Kurz uppmaning: Minska antalet EU-kommissionärer och ge upp Strasbourg eller Bryssel!

Österrikes kansler Sebastian Kurz tar den 1 juli över ledarskapet som EU-president och redan nu sätter han eld i baken på EU-monstret.

I sitt senaste förslag vill han minska kostnaderna för administrationen inom det Europeiska parlamentet och föreslår därför att antal EU-kommissionärer minskas från dagens 28 till 18. Kurz anser också att man bör ge upp en av de två orterna där parlamenten är baserade.

Kurz uppmanar EU att hantera skattebetalarnas pengar genom att skära ned på administrativa kostnader.
”-Om antalet EU-kommissionärer reduceras från nuvarande 28 till 18, baserat på en rättvis cirkulation, så skulle det leda till inte bara besparingar utan även mer effektivitet och fokus. Det är självklart nonsens att det europeiska parlamentet behöver två säten – Bryssel och Strasbourg. I framtiden behöver man bara ett säte, men samtidigt är jag övertygad om att president Macron aldrig kommer att gå med på att överge Strasbourg frivilligt.”

Kostnaden för denna dubbelstruktur är för övrigt 200 miljoner Euro per år.

Jag har väntat på att Österrike ska ta över ledarskapet eftersom de redan innan har indikerat att de kommer pressa på kring en mer strikt migrationspolitik och detta ser jag som grädde på moset. EU-maskineriet kostar mer än det smakar och man behöver verkligen se över kostnaderna och effektiviteten. Detta lär dock vara en utopi eftersom det vore ”förskräckligt” om dessa EU-kommisionärer skulle gå miste om sin livstids-försörjning.

Den som lever får se!

https://www.welt.de/politik/ausland/article176975668/Sebastian-Kurz-Oesterreichs-Kanzler-will-EU-Kommission-verkleinern.html

Kurz

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s