Nyhetssvep 2018-06-09

Lördagens nyhetssvep berör återigen tanken på Lööf som statsminister, Sverigevännerna beskylls för att ha skändat den svenska flaggan, en mycket intressant artikel om en f.d. FBI-agent som talar om situationen i Mellanöstern och det faktum att IS inte är besegrade, Österrike som tar i med hårdhandskarna mot politisk islam och Spaniens nya regering som går om Sverige vad gäller könsfördelningen för ministrarna.

Hänförligt till det jag skrev igår om globalismen och att planen kan vara att göra Annie Lööf till statsminister, skriver Daniel Färm, chef för Tankesmedjan Tiden, idag i SvD att mycket talar för en bred mittenregering.
”Annie Lööf som statsminister och Jan Björklund som vice, med stöd av S och MP. I det osäkra parlamentariska läget är det ett av de minst osannolika alternativen till ny regering.”

Är det ett tecken på vad som komma skall? Det hoppas jag verkligen inte!

https://www.svd.se/mycket-talar-for-en-bred-mittenregering
——————————————–

Igår skrev en FB-vän att vänsterlobbyn kör sista rycket nu och det visar Andrev Waldens krönika i dagens Aftonbladet rätt tydligt, när han skriver att sverigevännerna har skändat flaggan.

Han menar alltså på att innan alla nationalistiska sverigevänner förstörde bilden av vår vackra flagga, så var vi stolta över fanan och ingen skämdes för att vifta med flaggan eller visa att man var stolt över sitt land. Sverigevännerna som sprider hat och misstro, som hela tiden ska hitta fel i samhället och sprida sitt gift genom att hitta på konflikter som inte finns – har försurat allt som har med svenska flaggan och nationalsången att göra.

Sanningsförnekarna som drar rasistkortet duggar tätt numera och jag hoppas att det är dödsryckningarna vi ser!

https://www.aftonbladet.se/…/sverigevannerna-har-skandat-fl…
—————————————————-

Ali Soufan, tidigare FBI-agent, har skrivit en bok där han berättar om sina upplevelser. Han spenderade åtta år inom terroristbekämpning innan hans protester mot USA:s användande av tortyr ledde till hans avgång.

Vid tidpunkten för 9/11 var Soufan en av enbart åtta arabisktalande personer inom FBI och den enda baserad i New York. Han förhörde misstänkta vid Guantánamo Bay och omintetgjorde terrorplaner. Han ansågs internt vara lite av en bråkmakare eftersom han talade ut om CIA:s förhörsmetoder. Numera driver Soufan en underrättelsetjänst som heter The Soufan Group.

Soufan säger nu att vi i väst måste lära oss av våra misstag – i annat fall kommer vi att få lida i flera år framöver. Han är fortsatt kritisk till mycket av USA:s utrikespolitik och anser att invasionen av Irak var ett kolossalt misstag.
-”Vi skulle ha fokuserat på Afghanistan med Al-Qaida och talibanerna istället samt dragit dem inför rätta. År 2003 var Al-Qaida inte aktiva, det var invasionen av Irak som gav dem syre. Föreställ er alla dessa triljoner dollar som vi slösat bort och som vi istället kunde ha använt till att bygga upp Afghanistan och skapat bättre utbildning samt ekonomiska möjligheter i områden där IS och Al-Qaida nu rekryterar – då hade världen varit en bättre plats.”

Soufar anser att väst har misslyckats i Mellanöstern eftersom det inte finns någon strategi.
-”I Afghanistan visste vi inte vad vi skulle göra efter militärens seger. Vi säger alltid att vi inte kunde föreställa oss att det skulle krävas mindre trupper att slå ut Saddam Hussein, än det skulle ta att säkra Irak efter Saddam – vi kunde inte föreställa oss att någon skulle flyga ett plan rakt in i en byggnad, vi kunde inte föreställa oss att vi skulle vara i Afghanistan i 17 år. Vår brist på fantasi har försatt oss i den här situationen och det är därför jag föreslår att vi måste ha empati. Att förstå fienden, se världen genom deras ögon är extremt viktigt för att kunna förstå dem på en djupare nivå, så att vi kan börja förutse deras drag.”

Han anser vidare att Donald Trumps önskan om att dra sig ur Syrien kan vara en bra idé, men enbart om en regional överenskommelse har gjorts och det har inget med syrierna att göra tyvärr – allt handlar om Turkiet, USA, Iran, Ryssland och Israel, som alla vill ha en del av kakan.

Soufan säger också att hotet från Isis inte är över.
-”Det kommer att ta sig nya skepnader och jag skulle inte bli förvånad om vi får se en allians mellan Isis och Al-Qaida inom olika områden i Mellanöstern. Al-Qaida har en långsiktig strategi – de bygger allianser. Al-Qaida idag är starkare än före 9/11. De fokuserar lokalt, men om bara en liten grupp av de här killarna bestämmer sig för att operera globalt igen så kommer vi att få stora problem. Vi i väst måste fokusera på att bygga broar med samhällen som känner sig isolerade på grund av terrorbekämpningsstrategier. Vår starkaste tillgång när det kommer till att besegra islamisk terrorism är våra västliga värderingar – inkluderande och toleranta värderingar.”

https://www.theguardian.com/…/former-fbi-agent-ali-soufan-i…
——————————————

Det har väl inte undgått någon att Österrike nu tar i med hårdhandskarna mot politisk islam och under gårdagen tillkännagav man att det är planerat att stänga flera moskéer.

Regeringen vill stänga sju moskéer – sex av dem drivs av den arabiska religiösa gemenskapen och den sjunde moskén drivs av föreningen ”Nizam-i Alem”, som sägs stå nära ”Grå vargarna” (turkiska högerextremister).

Utöver det kan upp till 40 imamer från föreningen ”Turkiska-islamiska unionen för kulturellt och socialt samarbete i Österrike” (ATIB) förlora sitt uppehållstillstånd i Österrike.

Om det är något land som skulle behöva stänga moskéer så är det Sverige. Regeringen är fullt medvetna om att flertalet moskéer runt om i landet predikar radikal islam och är rekryteringsplatser för nya jihadister, men ändå väljer man att blunda för dessa fakta av feghet! Dessutom godkänner man byggen av nya moskéer på löpande band. Det rimmar därför illa när statsministern säger sig vilja motarbeta terrorism, samtidigt som hans egen regering göder hatet.

Under det senaste halvåret har det dessutom kommit fram flera kopplingar mellan regeringen och det Muslimska Brödraskapet. Vad gäller de turkiska Grå vargarna så har väl ingen glömt bort Mehmet Kaplan (MP) som åt middag med representanter från organisationen under sin tid som minister.

https://kurier.at/…/die-wichtigsten-fragen-rund-u…/400047758
—————————————–

Slutligen svor Spaniens kung Felipe i torsdags in landets nya pro-EU-regering, där kvinnorna innehar majoriteten av ministerposterna. Regeringen består nu av 11 kvinnor och 6 män.

Det här gör Spaniens regering till den europeiska regering med högst antal kvinnliga statsråd i förhållande till män, framför Sveriges, som har 12 kvinnor och 11 män.

Det är bra att kvinnor tar plats i regeringar världen över, men i det här fallet är det synd att de är pro-EU och mot den strategi som Ungern, Italien, Österrike och Visegradsländerna driver. Mer polarisering är inget som vi behöver just nu.

http://www.jordantimes.com/…/spain-swears-mostly-female-gov…

 

Annonser

2 reaktioner till “Nyhetssvep 2018-06-09

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s