Nyhetssvep 2018-05-26

Dagens nyhetssvep berör Miljöpartiet, de historiskt låga siffrorna för Socialdemokraterna uppmärksammas även utanför landets gränser, homosexuell våldtäktsman slipper utvisning och slutligen djurplågeri .

Miljöpartiets kongress är i full gång och självklart är mer generös asylpolitik en het fråga. Efter att bland andra Grön Ungdom riktat krav mot partistyrelsen, vill man nu skriva in i valmanifestet att unga som varit länge i Sverige ska få en chans att stanna, vilket är nästa steg efter att partiet i regeringen fått igenom att 9000 ”ensamkommande” ska få amnesti.

Andra saker som man vill införa är att dubbla flygskatten, införa en ny skatt på engångsartiklar (t.ex. engångsgrillar och take away-förpackningar) i syfte att människor ska börja använda ”flergångsartiklar” istället och således stävja köp- och slängkulturen samt göra det straffbart att kasta cigarettfimpar och snus på marken. I grund och botten är det bra att de vill få oss svenskar att bli mer miljömedvetna, MEN hur vore det om partiet enbart fokuserade på miljöfrågor precis som deras partinamn indikerar istället för att lägga sig i migrationspolitiken med sina extremiståsikter?! Håll er i er hörna tack!!

Det hade heller inte skadat om Stefan Löfvén hade satt hårt mot hårt i förhandlingarna från början för snart fyra år sedan, då hade vi haft en del mindre problem nu – t.ex. 9000 afghaner utan skyddsskäl som ändå ska få stanna i landet, samtidigt som andra som både jobbar och integrerat sig sparkas ut!

Det enda rätta för svenska folket att göra i höst är att se till att det här radikala partiet förpassas tillbaka till den vrå där de hör hemma – långt från maktens boningar!

http://www.gp.se/…/mp-vill-att-fler-unga-ska-få-stanna-1.61…
http://www.friatider.se/mp-vill-inf-ra-skatt-p-eng-ngsgrill…
——————————————

När vi ändå är inne på ämnet om den katastrofala regeringen, så har nyheten om Socialdemokraternas dipp i opinionsundersökningarna även spridits utanför landets gränser. I norska Aftenposten skriver man idag ”Katastrofmätningar för de svenska sossarna!” och skriver utförligt om de historiskt dåliga siffrorna för partiet samt hur Sverigedemokraterna samtidigt tar mer mark.

Det är så klart lite exceptionellt att Socialdemokraterna i andra länder inte har några som helst problem med att samarbeta med motsvarigheterna till SD, medan man i Sverige inte ens kan sitta i samma rum och föra ett samtal med partiet i fråga!

https://www.aftenposten.no/…/Katastrofemalinger-for-de-sven…
——————————————

Jag brukar skriva om våldtäktsdomar där förövarna slipper utvisning trots att de begått grova brott mot flickor och kvinnor, men numera råkar även män ut för våldtäktsöverfall – tyvärr med samma utgång när det väl kommer upp i domstol.

Nu är det Örebro tingsrätt som anser att det inte går att utvisa icke svenska medborgare trots att de begått brott. Det rör sig om en man i 25-årsåldern som efter ett pub-besök i Karlskrona i slutet av år 2015 blev tilltalad av tre män med arabiskt utseende när han skulle gå in i porten till sitt bostadshus. De växlade några ord på engelska och när mannen vände sig om för att gå uppför trappan till porten, blev han överfallen och trycktes upp mot en brevlåda. Han hölls fast, byxor och kalsonger drogs ned, vartefter en av männen försökte penetrera mannen utan att lyckas. Den unge mannen lyckades slå sig fri och gärningsmännen sprang från platsen. Polisen lyckades bara identifiera en av männen, en 42-åring från Irak.

I rätten har mannen, som har två fruar och döttrar, uttalat att om han blir dömd och utvisad till Irak så kommer han att bli dödad av klanen. Örebro tingsrätt dömer 42-åringen till två års fängelse för försök till våldtäkt, men åklagarens yrkande om utvisning avslås. Det som talade emot utvisningen var bland annat att mannens ”asylansökan ännu inte prövats av Migrationsverket trots att drygt två och ett halvt år förflutit sedan ansökan gjordes” samt att ”det förväntas föreligga hinder enligt 12 kap 1 § utlänningslagen att utvisa [mannen] till ett muslimskt land i Mellanöstern för ett brott kopplat till homosexualitet”.

Som vanligt är det förövarna i våldtäktsmålen som ska skyddas – det går som en röd tråd verkar det som.

Det här är väl om inte annat ett solklart fall för amnesti – eller hur Fridolin och Löwin?! Mannen har faktiskt väntat länge på sitt besked och det är ju enligt er likvärdigt med att man ska få stanna i Sverige per automatik.

http://www.friatider.se/slipper-utvisning-f-r-homosexattack…
——————————————–

I det nya Sverige är det många som får stryka på foten när nya individer ska integreras i samhället – till exempel djuren. I ett kommunalt bostadsområde i Mönsterås har man problem med djurplågeri. Det har utdelats sparkar på både katter och igelkottar och det kommunala bostadsbolaget ”Mönsterås bostäder” har i samarbete med kommunen tagit fram och spridit ett flygblad tidigare i veckan. Flygbladet är på två språk – svenska och arabiska eftersom det enligt bostadsbolagets kommunikatör bor så många arabisktalande personer i området.

Kommunens kris- och beredskapssamordnare uppger att det är första gången detta sker och att han inte stött på det här problemet i Mönsterås tidigare.

Det är viktigt att påpeka att det inte är alla som kommer till vårt land som uppför sig illa, men tyvärr är det en klick och de utmärker sig alltmer, från norr till söder, både i små och stora orter – skadegörelse, misshandel, rån, sexuella övergrepp, djurplågeri etc. Hade vi från dag ett satt ned foten och informerat alla nyanlända om vad som gäller i Sverige och låtit det bli konsekvenser av lagförbrytelser så hade vi nog haft lite mindre huvudvärk idag. Så går det tyvärr när vi har politiker som är totalt handfallna!

https://samnytt.se/monsteras-forsoker-stoppa-djurplageri-m…/

News

2 reaktioner till “Nyhetssvep 2018-05-26

  1. Är det inte så att det alltid är denna lilla ”klick” som alltid utmärker sig? Oavsett ursprung och land de kommer ifrån? Även infödda svenskar uppför sig ibland illa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s