Världens mest lättkränkta land – bannar studenter för ett internt skämt!

Världens mest lättkränkta land är åter i farten! Den här gången är det en avgångsklass i Upplands-Bro som gemensamt tagit fram en text till en studentbanderoll som väckt ”anstöt” runt om i PK-Sverige: ”#Metoo för kvinnor som försökt ligga sig till framgång, men misslyckats”.

Det sågs som en kul grej och alla i klassen var överens – både killar och tjejer. Det var ett internt skämt och man hade egentligen inte tänkt använda banderollen på studentdagen, men bilden läckte ut och spreds i ett huj så nu är det kokta fläsket stekt!

De stackars eleverna har fått skriftliga varningar från rektorn, gymnasieminister Anna Ekström (S) har reagerat starkt och klassen har fått mottaga både hat och hot.

Jag tycker faktiskt att texten är rolig och att det ligger ett uns sanning i det. Att eleverna ska få mottaga skriftliga varningar och hot på grund av denna banala text säger det mesta om samhället av idag.

När flickor och kvinnor våldtagas mitt på ljusa dagen är det knäpptyst från både feminister, ministrar och i viss mån media – detsamma gäller tvångsgiftermål, könsstympning, shariapoliser och slöjtvång. Då är det helt ok att se mellan fingrarna eller låtsas som att det regnar! ”Världens första feministiska regering” har bara ett mål och det är att valla in valboskapen i fållorna – att gå på tå för att undvika att stöta sig med vissa grupper har visat sig vara ett framgångsrecept! Gymnasieministern kanske skulle fokusera lite mer på de verkliga problemen!

I demokraturen Sverige är det bara tillåtet att skämta om ”rätt” saker. Snart kanske ”Löfvéns lilla röda” kommer ut så att vi kan få riktlinjer!

Om det gått någon förbi så verkar Virtanen just nu lyftas fram som ett offer efter #Metoo-kampanjen både i tidningar och SVT, men det är märkbart tyst kring de riktiga offren – de oskyldiga som hängdes ut och fick sina liv och karriärer förstörda, vissa tog till och med livet av sig på grund av pressen att bli oskyldigt uthängd i media. Detta är en fars utan dess like! #onlyinsweden

Jag står på elevernas sida och tycker att hycklarna ska hålla mun! Snart är den ”ljusnande framtiden” eran och ni kan kasta studentmössorna i luften – men se till att rösta rätt i höst, annars kan den snabbt förbytas till en mer dyster tillvaro.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Kv79w6/eleverna-ett-internt-skamt-i-klassen

Upplandsbro

 

En reaktion till “Världens mest lättkränkta land – bannar studenter för ett internt skämt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s