Interna strider om migrationspolitiken inom EU och Sverige utmärker sig längst ut på kanten!

Oenigheten inom EU kring asylpolitiken väcker oro för EU:s framtid. Medans Danmark lägger förslag om utresecenter utanför EU, manar Angela Merkel till europeisk enighet kring kommande asylreformer. I ett tal till medlemmarna av det europeiska parlamentet i München tidigare idag, uttryckte Merkel att hela EU:s grundlag står på spel och att EU:s framtid ser dyster ut om inte medlemsländerna blir eniga om en gemensam asylpolitik.

Samtidigt som de flesta EU-länderna är eniga om att det behövs en mer restriktiv migrationspolitik och att migrantströmmarna från MENA måste upphöra, utmärker sig Sverige – det lilla landet längst uppe i norr, på ett anmärkningsvärt sätt genom att gå mot strömmen.

Idag blev det tydligare än någonsin när regeringens förslag om att ge amnesti åt 9 000 afghanska män utan skyddsskäl röstades igenom i riksdagen, vilket innebär att vuxna män inom kort kommer att dela klassrum med våra tonårsdöttrar.

Förslaget bedöms kosta 70 miljoner euro i år, men sammanlagt blir kostnaden 290 miljoner euro de närmaste tre åren. År 2015 kom omkring 35 000 ”ensamkommande barn” och unga till Sverige, andelen är proportionellt sett bland de högsta i Europa! Till Finland kom 3 000 ensamkommande under samma period.

Regeringens befängda förslag, som röstades igenom tack vare Centerpartiet, möttes av en störtskur av kritik från olika remissinstanser redan från början. Hårdast var kritiken från Lagrådet som konstaterade att ”gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”.

Centerns partiledare Annie Lööf anser dock att det är ett dåligt utformat förslag, men hon lät de ”humanitära aspekterna” gå före.
-”De medmänskliga konsekvenserna blir alldeles för stora om vi stoppar det här förslaget.”

På vilket sätt det är medmänskligt att låta tusentals afghanska män ta upp plats för riktiga flyktingar framgår inte – inte heller varför vi ska bereda plats i skolan åt dessa män som ljuger om sin ålder när det i Afghanistan finns miljoner flickor som aldrig satt sin fot i en skola! Varken regeringen eller övriga partier som röstat igenom förslaget ägnar en tanke åt alla dessa kvinnor och flickor som är kvarlämnade i misären, med ett mycket hårt liv framför sig! Det enda rätta hade varit att följa svensk lag och skicka tillbaka afghanerna, men istället har den humanitära stormakten Sverige idag visat sitt riktiga ansikte!

Annonser

En reaktion till “Interna strider om migrationspolitiken inom EU och Sverige utmärker sig längst ut på kanten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s