Välmående villaidyller – den politiska korrekthetens högborg!

Kvällens träningspass bestod av en lång cykeltur ned till havet och hem. På vägen utmed kustremsan passerade jag en mindre by i närheten av Ystad, som består av många flotta strandnära villor och det finns även en badstrand med brygga. Eftersom det är så härligt väder så var det fullt av barnfamiljer och ungdomar på stranden fast klockan var närmare sex, men jag såg inga invandrare – både killgäng och kvinnor med hucklen lyste med sin frånvaro.

Hade jag besökt ett liknande vattenhål i en av våra större städer vid samma tidpunkt – t.ex. Scaniaparken i Malmö eller Smedsuddsbadet i Stockholm, så hade bilden varit en helt annan och det hade antagligen varit barnfamiljerna som lyst med sin frånvaro.

Det är i sådana här välmående idyller runt om i Sverige som välviljan att bevara våra öppna gränser frodas. Öppna hjärtan-politik anses som självklart – vi har både råd och plats för alla offer i behov av skydd. Skriverierna i media om grova brott och våldtäkter är nog lite överdrivet – självklart sker det mycket brott i storstäder, så har det alltid varit. Lite problem blir det så klart när man tar in många människor från olika kulturer samtidigt, men de kan nog lära sig att leva i symbios med varandra. Vi har det så bra här i Sverige och vi kan minsann dela med oss till andra som har det sämre – självklart ska vi ställa upp!

Så är nog jargongen i dessa villaidyller och det är klart att det är lätt för folk att intala sig själva att det inte finns några problem när man befinner sig långt från oroshärdarna. Dyker det upp något jobbigt i tidningen eller på tv så kan man lätt vända blad eller zappa mellan kanalerna – inget ska få förstöra deras fina bubblor.

Det ska tilläggas att majoriteten av de som bor i det här området är lärare och av någon anledning verkar lärare i allmänhet tillhöra det rödgröna blocket med en mycket skev verklighetsbild. Jag förstår faktiskt inte varför det är så, de är ändå allmänbildade och pålästa – men ändå så infantilt politiskt korrekta! Se på alla debattinlägg i media de senaste åren med upprop för t.ex. ensamkommande – det är hur många lärare som helst som är delaktiga. Nu säger jag inte att alla lärare är så, men en oroväckande stor andel påminner mycket om asylaktivister. Det är dessutom dessa individer som undervisar våra barn – bevare oss väl!

Från norr till söder går ett brett bälte genom landet med välbärgade villakvarter där man inte vill ta till sig verkligheten eller helt enkelt inte orkar bry sig. Istället fortsätter man att inbilla sig att Sverige gör en humanitär insats genom att hjälpa ett fåtal personer som oftast saknar riktiga skyddsskäl och i deras värld är allting som hägrar till höger om Moderaterna likvärdigt med rasism, nazism och fascism. Det enda som skulle kunna få dem att komma till sans är när de själva eller någon i deras direkta närhet drabbas, men då är det redan för sent.

Så länge det är för många människor som inte bryr sig och det är alldeles för många – så kommer vi inte få till stånd den förändringen som vi så väl behöver. De är inte intresserade av nästa generation och känner inget ansvar eller engagemang. Grilla, dricka en kall öl och titta på finalen i Let’s dance däremot – det är grejer det!

villaidyll

Annonser

3 reaktioner till “Välmående villaidyller – den politiska korrekthetens högborg!

 1. Precis som du skriver, så är det stora problemet att få dessa människor, i sina egna homogena grupper, villaområden mm, att vakna upp från sina rosa bubblor och förstå vad som verkligen sker i vårt land. Lärare i gemen är vänsterskadade fortfarande och PK utan någon tanke på följderna av sitt tänkande och sin inlägg i flyktingfrågan, vilket jag finner mycket märkligt, då dom har tillgång till samma medier som vi. Men dom verkar att välja att tro allt är dom gör är i godhet mot dom har det svårt och behöver räddas.
  Dessa människor kommer nog inte att inse faran som finns mitt bland oss, förrän någon i deras närhet blir attackerad.
  Jag önskar givetvis inte att någon skall fara illa, det jag önskar inför valet är att dom fått upp ögonen för sanningen om förfallet i landet.
  Men tyvärr tror jag inte att dom kommer ändra sig i tid.

  Gillad av 1 person

 2. Stämmer på pricken…lärare och socionomer har ofta en skev bild av verkligheten…de känner till problemen….men skygglapparna är på…..PK-skräcken….

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s