Propagandamaskinerna går för högvarv – låt dem få stanna!

Här presenteras två exempel på hur mainstream media försöker hjärntvätta befolkningen genom tårdrypande öppna hjärtan-propaganda.

Först ut är Aftonbladet (igen), som publicerar ännu en debattartikel som talar för afghanernas sak – hur många har vi sett genom åren?! De vägrar konstant att ta in texter som kritiserar amnestin, men är det tvärtom så finns det inga begränsningar. Det är härligt med tidningar som DN och AB, för att nämna några, som verkligen visar båda sidor av myntet…

Den här gången är det 104 afghaner som har fått uppehållstillstånd i Sverige och lyckats med studier och arbete, men som känner att afghaner som grupp blir orättvist kritiserade.

Det handlar så klart om att vi i Sverige måste fortsätta ge afghaner uppehållstillstånd för då kan de bidraga tillbaka till landet på samma sätt som dessa individer har gjort. Man ägnar också en stor del av texten till att trycka på att afghaner som grupp utsätts för mycket kritik på grund av att en klick är kriminella, vilket de anser vara orätt eftersom det inte gäller alla. Deras slutkläm:
”I dag jobbar eller studerar vi inom olika sektorer i samhället och ser oss som väl etablerade. Några av oss är eller har varit aktiva i olika politiska partier. Vår starka övertygelse är att de allra flesta personer i Sverige med afghansk bakgrund är drivna och jobbar hårt för att hitta sin plats i samhället, att studera, jobba och bidra. Därför vill vi att det politiska debattklimatet blir mer nyanserat och att det talas med oss i stället för om oss.”

Självklart är det bra att vissa har lyckats integrera sig och bidrager till det svenska samhället och svensk ekonomi, inget tal om saken, men att begära att vi ska tala med afghanerna istället faller inte i god jord hos mig i alla fall. Om de 9000 afghanska männen utan skyddsskäl som det här egentligen handlar om, som krävt amnesti och i princip fått igenom det tack vare Centern, hade varit ärliga i sitt uppsåt så undrar jag varför man i sådant fall inte accepterar när man får avslag på sina asylansökningar? Varför sitter man på ett torg i flera veckor och olagligt demonstrerar samt kräver saker samtidigt som man tar upp plats för andra som är i större behov av hjälp? Varför kastar man sina id-handlingar innan man söker asyl och låtsas att man är yngre än man egentligen är? På vilket sätt ger det den här gruppen trovärdighet?

För mig är det här bara ännu en politisk aktion och jag är övertygad om att politiska krafter står bakom det här debattinlägget. Det gör mig lätt illamående när jag tänker på hur mycket publicitet den här gruppen med människor har fått det senaste året, det tar aldrig slut, men ändå är de inte nöjda! De kräver bara mer och mer hela tiden. Har man fått avslag för att man saknar skyddsskäl så ska man ut ur Sverige – det är inga förmildrande omständigheter att man fått vänta på sitt beslut och att andra afghaner lyckats etablera sig i Sverige med studier eller arbete, betyder inte att alla afghaner som söker asyl nu ska få uppehållstillstånd för att de kanske också på sikt kan bidraga till samhället.

Vi har redan hundra tusentals migranter i landet som lever på bidrag och antagligen aldrig kommer att komma in på bostadsmarknaden så det är inte så att vi behöver fylla på med fler. Acceptera era avslag och åk hem igen – lägg er kraft på att bygga upp ert eget land! Tyvärr är det ingen politiker i regeringsposition som vågar säga det – hade de haft lite mer råg i ryggen redan när frågan uppkom från början så hade vi inte suttit med det här i knät nu!

——————————————————

Exempel två är från min lokaltidning Ystads Allehanda, där man undrar vad de har för krav på sina skribenter när man läser den här enfaldiga texten.

I princip går det ut på att skribenten berättar om sina dagliga sammanträffanden med någon som han kallar för ”H” som jobbar 16 timmar om dygnet på restaurang – antingen sin egen eller i den andra som familjen driver – samtidigt som han saknar sitt Kurdistan.

Här kommer några utdrag från texten:
”H har inte tid att titta på Agenda och höra på partiledardebatter om vikten av att begränsa invandringen”.

”H har som sagt inte tid att följa några debatter om att begränsa invandringen. Han är för upptagen med att bygga det här landet. Ditt land, mitt land, vårt land. H:s land.”

”För hans familj valde inte att flytta hit. De flydde hit. Och de betalar tillbaka för gästfriheten med sin tid.”

”Men mest av allt hoppas jag att han någon gång får chansen att flytta tillbaka till sitt hemland igen. Att det blir säkert där. För det är det enda han vill. Så han kan uppfylla sin dröm. En dröm om att öppna restaurang i nationen där hans släkt levt i generationer. Jag önskar det inte bara för hans skull. Det handlar om min självbevarelsedrift. Om det blir krig här i Europa så vill jag ha ett ställe att kunna fly till. Och där hade jag serverat köttbullar med lingonsylt till honom. Där hade jag haft en Dalahäst på en hylla, ätit jordgubbar med grädde till midsommar och sett Kalle Anka på julafton. Längtat hem. Hört kyrkklockan slå.”

Den här skribenten kanske skulle fortsatt drömma istället för att föra över sina tankar i text!

Att journalister idag ska kunna komma undan med så dåligt språk, att man börjar meningar med ”Och”, skriver korta satser med punkt emellan samt dessutom skriver ”skit” och ”idiot” är undermåligt! Men värst av allt är att det är ren och skär propaganda. Om man nu är skribent på en tidning så är det märkligt att man inte kan skriva om något mer vettigt än detta dravel rent ut sagt. Jag är glad att jag inte prenumererar på någon dagstidning längre för lågvattenmärkena duggar tätt och vem som helst som tycker politiskt korrekt kan idag bli journalist, utan minsta talang för det skrivna ordet.

Dessvärre är det många som fortfarande läser dagstidningarna och sväljer denna offerkoftamentalitet med hull och hår, det är därför vi aldrig kommer att bli av med partier som Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. De lyckas alltid med att leverera sina lögner till godtrogna människor som tacksamt sväljer och ler. Öppna hjärtan-mentaliteten lär tyvärr stanna kvar i landet ett bra tag till.

http://www.ystadsallehanda.se/…/lukas-ernryd-h-har-inte-ti…/

afghaner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s