Både barn och vuxna reagerar på de allt mer religiösa inslagen i vår vardag!

Av barn får man alltid höra sanningen! Vi såg precis på en familjefilm om ett gäng hundvalpar på äventyr i Egypten.

Under en filmsekvens från en marknad i Kairo ifrågasätter ett av barnen varför ”alla måste gå klädda i skynken”. Jag förklarar att det är så man går klädd i de länderna.

Lite senare hörs böneutrop från en moské och alla fyra frågar unisont ”vad är det som låter” – varav jag förklarar att det är böneutrop som innebär att man kallar till bön.

Senare hamnar valparna på en beduinfest i öknen, där kvinnorna är helt beslöjade och man bara ser ögonen på dem och barnen undrar varför kvinnorna ser ut så där och man inte ser deras ansikten och hår, varav jag försöker förklara att deras religion föreskriver att de inte kan visa mer än ögonen.

Hade det här varit för 10 år sedan så hade vi bara kunnat konstatera att sådana är deras traditioner i deras land och det får man respektera, även om det framstår som lite märkligt i våra ögon. Men nu är läget lite annorlunda och det går inte att släta över på samma sätt. Denna klädstil – där både män och kvinnor går klädda i skynken samt kvinnor går klädda i burka, niqab och hijab, är numera en del av vår vardag i Sverige. Som om det inte vore nog så tillåter vi dessutom muslimska böneutrop i flera svenska städer. Min son såg väldigt skeptiskt ut när jag sa att böneutrop numera tillåts i några städer i vårt land och jag hade lite svårt att svara på frågan om varför det är på det sättet.

Ibland önskar man att man hade en Delorean inställd på 1985 eller dylikt, så att man kunde ta hela familjen med sig till den gamla goda tiden när det inte fanns tillstymmelse till sådana här problem. Men det är tyvärr inte möjligt, utan våra barn måste växa upp i det här ”mångkulturella” samhället som våra politiker har skapat åt oss. Ett samhälle där flickor är rädda för att gå ut på grund av alla sexuella ofredanden som sker och där kvinnoförtryck samt religiös underkastelse är ett fenomen som verkar vara här för att stanna. Jag vill inte ens tänka på hur tillvaron ska te sig för mina framtida barnbarn.

Annonser

6 reaktioner till “Både barn och vuxna reagerar på de allt mer religiösa inslagen i vår vardag!

 1. Nu är jag i Kroatien och på 2 dagar har jag bara sett en äldre kvinna med typ sjalett. Likadant var det i Rom nyligen.
  Däremot på planet ner till Rijeka var det två från Sverige med helsvarta huvuddukar. Överhuvudtaget så är det ju numera fullt av kvinnor i Sthlm med huvuddukar och fotsid klädsel. Det verkar som de går in för att klä sig så i Sverige!! De verkar t o m kokettera med klädseln. Jag tycker det är väldigt tråkigt, deprimerande, störande ja t o m vidrigt på klarspråk att se detta i gatubilden eller på andra ställen. Hur varmt blir det inte!? Hur kan de höra med tjockt tyg över öronen.
  Varför tar de inte möjligheten att slänga av sig det där när de ej är tvungna att ha det på sig??Känner en tjej från Brunei och flera från Iran som kastar av sig huvuddukarna så fort de kommer till väst.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är väldigt svårt för oss i väst att acceptera dessa medeltida värderingar och värst av allt är så klart att vår regering anammar detta som något självklart.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s