Låt alla kvinnor få känna vinden blåsa genom håret!

Med risk för att börja låta som en gammal skiva på repeat, så måste jag ändå tillstå att säga att jag har problem med att acceptera den muslimska klädkoden som man numera ser överallt i Sverige.

Vid ett av stadens större torg såg jag precis en ung flicka iförd heltäckande blommig klänning i afrikanskt mönster samt en jättelång sidenglänsande ljusblå slöja som vajade i vinden. Jättevackert – om vi hade varit i Mogadishu! Nu befinner vi oss däremot i Sverige och inte på semester i MENA så det blir därigenom väldigt uppseendeväckande.

Några hundra meter därifrån kommer en kvinna gående med sin man – mannen i byxor o t-shirt, medan kvinnan har en tjock, svart hellång kappa och svart slöja. Helrätt – eller hur?! Kontrasterna blir dessutom ännu större när halvnakna tonårsflickor passerar bredvid – iförda sommarkläder.

En bekant berättade att när hon var på stranden i helgen så var där en kvinna med sina barn och dottern var iklädd långärmad tröja och byxor när hon badade – jämställt så det förslår!

Jag är väl medveten om att man inte ska döma andra efter deras klädsel och att många muslimska kvinnor och flickor (numera även icke-muslimer som vill sympatisera) iklär sig dessa plagg för att som de säger, slippa bli uttittade, men när något som inte passar in i samhällsbilden sticker ut så pass mycket som dessa individer gör så blir det motsatt effekt och alla stirrar på dem, som i fallet med flickan på stranden. Det kan inte vara bekvämt i längden. Dessutom är det ett minimalt antal personer som iklär sig dessa plagg av egen fri vilja.

Der är helt klart dags att låta alla kvinnor och flickor som bor i Sverige återfå sin frihet som sig bör. Inför förbud mot heltäckande klädsel på allmän plats – åtminstone för barn under 18 år – och låt även dessa individer få känna vinden blåsa i sitt hår!

received_358010161388755

Annonser

3 reaktioner till “Låt alla kvinnor få känna vinden blåsa genom håret!

  1. Godmorgon Jenny, Just i går kunde een av mina veninder berättelse att hon vid sextiden cyklade för att bade vid Ljunghusstranden – där var party med muslimska familjer öppen eld och pizza och mycket larm – pizzabakkerne m.m. blev smitt i havet – då de så min veninde gick kvinnorna och samlade affaldet upp – kvinnorna badade i burkinier – nu har de funnit vägen till Ljunghusen också 😳 knus Else

    Sendt fra min iPad

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s