Finns det någon gemensam faktor som binder samman asylaktivister?

Idag såg jag av en händelse en bild på en av mina släktingar och blev påmind om hur hon och hennes dotter (min kusin), för snart två år sedan sa upp kontakten med mig bara för att jag sympatiserade med Sverigedemokraterna och deras politik. I dagarna åker hon till Paris där hennes dotter numera bor och har ett förhållande med en muslimsk man. Jag kan se det framför mig hur de florerar runt i Paris, medans de njuter av att det är så ”mångkulturellt” och öppet.

Jag måste erkänna att jag fortfarande i bakhuvudet stör mig på att hon och min kusin helt plötsligt vägrade ha kontakt med mig från en dag till en annan samt utmålade mig som en rasist.

När jag var ung umgicks jag mycket med människor från andra länder – både killar och tjejer, eftersom jag växte upp i invandrartäta Norrköping och många av killarna var från mellanöstern. Jag hade bland annat ett långt förhållande med en muslimsk kille från Iran – det var ett jäkla rabalder där hemma och boken ”Inte utan min dotter” användes som referens titt som tätt, men jag stod på mig och det blev aldrig några problem. Jag minns dock att min släkting var en av de få personer som faktiskt tog mitt parti, det förvånar mig därför att hon inte känner mig bättre än så när hon svartmålar mig. Men gjort är gjort och jag har vänt blad.

Det jag däremot går och grunnar på är vad som i grund och botten driver dessa mestadels medelålders kvinnor som främst röstar på MP, V, C, Fi eller L, att vurma så mycket för migranter och hela tiden peka finger åt de som tycker att det är nog?! Kan det ha med deras uppväxt att göra? Någon sorts gemensam nämnare måste det ju finnas som knyter ihop alla dessa asylaktivister. Oavsett är det tragiskt att människor är så trångsynta och naiva – dessvärre finns det även en risk att denna väljargrupp kan vara den som får oss som röstar höger att stöpa på mållinjen.

Man skulle kunna tycka att den ständigt peakande brottsligheten och framförallt våldtäkterna borde få dem att inse ett och annat, men tyvärr är det nog likvärdigt med att tala för döva öron. Jag kan nästan slå vad om att även om jag skulle sticka ett exemplar av Heberleins nya våldtäktsbok under näsan på några av dem, så hade de ändå avfärdat det som högerpropaganda och icke vetenskapligt bevisat samt det är bara ett fåtal individer det rör sig om osv.

Kharma is a bitch heter det – förhoppningsvis ligger det lite sanning bakom dessa ord!

asylaktivister.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Finns det någon gemensam faktor som binder samman asylaktivister?

  1. Upplever det du skriver om. Min storasyster (73 år gammal) pratar inte med mej längre då hon anser mej vara en rasist/nazist, bara för att jag är kritisk mot hur migrationen sköts (eller inte sköts).

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s