Nyhetssvep 2018-06-01

Fredagens nyhetssvep slår fast att globalismen är död, att det är oroligt i Nicaragua, att Italien fått en ny regering, ”dagens Péter Szijjártó” och en del annat.

År 1999 sade den dåvarande brittiske premiärministern Tony Blair i sitt uppmärksammade tal i Chicago att vi alla är ”internationalister”. Nästan tjugo år senare slår den danska journalisten och debattören Anna Libak, som har skrivit boken ”Förstå populismen”, fast att västvärldens misär inte är populisternas fel, utan det är ett symptom på
att globalismen är död och att de flesta människor helst vill bo tillsammans med dem som man liknar.

Tack för att någon äntligen tar bladet från munnen och vågar säga som det är! Nu väntar vi bara på att polletten ska trilla ner hos etablissemanget även i Sverige och det lär nog dröja…

https://www.b.dk/…/globalismen-er-doed-de-fleste-mennesker-…
————————————————-

Nu står det klart att Italien får en ny regering ledd av Giuseppe Conte. Den nya koalitionsregeringen svärs in idag.

Partierna M5S och Lega föreslår på nytt att den näst intill okände juridikprofessorn Giuseppe Conte ska bli Italiens premiärminister. Italiens president Sergio Mattarella kallade till sig Giuseppe Conte till presidentpalatset sent igår kväll.

Grattis Italien, där man lyssnar på folket som röstat istället för att helt sonika genomföra en DÖ som ett visst land längst upp i norr! Det är inte alls omöjligt att det händer igen om några månader, jag skulle i alla fall inte bli förvånad.

https://www.hbl.fi/…/m5s-och-lega-overens-uppfyller-villko…/
——————————–

Det är oroligt i Nicaragua och mer än 80 personer har dött under sammanstötningar mellan regeringsstyrkor och medborgare som kräver president Daniel Ortegas avgång.

I onsdags gick hundratusentals människor ut på gatan och protesterade i den största anti-regering-protesten på flera årtionden.

Bakgrunden till protesterna är bland annat regeringens misslyckande med att hantera skogsbränderna i ett av de mest skyddade områdena – ”Indio Maiz Biological Reserve” samt att regeringen indikerat att man tänker minska pensionerna och skära i välfärden.

Återigen imponeras man av hur andra länder går man ur huse när regeringen misslyckas med att sköta sitt uppdrag! I Sverige har regeringen suttit i snart fyra år och kört landet i botten, men ändå sitter medelsvensson lugnt kvar i soffan och tycker att livet är toppen!

https://www.aljazeera.com/…/nicaragua-protests-180530130717…
————————————-

Nästa vecka är den albanska huvudstaden Tirana värdar för ett internationellt möte, “Aqaba Meetings” i syfte att följa upp de internationella ansträngningarna i kampen mot terrorism.

Mötet som för första gången hålls utanför Jordanien, kommer att diskutera säkerhetsutmaningar i västra balkan, med säkerhets- och politikföreträdare från flera länder samt EU och Balkan.

Med tanke på den senaste tidens terrorrelaterade dåd är det välbehövligt. IS har för övrigt tagit på sig terrordådet i Belgien i tisdags.

http://www.jordantimes.com/…/king-attend-anti-terror-meetin…
——————————-

UNHCR anklagade nyligen Ungern för att ignorera fakta och krävde att man drar tillbaka sitt “Stop Soros”-projekt, som innebär att man kriminaliserar organiserad illegal migration. Ungerns utrikesminister deklarerade igår att han nu skickat ett brev som ger svar på tal.
-”En fundamental mänsklig rättighet är rätten för det ungerska folket att leve i säkerhet i sitt eget hemland. Migrations är inte det, precis lika lite som att korsa gränser illegalt är det och länder har rätt att försvara sina gränser.”

Heja Ungern – stå på er!

https://dailynewshungary.com/foreign-minister-government-r…/
———————————–

Saudiarabien och kronprins MBS är en följetong hos mig som ni som brukar läsa känner till. Enligt de nya reformerna ska det från den 24 juni vara tillåtet för kvinnor att köra bil och i samband med detta har nu tidningen Vogue publicerat ett kontroversiellt omslag med prinsessan Hayfa bint Abdullah Al Saud, sittandes bakom ratten i en röd sportbil. Detta har skapat många upprörda röster, eftersom man nyligen arresterade flera kvinnliga rättsaktivister för att ha kört bil.

På sociala medier är det många som har postat Vogue-omslaget med photoshoppade bilder på aktivisterna istället för prinsessans ansikte.

https://www.theguardian.com/…/row-over-vogue-arabia-cover-f…
———————————-

Slutligen konstateras det att arabiska har gått om finskan som Sveriges näst största modersmål tack vare den höga invandringen de senaste åren.

Denna ”historisk milstolpe” är i alla fall inget som jag glädjer mig åt eftersom vi samtidigt inte har några språkkrav överhuvudtaget i det här landet. Istället för att se till att människor lär sig det nya språket och lättare kommer in i samhället, så ger vi dem istället alla tänkbara förutsättningar för ett helt liv i utanförskap. Undrar hur många miljarder av skattebetalarnas pengar vi hittills plöjt ner i misslyckade integrationsprojekt.

http://www.friatider.se/arabiska-n-st-st-rsta-modersm-l-i-s…

News

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s