Politikerna bygger luftslott ostört eftersom ingen journalist ämnar sticka hål på dem!

Under gårdagen kunde man i tidningen Expressen läsa en intervju med Hanif Bali (M) där han öppnade upp för att samarbeta med Sverigedemokraterna om bland annat migrationspolitiken – något som Bali inte är ensam om att tycka, utan en stor del av moderatpolitikerna ute i landet är redo och villiga att gå denna väg – alla utom partiledningen!

Efter sitt tal på Järvaveckan idag, sågar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson Balis utspel i en intervju i tidningen Aftonbladet.
-”Han har fel och jag har rätt. Var och en får uttrycka sin ståndpunkt. Jag vet vad Moderaterna står för. Jag är partiledare.”

Tyvärr existerar det inte några svenska journalister inom MSM som är på hugget så historien förtäljer inte så mycket mer. Om det hade varit lite jävlaranamma i dagens journalister så hade de givetvis ställt Kristersson mot väggen vad gäller detta ämne och frågat på vilket sätt han har rätt och Bali fel samt hur Moderaterna ska kunna genomföra sina vallöften när det kommer till migrationen när man går till val med Alliansen, där Centern förespråkar öppna gränser och amnesti åt alla som ropar tillräckligt högt! Nu står väljarna återigen som frågetecken och vet inte mer än innan – vad får man om man röstar på M egentligen, förutom en gris i säcken?!

Kristersson påtalar vidare i intervjun vikten av att sätta in fler poliser och införa strängare straff samt att alla ska ha tillgång till en bra skola var man än bor. Återigen – vad gör journalisterna förutom att anteckna det Kristersson säger?! Hur ska han kunna ordna en bra skola i de segregerade förortsområdena till exempel? Hur ska han kunna locka tillbaka poliserna till yrket igen? Att införa hårdare straff hjälper föga när man inte lyckas fånga in brottslingarna.

Slutligen pratar Kristersson om att det fortfarande är möjligt att göra en klassresa i Sverige och hyllar bland annat sin politikerkollega Stefan Löfvén som från att vara ett barnhemsbarn sedermera blev statsminister. Nu var det väl dock så att Löfvén enbart var en fackpamp från början och att han sedan blev handplockad av partistyrelsen för att bli Socialdemokraternas partiledare, så att kalla det en klassresa vet jag inte om jag vill – han behövde inte direkt kämpa sig fram för att nå toppen som många andra människor får göra här i livet. Men meningarna går väl isär om det.

Kristersson ägnar också några minuter åt att prata om att självmorden ökar bland unga och att hans parti vill stoppa den utvecklingen. Det är jättebra för det är något som varit ett problem i flera år och den psykiatriska vården har helt kollapsat och kan inte längre erbjuda rätt vård i tid för de som behöver det mest. Men hur ska Moderaterna göra för att lyckas med det? Sjuksköterskebristen och även annan vårdpersonal som lyser med sin frånvaro har gjort att vården gått på knäna en längre tid – ska man höja sjuksköterskornas löner eller hyra in ännu fler läkare och sköterskor från andra länder?

Återigen usel journalistik och vi väljare får inte veta ett skvatt egentligen, förutom deras fina vallöften om vad de vill göra om de kommer till makten, men hur det ska genomföras och bekostas är det ingen som yppar ett ord om. Inte heller får vi reda på varför vi inte ska rösta på SD och vad det är som Moderaterna kan göra så mycket bättre.

Det är ungefär som att prata med barn om vad de vill bli när de blir stora – alla har högtflygande planer, men om man sedan lyckas genomföra det är en annan femma – för det krävs hårt arbete och att man tänker till, något som våra politiker allt som oftast inte gör. Det enda politikerna egentligen är bra på är att bygga luftslott och det kan de göra ostört eftersom ingen kvalificerad journalist ämnar sticka hål på dem.

https://www.aftonbladet.se/a/qndnMm

Kristersson

 

Annonser

7 reaktioner till “Politikerna bygger luftslott ostört eftersom ingen journalist ämnar sticka hål på dem!

 1. Mycket bra skrivet, som vanligt när våra politiker uttalar sig, så är det fortfarande bara tomma ord rätt ut i luften.
  Journalister idag är inga journalister, utan bara ja sägare åt etablissemanget, inget annat.
  Inte någon av den ställer mottfrågor utan bara jamsar med.
  Som väljare idag vet du egentligen inte var något parti står, då de hela tiden vänder kappan efter vinden.
  Jag är rädd för att detta gör att många väljare kommer att rösta som dom gjort tidigare, d v s att vi får samma regering som vi har nu, hemska tanke.
  Jag har sedan många år tillbaka min åsikt klar och har röstat på samma parti hela tiden.
  Det gör jag med stolthet över mitt land.

  Gillad av 1 person

 2. Ja, exakt; Jenny Piper! Folket gör för lite och ärligt talat skulle inte ens en protest med en miljon människor påverka ett dugg, otroligt nog. Jag vet vad vi bör göra och en dag snart hoppas jag att det görs. Tack för din blogg, kloka ord och nyheter! //Tina

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s