Turkiets president Erdogan hotar med religiöst världskrig!

Den österrikiska regeringens beslut att stänga sju moskéer och utvisa 60 turkiska imamer och deras familjer har resulterat i internationell krigsretorik och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan varnar nu för ett religiöst världskrig.

I ett uttalande igår menar Erdogan att Österrikes beslut kommer att leda världen mot ett ”krig mellan korsfararna och halvmånen”.
-”Väst måste själv få ordning på sitt folk, om inte det sker kommer räkningen att få betalas på ett annorlunda sätt. Jaha? De vill kasta ut religiösa representanter från Österrike. Tror ni att vi kommer att stå passivt och titta på? Vi kommer också att vidtaga åtgärder!”

Vilka åtgärder det skulle vara framgår dock inte. Erdogan som är mitt uppe i en valkampanj (det är val den 24 juni), kan ha stor nytta av Österrikes agerande genom att lättare kunna elda på och mobilisera sitt folk.

Som jag har skrivit om tidigare så har Erdogan de senaste 16 åren allt mer drivit på islams utbredning i Turkiet och gjort landet alltmer religiöst och konservativt. Det sekulariserade Turkiet kan alltså snart vara ett minne blott, vilket så klart är ytterst beklämmande – särskilt för alla kvinnor och barn.

Erdogans uttalande är mycket oroväckande – det sista Europa behöver nu är ett religiöst krig!

https://kurier.at/politik/ausland/erdogan-droht-oesterreich-glaubt-ihr-wir-werden-tatenlos-zusehen/400048619

Erdogan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s