Unga flickor lever farligt!

Noterar att tonårsmodet inte har gått ur tiden sedan man själv var i den åldern – både hotpants och magtröja verkar ha hängt med.

Den stora skillbaden är att när jag sprang omkring ‘halvnaken” i Norrköpings centrum på 1990-talet i exakt samma outfit så behövde jag aldrig känna mig otrygg varken på dagtid eller kvällstid och det var aldrig någon som trakasserade mig eller tafsade på mig – varken i skolan eller på stan och det var väldigt invandrartätt redan på den tiden. Det var helt enkelt en större tolerans i samhället och killar respekterade fortfarande gränserna på ett annat sätt – även om det så klart alltid finns undantag.

Hade jag varit ung idag hade jag aldrig vågat gå klädd på det sättet. Det är modiga flickor vi har i det här landet, synd bara att våra politiker inte är lika modiga och vågar skåda sanningen i vitögat! Man får hoppas att föräldrarna antingen skickat dem på en kurs i självförsvar, eller försett dem med pepparspray, annars löper de stor risk att bli ännu en siffra i statistiken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s