbake. På jernbanestasjonen satt mennene på kafeene. Det var ingen svensker å se. De var nok på jobb?

  Gillad av 1 person

 6. Du skriver att ingen reagerar. Nej det är inga synliga reaktioner på folk men lita på att det är väldigt få som inte tänker positiva tankar kring gatubilden etc. Tyvärr så är det kört för detta land. Dessa problem kan man tyvärr inte rösta bort.

  Gillad av 2 personer

 7. Håller med dig fullständigt Jenny.
  Detta är inte mitt land heller,
  precis som du beskriver i din text.
  Alla dessa människor som går klädda som du beskriver, hur kan man missa dem och tycka det är ok. Det är inte ok.
  Jag hoppas innerligt att så många som möjligt av det sovande folket hinner vakna innan valet och rösta rätt. Men det är nog bara en dröm. Tyvärr.

  Gillad av 2 personer

 8. Du var väl där en fredag?
  Allesammans har varit och bett sin moské, dessutom var det avslutning på Ramadan, alltså Eid-ul-Fitr.
  Du undrar hur man betalar besöket?
  Liseberg delar ut åkpass och fribiljetter till nyanlända genom Social resursförvaltning, bara att ta för sig för vi svenskar betalar ju fullt pris. Annars är det nog Socialtjänsten som är givmild: https://www.liseberg.se/om-liseberg/vart-ansvar/socialt-engagemang/social-resursforvaltning/
  Liseberg älskar mångfald, så till den grad att svenskar redigeras bort på foton: http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/liseberg-redigerade-bort-ljush%C3%A5riga-1.4147034
  Jag och min familj kommer aldrig mer att sätta våra fötter där, mina barn skall inte behöva riskera att utsättas för den mångkultur andra tvingats polisanmäla.
  https://www.expressen.se/gt/larmet-fler-flickor-ofredas-pa-liseberg/

  Gillad av 1 person

 9. Tack för en bra o sann artikel! Jag bor i Göteborg o som du säger.. inget samhälle man vill att sina barn ska växa upp i. Vi har det fruktansvärt i Göteborg o i övriga delar av landet ! Det är tack vare den flata o inkompetenta regering o innan dess som borde ha avsatts för längesen. Våra övriga Skamdinaviska länder , ta ansvar för sina medborgare , traditioner o välfärd med det gör sannerligen inte den svenska regeringen. Vi kommer ha inbördes krig inom några år o dom har varit så jäkla naiva o nu ser vi resultatet . Ska det finnas en chans för vår framtid o barn .. så Rösta rätt i valet i september !

  Gillad av 1 person

  1. Jag bodde i Bredäng ett tag när jag bodde i Stockholm (början av 2000-talet), då var det ändå rätt ok och lite trevligt i Skärholmens centrum, men kan tänka mig att det är annorlunda nu.

   Gilla

 10. Vad är ďet ni förfasar er över? Heltäckande klänningar och kaftan er håller hettan borta i de länder de kommer ifrån. Varför ska de byta klädsel här? Jag jobbar i förskola och det är inget tvång med slöja, den åker av och på under dan och flickorna är precis som alla andra. Klokt av din dotter att bearbeta det hon sett genom att ta på sig handduken, skulle barnen få bestämma så skulle inte dessa ”problem” finnas!

  Gilla

  1. Skämtar du eller? De täcker sig inte för värmen – utan för att de är tvingade att dölja allt från håret till resten av kroppen utom händer och fötter. Slöjan åker av och på i förskolan säger du – det låter som att du förespråkar kvinnoförtryck på småflickor!

   Gillad av 2 personer

  2. Fantastiskt bra skrivet.. precis mina tankar. Har många fina vänner från Iran, SD har ju en skrämmande syn på tex kvinnor.

   Gilla

  3. Vad bra….då kan ju du ,ta hand om problemen.!!! ” Skulle barnen få bestämma så skulle inte dessa ” problem” finnas”! En fråga bara! Hur urbotad DUM !!! får man vara egentligen.?! Förespråkar du könsstympning, kvinnoförtryck, böneutrop, lägga sig ner o be 24/11 om dan? ! .Bor vi i Sverige el i Saudiarabien? Får du gå hur du vill där nere? Kan du inte bara lägga ner, tur man inte har barn, på det dagiset du arbetar på. Då hade det blivit liv i luckan. Tänk Om och Gör rätt !!

   Gillad av 3 personer

 11. Kan inte mer än hålla med dig om detta. Tycker självset blivit för mycket. Sverige finns inte och jag e skräckslagen över hur det blivit och tror inte det e färdigt här.
  Jo som en skrev, vi reagerar men ingen agerar för då e vi rasister.
  /Marre

  Gillad av 2 personer

 12. En muslim i Sverige är en för mycket, Var på Hjalmarbermans platsen tre muslimer kommer fram till mig och säger ta av dig din Buda som du har runt halsen så slipper du få proble, bor nu i Thailand så jag slipper se eländet.

  Gilla

 13. Dom som inte reagerar kan också vara mer toleranta till integration och olikheter än vad ni är. Jag bor i ett väldigt invandrartätt område (är blond med blå ögon själv, typsvensk) och uppdraget till oss alla här är just det att lära oss av varandras olika ingångar till livet och varandras visheter. Ungarna på skolorna här är fantastiska. De lär sig att acceptera sig själv och andra precis som man är. Det kommer gynna dom hela livet. Du ska nog lära dig av din dotters lek. Vem finns innanför tyget? Är hon annorlunda än du? Vet många jätte starka fria kvinnor i hijab. Vissa med det enda argumentet att dom vill spara sin skönhet till sin man. Finns inget religiöst i det. Är en kvinna som väljer hur hon vill föra sig själv. Och ditt sverige är inte allas sverige. Kvinnomisshandel. Våldtäkter. Mobbning. Missbruk. Och sverige är det landet i väraden som är mest ensamma och har svårast att få vänner. Vi har lite att jobba på själva innan vi kastar en skugga. Klarar man inte att se sin omgivning med kärlek har man något kvar i sig själv att göra. Med vänlighet önskar jag dig/er lycka till med det.

  Gilla

  1. Visst, vänd andra sidan till, och låt dig uppslukas av vålds och förtryckarideologin islam. När de tagit över blir det inte mycket kärlek från dem tillbaka! Det är historien.

   Gillad av 2 personer

 14. Det stämmer inte det du säger Jenny. Det märks att du inte känner några muslimer. Pinsamt vad du har dålig koll. Dessutom är det ju inte de fattiga som lyckats ta sig till Sverige ofta. Det är de som faktiskt haft råd. De utan pengar har förmodligen dött en plågsam död eller sett saker som du aldrig skulle önska din värsta fiende att se.
  Källkritik. Hört talas om det?

  Gilla

   1. Jag förstår inte hur det kan vara svårt att förstå att det faktiskt kostar en MASSA pengar att åka till Sverige tex. Något vi alla gjort om det var möjligheten till ett bättre liv. Därför har många får att gå på Liseberg tex, efterslm att de redan har bra med pengar när vi kommer hit och inte tar så ofantligt mycket pengar från staten som många faktiskt tror.
    Vad gäller kläder så är det faktiskt ofta barnen själva som önskar ha på sig dessa eftersom de själva tycker om kläderna/ sin religion, men bara för att de har på sig dessa kläder så betyder inte det att de är dåliga människor. Brukar du reagera så starkt om någon blond person har på sig jeans och en långärmad tröja en varm dag?

    Gilla

   2. Ja Lotta, för det finns inga länder på vägen som är ”säkra” utan man måste åka hela vägen upp till Sverige – varför det tror Du? Kan det ha något att göra med en önskan om att bli försörjd resten av livet som våra naiva politiker sett till att vi erbjuder på silverfat?

    De går på Liseberg för att Göteborgs stad bjuder på inträdet!

    Barnen blir influerade av att se sin mamma gå klädd så ja – men är det frivilligt för alla eller ett tvång? Både Du och jag vet att majoriteten av kvinnor och flickor blir tvingade till att bära hijab, burka eller niqab! I andra länder som t.ex. Iran kämpar de för att få sin frihet medans vi i Sverige istället anammar detta kvinnoförtryckande plagg – det gör mig illamående! Är man över 18 år så kan man välja själv – då är det en annan sak.

    Sedan har jag aldrig påstått att muslimer är dåliga människor! Jag vänder mig mot de kvinnoförtryckande inslagen som islam innehåller och det står inget i Koranen om att man ska bära heltäckande kläder eller dölja håret – däremot står det att man ska dölja sitt dekolletage, en helt annan femma! Det är radikala präster som har kommit på detta påfund för att styra kvinnorna och det borde Du ha förstånd nog att inse!

    Gillad av 2 personer

  1. Då får du Lotta gå fram med källa som styrker ditt påstående. Båda sidorna har fått mycket om bakfoten. Finns det kvinnor som väljer att bära hijab, ja, finns det de som tvingas, ja. Problemet är inte muslimer, problemet är politiker som fjäskar till radikala muslimer. Trygghetsundersökningen borde vara en indikation till vad som är problemet, inte muslimer utan islamister (som är ett större hot än nazister enligt säpo).

   Gillad av 1 person

 15. Okunskap är mycket farligt för en själv!
  Läste och reflekterar hur jag eventuellt kan hjälpa dig med den viktiga biten.
  I fredags så avslutades ramadan och då firar man det genom att ta på sig fina/traditionella kläder och man går till Moskén för en bön på morgonen. Efter bönen går man till familjen och firar det genom mat och omtanke. (Påminner en del om svensk Julafton, fast utan massa sprit). Så när du var på Lideberg hade du ”oturen” att träffa på andra människor som inte hade handlar på HM precis innan. Hemskt för dig låter det.
  Jag hade en liknande fredag, jag gick till Moskén och min 9 åriga son ville följa med. Vi duschade och gjorde oss rena och fina innan bönen. Då vi är ljusa och klädde oss enligt våran tradition dvs kavaj och slips så passade vi in i den fantastiska harmoniska miljön. Utanför moskén var det bara glada människor och inga som helst konsktiga blickar (tänkte på dina ”blickar” på lissaberg). Jag och min sin kommunicerar på svenska och flera personer kom fram och frågade vänligt om vi var svenskar? Inget fel i det tyckte jag. Dem var som sagt vänliga och artiga. Efter bönen fick min son en godis påse som en Eid klapp :). Vi stack hem och åt gott. Allt som det skall vara på ett firande. Jag bor i ett ”fint” område i Stockholm och fick besök av flera andra grannar som kom över och såg på fotbolls VM hos oss. Det är det fina med högtiden att människor tänker på varandra. Så jag erbjuder dig att nästa gång så är du välkommen hem till mig och min familj för att uppleva en Eid firande. Men jag önskar att du kommer med öppet sinne. Det är inte kört för dig och apsolut inte för dina barn. Hat är ondska och bär aldrig något bra med sig. Kram på dig!

  Gilla

  1. Kanske ska du läsa texten en gång till innan du yttrar dig! Var i texten finns det hat? Vad har ditt och sonens moskébesök med saken att göra? De män jag reagerade på hade inte kavaj utan kaftanliknande klänningar och sandaler, som om de var klädda för att vistas i ett ökenklimat.

   Du har missat poängen här – det är tvånget för flickor att bära heltäckande klädsel, hijab och slöja som jag vänder mig mot! Kvinnoförtryck som inte hör hemna i Sverige och som inte har något med religionen i sig att göra eftersom det inte ens står något om det i Koranen. Det är ett påfund från fundamentalistiska präster och radikala män som vill kontrollera kvinnorna.

   Om jag åker till ett muslimskt land kan jag inte gå klädf hur jag vill utan måste ta seden dit jag kommer så varför ska det inte gälla omvänt?

   Jag har inget emot muslimer så länge de lever sekulariserat. Det finns kvinnor som väljer att bära hijab av egen fri vilja – må så vara, jag respekterar det även om det bär mig emot eftersom deras inställning inte direkt främjar de iranska kvinnornas kamp för att slippa slöjan, men det ska inte användas på barn! Sverige bör införa förbud mot slöja i skolan samt förbud mot heltäckande klädsel på allmän plats för barn under 18 år! Klarar man inte av att anpassa sig efter våra regler så finns det möjlighet att flytta till varmare breddgrader där kvinnoförtryck är fullt ut accepterat – Qatar t.ex.

   Gilla

  2. Är detta också okunskap, jag bara undrar …? Hedersmord, syraattacker mot kvinnors ansikten som vanställs, kvinnoförtryck, tvångsgifte, könsapartheid, könsstympning, bilbränder, gruppvåldtäkter, religiös fanatism, jihadism, krigsförbrytare, terrorister, salafism, segregation, livsfarliga områden, slänga flickor från balkong, kriminella gatubarn, ständig bevakning av minst 2000 potentionella terrorister, kopparstölder från kyrkor, kringresande stöldligor, stöld i kyrkor, nu låsta kyrkor, människohandel, tiggare, ingen heder bland kriminella, barn och gamla rånas och misshandlas, lastbilar fyllda med stulna båtmotorer för frakt utomlands, 380% ökning av råttor pga nedskräpning, boläger med skräp och avföring, illegala bosättningar, bilar på vägen med körförbud, vägpirater, extrem bostadsbrist, låsta innergårdar, åldringsrån, mera droger (kat exempelvis), tuberkulos, skyltar på sjukhus att skjutvapen ej är tillåtna, asylindustri, med avsikt köra över människor med bil, skära av halsen på levande djur, människohandel,
   skyltar på sjukhus om att tiggeri är förbjudet, avföring i trappuppgångar, avföring i hissar,
   handel med unga prostituerade (trafficking),
   införsel av vapen, giftermål med omyndiga
   barn, tvångsgifte, extrema kostnader för socialbidrag, gängvåld inne på bibliotek, religiösa ledare som predikar våld mot icke troende och homosexuella,
   hot och våld mot sjukvårdspersonal, säkerhetskontroller på inrikesflyg, kopparstölder från järnvägen, säkerhetskontroller på passagerarfartyg,
   våld mot räddningsfordon, fastlåsta knivar på Ikea och varuhus, ständiga livvakter runt politiker, säkerhetskontroller vid byggnader,
   könsuppdelning i badhus, könsuppdelning på bussar och i restauranger, sprängning av polisstationer, vägran att hälsa på kvinnor, enorma kostnader för tolkar vid rättsprocesser, avföring och sopor på rastplatser, droghandel, mordfall varje vecka, penningtvätt, imamer som anser att kvinnomisshandel mm inte ska anmälas, månggifte, människor med flera falska identiteter, kapning av butiker, gängvåld mot personal på bibliotek, kulturer som anser att kvinnor inte ska arbeta, skottlossning mot polisers hem och familj, dödspatrull i Stockholm som mördar mot betalning,
   bilrån, bildelsstölder utfört av internationella ligor, handgranater mot polisstationer, 29 000 falska identiteter på bilägare för kriminellt bruk, busschauförer i Stockholms förorter har fått en larmknapp som heter betalningsvägran, handgranater mot oskyldiga civila, kraftig ökning av stölder på byggarbetsplatser utfört av öststatsligor, böneutrop, koranskolor mm….”Det går bra för Sverige!” Tur det fortfarande går att emigrera.

   10 kommentarer

   27
   Du och 26 andra

   Gilla

   1. Snart går det inte att emigrera i alla fall inte som pensionär. Villapriserna kommer att sjunka och därmed förlorar vi en del av det vi sparat i och med att vi bott i eget hus. Pensionen är så dålig att den inte går att leva på utomlands. Vi blir ett nytt Libanon, bidragstagare försörjer bidragstagare.

    Gillad av 1 person

 16. 10 år??? Dere har mange tiår fremfor dere, om dere i det hele tatt klarer å gjøre noe med det. Jeg håper det, men frykter at det er for seint. Valget dere har fremfor dere nå er det viktigste dere noensinne har hatt.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s