PK-föräldrar visar vägen och de döda fiskarna följer strömmen!

kväll kommer jag inte med någon fyndig nyhet då jag helt tappat sugen efter att ha insett att det jag försökte åstadkomma aldrig kommer att ske utan loppet är kört. Nu slickar jag mina sår och försöker acceptera den bittra sanningen.

Jag pratar så klar om skolavslutningarna, som ni som följer mig vet ligger mig varmt om hjärtat och som jag hade räknat med att även mina barn skulle få ta del av under deras skolgång. Jag hade dock inte räknat med ett kompakt PK-motstånd som skulle sätta käppar i hjulet.

Jag har kämpat för att man ska behålla skolavslutningarna i kyrkan genom både tidningsartiklar i lokaltidningen, legat på rektorn samt föreslagit ett föräldrauppror i de båda berörda skolorna. Trots det gick jag bet. Enbart tre av ett 50-tal vårdnadshavare har visat sig tycka som jag, övriga är bara tysta – förutom en som gav mig hela PK-utläggningen om hur rätt det var att låta barnen få ta del i den demokratiska processen och själva få bestämma hur deras avslutning ska vara utformad. Nu har det gått så långt att barnen till och med röstat bort ”Den blomstertid nu kommer” ur repertoaren, men inte ens det bekommer övriga föräldrar. Läraren hade tydligen sagt till barnen att det är tradition att man sjunger den psalmen, men eftersom det står i läroplanen att eleverna ska ges möjlighet att påverka avslutningen så hade de en omröstning om vilken sång man skulle sjunga. Behöver jag tillägga att min son var den enda som röstade på psalmen…

En förälder berättade att deras familj helt sonika bojkottade eländet sedan de tog bort firandet i kyrkan och att de reser bort varje gång det är avslutning. Det är nog det man får göra. Men det känns så tråkigt för barnen att de inte kommer att få uppleva denna vackra och stämningsfulla ceremoni som man själv såg fram mot två gånger om året när man var barn.

Men jag ger upp nu och inser att det spelar ingen roll vad jag som enskild person tycker, säger eller gör – jag kan stå själv på barrikaderna och skrika mig hes, men så länge en majoritet av föräldrarna följer PK-strömmen, vilket är både enklast och mest bekvämt, är det en kamp som är gjord för att förloras.

avslsv

En reaktion till “PK-föräldrar visar vägen och de döda fiskarna följer strömmen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s