Det börjar röra på sig i Europa, men i Sverige har vi fastnat!

En bekant till mig har precis varit i Barcelona några dagar och fascinerades av att det inte fanns varken araber eller afrikaner i varje gathörn och vad gäller kvinnor med slöja såg han bara två turister. Allt var dessutom väldigt rent och välskött.

Den här personen är inte den första att förvånas över den markanta skillnaden som blir uppenbar i de länder som inte har haft samma anstormning av migranter från MENA som Sverige. På flygplatsen kom han dessutom i samspråk med en österrikisk man och som överallt numera var det omöjligt att inte prata om migration. Österrikaren var så klart väldigt nöjd med landets nya regering som verkligen tagit tag i problemen och att alliera sig med grannländerna kring Europas säkerhet är helt rätt väg att gå, eftersom det helt enkelt inte går att ha det på det här sättet längre. Självklart fick sig Sverige en känga som alltid när man talar med människor från andra länder som undrar vad vi sysslar med här uppe i norr och han konstaterade att Sverige är exceptionellt samt att det kommer att ta upp mot 20 år att få ordning på det här landet igen.

Österrikaren har helt rätt i att de europeiska länderna som är överens om att man måste stoppa migrantströmmarna och människosmugglarna bör gå samman. Jag tror att Italiens agerande häromdagen, när man statuerade att man inte tänker ta emot fler migranter, kan vara startskottet för en ny era i Europa.

Igår kväll samtalade Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto med Italiens nya inrikesminister Matteo Salvini och förklarade för denne att Ungerns regering välkomnar den italienska regeringens ställningstagande vad gäller Europas säkerhet.
-”Italiens regering har visat att europeiska gränser, inklusive kustgränsen, kan skyddas och människosmugglare kan elimineras. Den Europeiska Unionen har under de senaste tre och ett halvt åren misslyckats med att bygga upp en kapacitet för att skydda Europas gränser.”

Samtidigt som det börjar röra på sig i Europa står det mesta still i Sverige när det kommer till migrationspolitiken. Just nu pågår Järvaveckan, där samtliga av riksdagens partiledare konkurrerar med varandra om att sockra erbjudandena och helt plötsligt, efter fyra års tystnad, vill alla stoppa den kvinnoförtryckande hederskulturen, parallellsamhällen och shariapoliser – till och med massmedia börjar skriva om det. Det är så uppenbart att det bara handlar om att valla valboskapen till rätt fållor.

Moderaterna har verkligen tagit sig i kragen inför valet och kommer med det ena åtgärdsprogrammet efter det andra. Även om inte allt är helt genomtänkt så är det åtminstone några steg på vägen. Det som däremot är Moderaternas akilleshäl är att de väljer att gå till val med Alliansen och däribland extremistpartiet Centern.

Jag gör ibland små stickprov när jag möter människor och frågar vad de har tänkt att rösta på och oftast svarar folk Sverigedemokraterna eller Moderaterna. När man frågar hur de kan överväga M med tanke på att det är deras parti som varit med och skapat de problem vi ser idag, så är svaret givet – alla de som sitter under partistyrelsen i SD är klåpare!

Självklart är det inte hela sanningen, för visst finns det många bra, engagerade och vettiga personer som engagerar sig i SD, men tyvärr är det alla rikspuckon, skandaler och avhoppare som folk minns bäst eftersom media varit som illrar när det gäller att punktbevaka det partiet.

Jag brukar alltid passa på att marknadsföra Medborgerlig Samling vid dessa tillfällen eftersom de är som gammelmoderaterna var en gång i tiden, men då känner sig många oroliga över att det kommer att vara en bortkastad röst eftersom partiet riskerar att inte komma in i riksdagen.

Här har Moderaterna egentligen ett guldläge. Hade de tänkt till lite i partiledningen så hade de redan imorgon annonserat att de hoppar av Alliansen och går till val på egen hand samt öppnar för samarbete med SD. Jag är övertygad om att de då kommer att ha en betydligt större chans att ta över ledartröjan efter S än i dagsläget.

Det landet behöver är ett tydligt styre och en ledare som kan göra det jobbiga samt obehagliga som krävs för att få landet på rätt väg igen. Ärligt talat känner jag inte att någon av statsministerkandidaterna har den potentialen som krävs och jag önskar att jag bodde i Österrike, Ungern, Tjeckien eller Danmark där man inte ägnar sig åt att leka sandlåda utan faktiskt fokuserar på att lösa de problem som landet står inför, men nu är läget som det är och vi har inte så mycket att välja på.

Snart går våra politiker på sommarlov och stora delar av svenska folket kommer gå in i semesterläge, vilket innebär att man inte bryr sig nämnvärt om landets väl och ve så länge solen skiner och det står en kall öl i närheten. När politikerna väl är tillbaka i höst så lär de få en rejäl uppförsbacke så jag hoppas de laddar batterierna rejält och tänker till över sommaren.

(https://dailynewshungary.com/foreign-minister-hungary-welc…/)

 

Annonser

4 reaktioner till “Det börjar röra på sig i Europa, men i Sverige har vi fastnat!

  1. En liten randanmärkning. När Italien inte tog emot båten så gjorde ju Spanien det som jag har förstått. Förklara det? Annars håller jag med dig Jenny.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s