Sverige måste stå upp mot kvinnoförtrycket på riktigt!

Masih Alinejad är en iransk aktivist som har ägnat hela sitt liv åt att kämpa för kvinnors rättigheter i hennes land, genom en kampanj mot lagen som säger att kvinnor måste bära slöja eller hijab över sitt hår när de lämnar hemmet. Sedan sin ungdom har Masih varit en tagg i sidan på ayatollorna som styr Iran. Hon arresterades av moralpolisen när hon var 19 år och hölls fängslad utan åtal, tills en domare till slut meddelade att hon skulle avrättas. Hon blev dock frisläppt av domaren till slut. Hon har kämpat tillsammans med andra aktivister för kvinnors frihet i Iran och fått utstå fängelsestraff och piskrapp med mera. Till slut lämnade hon Iran och flyttade till England där hon fortsatt kampen. Nu har hon skrivit en bok som kom ut tidigare den här veckan – ”The Wind in my Hair” – där hon berättar om sin uppväxt och kamp.

Flickor i Iran uppfostras till att hålla huvudet lågt, att vara så diskreta som möjligt och att vara milda. Masih är inget av detta, hon är istället rolig, högljudd, påstridig och orädd. För Masih handlar allt om ett val. Hennes mamma och andra kvinnor i hennes familj har alltid burit sjal och kommer antagligen alltid att göra det. Det är ok, men även hennes val att inte bära slöja ska accepteras. Hennes dröm är att gå nedför en gata i Iran bredvid sin mor som skulle bära hijab, medan Masih skulle känna vinden som blåsten genom håret – det är verklig frihet.

Verkligheten är dock en annan, Masi har inte träffat sina föräldrar på nio år och känner stor sorg över detta. Hennes far är nu 75 år och modern 65 – Masih är orolig över att inte kunna få återvända till Iran i tid för att träffa dem igen.
”-Det är svårt att föreställa sig att man på 2000-talet kan vara i den här situationen – avklippt från sin familj i en värld som är så sammankopplad. Mina föräldrar har inte internet och använder inte sociala medier. Deras dotter är den iranska journalisten med mer än två miljoner följare på Facebook och Twitter, men dem har ingen möjlighet att följa mig”.

Intervjun med Masih är lite för lång för att översättas och publiceras här, men gå gärna in och läs hela artikeln om Masihs livsöde – en riktig hjältinna och förebild som har uppoffrat mycket i sitt liv!

Hela den svenska regeringen och Feministiskt initiativ borde skämmas för sitt ställningstagande för kvinnoförtryck i ett fritt och demokratiskt land. I länder som Iran där kvinnor tvingas bära slöja pågår en kamp mot att få slippa den – det är därför så patetiskt att vi i Sverige istället ska promota idén att flickor och unga kvinnor ska täcka sig!

Danmark visar vägen och Sverige bör följa i deras spår. Vill man bära slöja kan man göra det när man fyllt 18 år som ett eget fritt val – allt annat är oacceptabelt och vi måste stå upp mot detta. Jag uppmanar alla kvinnor att rösta rätt i höst – det vill säga väldigt långt åt höger för att få ett slut på islamiseringen av Sverige, annars är ni själva precis samma godtrogna hycklare!

https://www.theguardian.com/global/2018/jun/03/the-wind-in-my-hair-one-womans-struggle-against-being-forced-to-wear-hijab?CMP=share_btn_fb

Masih

 

Annonser

En reaktion till “Sverige måste stå upp mot kvinnoförtrycket på riktigt!

  1. Det ska inte fegt kompromissas; absolut förbud skulle ha funnits sedan 1970!
    Jag förstår tanken att ‘ett steg i taget’ är lättare, men situationen är akut och den medvetna överbefolkningen ett hot, då det gynnar den här kulturen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s