Låt inte personer som inte känner sig som svenskar ta glädjen ifrån er!

villinteblisvenk

På självaste nationaldagen måste man se sådant här dravel och bli irriterad – jag antar att Aftonbladet är i behov av ”klick”.

Det är en socialsekreterare som är född i Turkiet men kom till Sverige som 10-åring, som dagen till ära skriver att hon inte vill bli svensk. Hon påstår sig ha fått en annan kultur som barn eftersom hon levde tio år i Turkiet, men jag skulle snarare säga att det handlar om att hon präglats av sina föräldrar eftersom den korta tiden inte kan påverka ett litet barn så pass mycket att hon inte identifierar sig som svensk, trots att hon har bott majoriteten av sitt liv i Sverige.

Jag tror det här är lite av ett kärnproblem både bland nyanlända, men även bland andra generationens invandrare – föräldrarna vill inte anamma de nya traditionerna utan håller fast vid sitt gamla lands kultur, språk, mat, seder, klädstil och värderingar – vilket sedan förs över på barnen. Som jag skrivit om tidigare så kan man se tydliga exempel på det i samband med studentfirandet som står för dörren, där många väljer att stoltsera med ett annat lands flagga när de åker runt i studentekipagen istället för med den svenska flaggan. När viljan saknas hos vårdnadshavarna att integreras så får det till följd att även barnen inte känner sig svenska.

Debattören skriver att hon inte känner sig som varken svensk eller turkisk utan ser sig som en medborgare, vilket är var och ens rätt att tycka, men jag ogillar det sätt hon ser på svenskhet:
-”Jag är tacksam över att jag inte är svensk och vill heller inte vara svensk för att jag ser brister i den rådande kulturen. Jag vill aldrig anamma det asociala beteendet som finns utan alkohol eller den där omänskliga inställningen att rätt ska vara rätt i alla lägen. Den som inte kan ta diskussioner och är livrädd för konflikter som ändå är en del av livet i alla typer av relationer, den som aldrig kan bjuda på minsta lilla för att mitt är mitt och ditt är ditt. Tystnaden i en hiss på två kvadratmeter när man möter en granne, de som stirrar i taket i t-banan för att undvika att blickar möts, de som stör sig på att det existerar gråtande barn i samhället, de som inte bryr sig om sina äldre för att de inte har nytta av dem längre, de som söker efter konsensus i alla diskussioner, de som tycker att alla skall vara ”lagom” och aldrig våga sticka ut. De som låter äldre, gravida och barn stå i t-banan, de som aldrig vågar säga ifrån när de ser främmande behandlas illa, den som reagerar på fem minuters försening. Listan kan bli väldigt lång.”

Finns det något land som har perfekt kultur?! Jag tycker att Sverige har många saker som vi svenskar kan vara stolta över och naturen är en av de viktigaste eftersom den är storslagen och varierande – från vajande rapsfält i söder till höga fjäll i norr- svensk kultur i form av böcker/filmer/skådespelare/konstnärer/musikartister och maten icke att förglömma – nypotatis, sill, ål, jordgubbar, köttbullar, löjrom, hjortron, julskinka osv. är mat som för mig symboliserar Sverige. Om man lider så mycket av att svenskar är osociala, intoleranta, konflikträdda och egoistiska så kan man faktiskt välja att flytta!

Hon tillägger visserligen nedanstående slutkläm:
”För att med facit i hand är ingen kultur perfekt och jag är helt nöjd med att inte vara perfekt själv. Alldeles för många oavsett etnicitet har en förskönad och romantiserad bild om den egna etniska gruppen och lider rent ut sagt av hybris. Samtliga etniska grupper borde inse att det finns för- och nackdelar i alla kulturer. Då hade vi levt i ett samhälle som hade utvecklats till det bättre, ett samhälle som är mer accepterande och vi hade fått lyckligare individer.”

Jag tycker att debattören är ute och cyklar när hon påpekar att alldeles för många lider av ”hybris” när det kommer till den egna etniska gruppen. Svenskar är nämligen ett av de få folken i världen som inte vågar vara stolta över sitt ursprung! Nationalism är en bristvara i Sverige och man skäms för att vifta med svenska flaggan – förutom när det är stora idrottsevenemang. Det beror så klart på att vi som folk genom åren har kuvats till att inte uttrycka stolthet över vårt land, vår vackra flagga, eller vår historia för den delen – eftersom det skulle kunna uppfattas som ”rasistiskt” och/eller ”kränkande” för andra människor! Antalet utlänningar som genom decennier ställt sig frågande till varför vi svenskar inte är mer nationalistiska är otaliga och svenska folket har med avund tittat på norrmännen den 17 maj varje år.

De senaste åren har politikerna försökt få folket att fira nationaldagen genom olika arrangemang i kommunerna, men eftersom vi i alla år drillats till att vara som avprogrammerade robotar när det kommer till nationalism, så är det inget som trollas fram när politikerna knäpper med fingrarna.

Författaren till denna debattartikel ”föredrar friheten att välja bort och behålla från sina två kulturer” – vi svenskar hade också önskat att vi kunde välja bort både inkompetenta politiker och för den del invandrare som inte vill integreras, som skändar landets flickor och kvinnor genom att begå grova sexualbrott, som pissar på landet som har gett dem möjligheten att skapa sig ett nytt liv genom vandalism/grova våldsbrott/ hot och våld mot blåljuspersonal med mera, som i religionens namn stänger in sina flickor och kvinnor i tält och huvuddukar samt könsstympar och gifter bort sina barn mot deras vilja, som predikar hat i sina moskéer och rekryterar nya jihadister på löpande band etc.

Listan kan göras ofantligt lång, men poängen är att vi inte har det valet. Vi svenskar sitter med problemen i knät samtidigt som naiva politiker gör sitt bästa för att skyffla problemen under mattan! Med det sagt så vill jag poängtera att man så klart inte ska dra alla invandare över en kam, men när dessa problem likt en cancersvulst växer sig större för var dag som går, så måste man nämna det.

Idag är det Sveriges nationaldag – ut och njut i vår vackra natur, ät något gott, beskåda vår vackra fana och känner er stolta över att vara svenskar! Låt inte personer som inte känner sig svenska ta glädjen ifrån er!

https://www.aftonbladet.se/a/a2xM74

flagga

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s