Den humanitära stormakten Sverige är inte det minsta human när det väl kommer till kritan!

Idag var jag på Tivoli i Köpenhamn med barnen och det var som vanligt hur trevligt som helst. Det var många svenskar som passade på att åka över sundet istället för att vara hemma och fira nationaldagen – det faller sig liksom inte naturligt för svensken att känna någon festivalyra när vi på årets övriga 364 dagar inte får knysta ett ord om nationalism, såvida det inte är fotbolls-VM.

Danmark vs. Sverige är som natt och dag, där religiösa inslag bland befolkningen är knappt märkbara. Inne på Tivoli var de enda personer som bar huvudbonad en indisk familj, där männen bar turban, två kvinnor med barnvagn som bar sjalar samt en kvinnlig kassörska i karamellbutiken som också hade en sjal. Det är så befriande att befinna sig i den här miljön med människor från hela världen som enbart är på plats för att roa sig med sina familjer, utan inblandning av religiösa uttryck. Ett besök i Danmark känns som Sverige var för flera år sedan, innan Reinfeldt och Fridolin slog sina påsar ihop!

Det som Sverige håller på med är varken humant eller rättvist och jag tänker då främst på alla migranter som lockas till Sverige på grund av vårt generösa bidragssystem samt de stora möjligheterna att få asyl. Människor sätter sina liv på spel för att ta sig hela vägen upp till norr i tron att de ska få guld och gröna skogar. När det sedan visar sig att verkligheten inte levde upp till förväntningarna så blir ilskan och besvikelsen stor. När migranterna dessutom placeras i stora ghetton tillsammans med tusentals andra i samma sits bidrager det inte direkt till individens vilja att integreras.

Jag själv har under större delen av mitt liv känt mig rotlös tack vare att vi flyttade mycket under min uppväxt. Jag föddes i ”äggskallebyn” Finspång och efter några år flyttade vi till ”surbullestan” Norrköping. Jag hann gå klart första klass innan vi flyttade ut på landet och där bodde vi fram tills sista året på högstadiet när vi återigen flyttade till Norrköping. Efter gymnasiet flyttade jag själv till Örebro för att studera på högskolan (nuvarande universitetet) och efter det blev det Stockholm i cirka 10 år, innan jag flyttade till Skåne på grund av min dåvarande man. Efter några år i Malmö blev slutdestinationen Ystad-trakten, där jag har rotat mig och även mina barn är födda här.

Jag har således inte samma nätverk av familj, vänner och bekanta som de flesta människor normalt har och ibland känner jag mig väldigt ensam ska erkännas, även om jag har barnen som förgyller tillvaron. Nu vill jag absolut inte ha några sympatier, utan vi har alla uppförsbackar ibland. Däremot kan jag föreställa mig hur det känns för många av de migranter som kommer hit och upplever en stark känsla av rotlöshet och ensamhet.

De vet för det mesta inget om landet (förutom de lögner och myter de fått höra) och de känner oftast inte någon som bor här. Kvinnorna som drömt om att för första gången i sitt liv få leva ett liv i frihet utan heltäckande kläder så fort de lämnar hemmet, att slippa behöva könsstympa sina döttrar och gifta bort dem med män som är alldeles för gamla, får se sig om i himlen efter detta.

I och med att extremt många människor kommit hit de senaste åren och vi inte ens hade lyckats integrera de som redan befann sig i landet från början innan vi tog in flera, så har vi varit med och skapat ett utanförskap som heter duga! Vi ställer heller inga som helst krav på de som kommer hit. Krav på språk, utbildning, arbete och bostad för att kunna fortsätta få bidrag utbetalat borde varit naturligt efter en tid i Sverige. Istället kan de fortsätta leva precis som i sina hemländer – klä sig på samma sätt, äta samma mat, prata samma språk, se på samma tv-kanaler, följa sina egna lagar och regler samt seder och bruk – till och med gifta sig samt leva tillsammans med minderåriga barn. Det är verkligen inte konstigt att de inte känner sig som en del av samhället när de känner det som att de vore på hemmaplan – förutom den viktiga skillnaden att här blir de försörjda och hemma måste de jobba för brödfödan.

Jag vill poängtera att jag inte belastar invandrarna utan de oansvariga politikerna som försatt oss i den här soppan en gång i tiden och inte vill vidtaga de åtgärder som krävs för att börja bearbeta problemen.

Vi har bostadsbrist och en välfärd som fått sig en rejäl törn – systemet är helt enkelt överbelastat, så hur kan politikerna ens överväga att fortsätta på den inslagna vägen?! Är det så majoriteten av landets politiker betecknar ordet  humant?

Imorgon ska det röstas om amnestin för de 9000 afghanska männen, som genom att under lång tid olagligt demonstrera mot att de fått avslag på sina asylansökningar, lyckats få med sig hela vänsteretablissemanget och media på tåget. Amnestin kommer troligen att röstas igenom av våra blåögda och naiva politiker trots att dessa migranter saknar skyddsskäl och således inte har i landet att göra – allt annat vore en sensation! Dessutom har vänsterlobbyn redan börjat lobba för att ytterligare 3000 migranter ska få stanna. Det mest makabra i det hela är att en stor del av riksdagsledamöterna inte verkar ha reflekterat över alla anhöriga till dessa 12000 migranter. Vart ska alla dessa människor bo när vi inte ens har bostäder till våra svenska ungdomar? Vart ska de gå i skolan – vi har redan problem med både för stora klasser och lärarbrist? Den viktigaste frågan av dem alla är – vem ska försörja alla dessa individer? Ja inte är det de klåpare som ska rösta imorgon i alla fall, den saken är klar!

Sverige – den humanitära stormakten med världens första feministiska regering, ett land där man går emot sina egna lagar för att bereda vägen för 9000 afghanska män utan behov av skydd samt låter skattebetalarna stå för notan!

#onlyinsweden

 

 

Annonser

6 reaktioner till “Den humanitära stormakten Sverige är inte det minsta human när det väl kommer till kritan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s