Let’s make Sweden great again!

När min mormor och morfar kom till Sverige från Tyskland efter andra världskriget var det minsann inget lätt samhällsklimat att leva i och deras barn (bland annat min mor) blev retade av de andra barnen för att de var tyskar, vilket förknippades med något dåligt på den tiden på grund av nazismen. Detta blev dock bättre med tiden.

När min farmor och farfar kom till Sverige från Ungern på 1950-talet tillsammans med min far som då var 3 år var det däremot annorlunda och han ansågs som ”exotisk” och gullig med sitt mörka hår och långa ögonfransar.

När jag växte upp på 1980-1990-talet i invandrartäta Norrköping med Ultima Thule och BSS (Bevara Sverige Svenskt) som inslag i tillvaron, var ”rasism” lite av vardag för många och även jag fick min beskärda del i skolan där man ibland fick höra att man var en ”svartskalle” och ”blatte” t.ex. Skinnskallar som slog ned invandrare och lasermannen var också saker som präglade den tiden.

Under 1990-talet började även landet befolkas av muslimer från bl.a. Balkan och Iran, men på den tiden var det inget problem utan de anpassade sig rätt så bra och levde sina liv sekulariserade utan krav på t.ex. bönemattor, moskéer, böneutrop, subventionerad omskärelse av pojkar samt halalslaktat kött. Burka, niqab samt hijab var också ytterst sällsynt. Att kunna välja arabiska som språk vid kontakt med myndigheter fanns inte på kartan och samhällsinformation var främst på svenska – på sin höjd fanns det broschyrer på serbokratiska.

I början av 2000-talet var det ett tag hippt för Östermalmsbor i Stockholm att åka ut till Sumpan (Sundbyberg) och besöka en nattklubb där man kunde träffa ”latinobrudar”, vilket ansågs både exotiskt och spännande.

Nu har vi fått allt inpå knuten och det räcker att gå utanför dörren i vilken stad eller by som helst för att se all världens folkslag – inklusive tiggare, kvinnor och flickor i tält eller hijabs, män i kjol och höra böneutrop.

Numera anses inte något av dess inslag vara varken exotiskt eller spännande längre. Istället har vi fått ett samhälle där kvinnor/flickor runt om i landet inte längre känner sig trygga när de lämnar sina hem och risken för att bli våldtagen eller sexuellt ofredad har aldrig varit så hög som nu. Grovt kriminella gäng och jihadister är också något som vi fått på köpet.

Tack vare att våra oansvariga politiker under mer än ett decennium har välkomnat mångkulturen med öppna armar utan en tanke på dess konsekvenser, har vi nu mer problem än vi klarar av att hantera och effekterna ses från norr till söder – till och med i de finare områdena. De senaste dagarna har det exempelvis kommit till allmänhetens kännedom att ett gäng bestående av ett 20-tal unga män vid ett antal tillfällen stört den allmänna ordningen och skrämt folk på stranden i Falsterbo. På Ljunghusens strand har det också noterats att muslimska familjer har party på stranden under kvällstid, vilket i sig inte är något fel, men när man ser kuvade kvinnor som går och samlar ihop skräp efter männen och badar iklädda burkinis så känns det som en mycket främmande livsstil.

I grund och botten kan denna negativa utveckling enbart skyllas på den oansvariga politiken som våra naiva politiker fört under alltför lång tid och nu står man med skägget i brevlådan medans byggstenarna för kalifatet byggs upp en dag i sänder. Det går heller inte att blunda för att både Socialdemokraterna och Miljöpartiet har kopplingar till Muslimska brödraskapet, vilket nog bidragit en hel del. Gjort är gjort som det brukar heta – men nu är det dags att vända blad och stöpa om landet! Det är alldeles för sent att återgå till dess ursprungliga form, men vi ska ändå göra vårt bästa – let’s make Sweden great again!

 

Annonser

En reaktion till “Let’s make Sweden great again!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s