Det är många som inte vill sjunga den svenska nationalsången!

Jag kom av en anledning in på denna artikel när jag sökte efter ett ord och den är faktiskt dagsaktuell trots att den skrevs år 2016.

Jag skrev nyligen en uppmärksammad krönika om att vi svenskar inte vågar vara stolta över svenska flaggan, där jag tog upp problemet med att många andra generationens invandrare inte känner sig som svenskar och gärna stoltserar med sitt ”eget lands” flagga vid t.ex. skolavslutningar. Denna artikel spinner vidare på det temat och vi vet med facit i hand att man inte gjort några som helst framsteg inom integrationsområdet de senaste två åren, så problemet kvarstår och har antagligen blivit värre.

Det är klart och tydligt att många av de som befinner sig i landet inte är intresserade av att anpassa sig, utan istället kräver att vi ska acceptera deras värderingar genom att anpassa oss till dem. Hade man satt ned foten från dag ett så hade vi idag inte haft samma problem som vi nu måste tampas med och våra politikers idoga strutsbeteende fortsätter i maklig takt att skapa problem för landets invånare för var dag som går.

Det är författaren och journalisten Duraid al-Khamisi som menar att han inte kan bära svenska flaggan med stolthet och att han heller inte vill sjunga den svenska nationalsången eftersom vi svenskar ser honom och hans gelikar som ett hot samtidigt som vi vill kväsa dem genom att tvinga dem till anpassning.

”För är det inte så att vårt älskade Sverige bara betraktar oss som ett hot mot dess kulturarv, folk, språk, seder, värderingar, flagga och nationalsång? Varför ska jag då sjunga för henne? Det är inte min nationalsång, inte min flagga heller. Hade jag bott i ett land som inte tvingat mig att underordna mig majoritetens dominans, fått mig att acceptera ett lägre människovärde, lärt mig kväsa mina protester, förnekat mig rätten till min egenart, då hade det kanske varit lättare att lära sig sången och sjunga med.

Häri vilar också ett stort våld. I och med att jag blir betraktad som ett hot, något avvikande, en främling, blir också själva sjungandet ett våld mot mig själv. Alltså tvingas jag vända mig till överhögheten, hålla mössan i hand och säga: jag är inget hot mot dig, snälla acceptera, tolerera mig. Låt mig leva här, du tillhör allt det upphöjda som jag ska eftersträva, jag lovar att bli som du.

Hur kan en person som tillbringat hela sitt liv i Sverige fortfarande bli betraktad som en främling 30 år senare? Om jag hade tillåtits få känna mig hemma, fått göra platsen till min, då hade det varit lättare att lära sig sången. Då hade kanske många andra förortare, avvikande, normbrytande, också sjungit med.

Sjung nationalsången, säger någon. Bär flaggan med stolthet, säger en annan. Jag lyssnar noga och hör: underordna dig. Bli som folk, gör avkall på din egenart. Assimilation och nationalism i nötskal.

Att sjunga för ett land, att bära dess flagga, att vilja dö en tidig martyrdöd, det förutsätter att man tillåtits bli en del av nationen på samma villkor som resten av befolkningen. Fått ta del av högtider, historia, demokrati, fri- och rättigheter. Alltså fått vara den man vill vara: oavsett hudfärg, livsåskådningar, trosuppfattningar eller bekännelser. Inte med våld, repressalier och tvång.”

https://arbetet.se/…/…/varfor-ska-jag-sjunga-nationalsangen/

avslsv

Annonser

3 reaktioner till “Det är många som inte vill sjunga den svenska nationalsången!

  1. ”Hur kan en person som tillbringat hela sitt liv i Sverige fortfarande bli betraktad som en främling 30 år senare” Jag omformulerar det. Hur kan en person, som jag, vars familj har tillbringat sina liv i Sverige i över 500 år känna sig som främling och utstött. Kan det bero på den invandrade massan som inte ser mig som deras gelike, som vägrar anpassa sig, som påtvingar mig deras kultur, flaggor, vanor, klädsel, religion, och levnadssätt, kan det bero på den styrande elitens påtvingade värdegrund och åsikter. Vad det än är, det Sverige jag en gång älskade och levde i finns inte kvar, så jag är på väg att flytta till ett människovänligare ställe.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s