Yx-attack i Rotterdam och knivdåd på tyskt tåg – obekräftad terrorkoppling.

En syrisk man sköts igår av holländsk polis i en närbelägen ort till Rotterdam, efter att han skrek “Allahu akbar” från en balkong och viftade med en yxa.

Polisen försökte först lugna mannen, men utan resultat och när officerare tog sig in i den 26-årige mannens lägenhet attackerade han en polishund med yxan vartefter polisen öppnade eld. Polishunden avled av skadorna, men den 26-åriga syriern opererades på sjukhus och tillståndet är stabilt.

Mannen som bodde med sin far i staden sedan förra året, var känd av stadens hjälporganisationer, men ingen hade förutspått den här utvecklingen.

https://www.welt.de/…/Rotterdam-Er-rief-Allahu-Akbar-Polize…
——————————————–

En man har dödats och två personer skadats, varav en av de skadade är en 22-årig kvinnlig polis, efter en knivattack på ett tyskt tåg i Flensburg, norra Tyskland.

Det var igår kväll som incidenten skedde på ett tåg från Köln, där en man attackerade en annan man med en kniv och den kvinnliga polisen sköt en av männen som avled.

Tyska myndigheter har fortfarande inte bekräftat om händelsen är terror-relaterad eller inte.

https://www.independent.co.uk/…/knife-attack-german-train-f…
————————————-

Med terrordådet i Belgien i förrgår i åtanke, kan man konstatera att det är oroligt i Europa just nu och islamisterna har inte tänkt kapitulera i första taget.

Med tanke på alla migranter som kommit till Europa och framförallt Sverige de senaste åren, där man vet med säkerhet att jihadister infiltrerat migrantströmmarna för att kunna ta sig till väst och utföra terrordåd, så är det inget land som går säkert – utom Ungern möjligtvis. Dessa fanatiska individer kan finnas precis vart som helst, i små orter såväl som stora städer och det är svårt att veta vart de ska slå till nästa gång. Det väntas dessutom komma fler, eftersom IS planerar att infiltrera även nästa migrantvåg som jag tidigare skrivit om.

De flesta europeiska länder har en mycket avancerad säkerhetstjänst som oftast kan förutse mönstren, men i Sverige verkar vi ha dukat under helt och Säpo har flera gånger proklamerat att de har tappat kontrollen över antalet radikala islamister som befinner sig i Sverige. Vilande terrorceller är alltså inte alls omöjligt.

Den som lever får se, men det är helt klart en mycket oroande utveckling och i vanlig ordning ställer jag mig frågan vad det är för värld som vi lämnar över till våra barn. En sak är säker – de kommer att leva ett mycket mindre fritt liv än vad vi har gjort.

Rotterdam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s