Sverige måste vara det enda landet som förbjuder sin egen flagga!

Idag skriver jag i Katerina Magasin.

Det är avslutningstider och tusentals nybakade studenter väntar på att ta sina första steg ut i vuxenvärlden. Björkar och svenska flaggor brukar vara ett naturligt inslag i allehanda högtider, men vartefter åren gått har det politiskt korrekta tagit över mer och mer även på den här fronten. Numera verkar man bli stämplad som rasist för att man viftar med en svensk flagga när sommarlovet inleds. Istället för denna flathet borde medborgare känna sig stolta över att vara svenskar, och ingen borde skämmas för att använda den vackra blågula flaggan eller värna om svenska traditioner. Det skriver Jenny Piper i en insändare på Katerina Magasin.

Det senaste exemplet i raden är Nacka gymnasium, där man först skickade ut ett meddelande till studenterna om att enbart den svenska flaggan fick användas vid utspringet, för att sedan ändra sig och meddela att ingen flagga alls fick användas. Detta är helt befängt! Vi bor väl i Sverige, så hur kan det vara förbjudet att använda landets flagga som sig bör? Vi måste vara det enda landet i världen som agerar på det här sättet.
Det framgår tydligt att man i vanlig ordning måste ta hänsyn till andra kulturer så att människor inte känner sig kränkta. Problemet är att det är alldeles för många svenska medborgare i det här landet som inte identifierar sig som svenskar fast de är födda här samt att samhället bejakar detta istället för att säga ifrån och visa vilka normer och regler som gäller här.
Om jag var född och uppvuxen i ett annat land, med svenska föräldrar så skulle inte jag svepa in mig i den svenska flaggan den dagen jag tog examen och jag skulle inte heller ta illa upp om hela skolgården pryddes av landets flagga eftersom det är mitt hemland.
Det är helt klart något som är ruttet i Sverige och när politikerna bara fortsätter att se på istället för att agera har vi snart ett inbördeskrig för dörren om vi inte passar oss!
Häromdagen var jag på sommaravslutning på förskolan och alla barnen viftade med svenska flaggor samt blågula ballonger. Det var inget konstigt med det varken för föräldrar eller barn – det är vi vuxna som skapar problemen! Skolavslutningarnas vara eller icke vara i kyrkan är också en svensk tradition som är på väg att utarmas och vi är många föräldrar som med sorg i hjärtat motvilligt får acceptera att det är ett minne blott och inget som vi ska föra över till nästa generation.
Alla medborgare borde känna sig stolta över att vara svenskar och vi ska inte behöva skämmas för att vi vill använda vår vackra flagga eller värna om våra traditioner! Vi borde istället bli mer nationalistiska och visa våra barn att det inte är något fel. Alla som förespråkar att det är rasistiskt eller nazistiskt att stoltsera med svenska flaggan borde skämmas och jag hoppas verkligen att samtliga rektorer runt om i landet tar sig en extra funderare kring vilket budskap vi sänder till våra barn.
JENNY PIPER

http://katerinamagasin.se/sverige-maste-vara-enda-landet-varlden-som-forbjuder-sin-egen-flagga/

flagga

 

14 reaktioner till “Sverige måste vara det enda landet som förbjuder sin egen flagga!

 1. Tack för öppet kommentarsfält Jenny!
  Det är alltid skönt att få medhåll, och det får vi ju oftast på våra bloggar, men lite mothåll kan också vara bra ibland, särskilt om man är bekymrad över tiden och samhällsutvecklingen. Jag landade här via din artikel hos Katerina, och håller inte med er om det förskräckliga. Sverige är ett litet mycket välmående land. Som alla andra länder har vi problem att lösa, t.ex. med integration och segregation, och det kan vi på sikt och vi har råd med det. Flaggor och vimplar vid gymnasieexamen är dock inte ett av dem. När man läser artikeln i Expressen, som är grunden till din reaktion, kan man konstatera att rektor på Nacka gymnasium har velat fram och tillbaka. först sa hon att bara svenska flaggor fick förekomma, dvs. sådana som skolan själv flaggar med, inte för att utesluta någon etnicitet, utan för att undvika flaggor och plakat, som är politiska. Varför någon protesterat, framgår inte, men så har hon ändrat sig, och menar att med den stora mängd människor som samlas, kan det bli problem med alla flagg- och vimpelpinnar (det blir helt enkelt trångt). Det har förstås ingenting alls att göra med att inte såra någon etnicitet.
  Fundera på saken! Det hette ”Fan skall vara teaterdirektör”, men ”Fan skall vara rektor” duger lika bra. Damned if you do and damned if you don’t. Trevlig helg!

  Gilla

   1. Bull shit!!
    Första direktiven var att bara svenska flagga skulle få va med.. vilket du och dina gelikar skulle uppskatta!!
    Andra, och sista, direktivet var att Inga flaggor får vara med, vilket ni nu rasar över!

    Grejen är den att ni tolkar fritt, och lägger in skit som inte finns!!
    För det första, Sverige har inte förbjudit att flagga.. Inte ens skolan har förbjudit detta..
    Skolan har bara sagt att flaggor under avslutningen i AULAN inte får förekomma, på grund av säkerhetsrisken.
    Utanför, vid utspringet så får man flagga hur mycket man vill, med vilken flagga man vill..

    Gör dig själv en tjänst och läs på innan du öppnar mun, så slipper du se ut som en obildad fåne!

    Gilla

   2. Henric, tack för Din feedback. Tråkigt att Du måste vara så aggressiv i Din framtoning.

    Så här var det – nyheten som gick ut vid lunchtid i fredags var att man först hade sagt att bara svenska flaggan var ok ja (precis som Du säger), men att man nu ändrat sig till att inga flaggor fick vara med. Baserat på det skrev jag denna text som handlar om svenska flaggan i allmänhet och våran rädsla för att framstå som rasister för att vi är stolta över vår flagga.

    Sedan gick skolan ut med ett klargörande på kvällen och förklarade då att inga flaggor fick användas inomhus bl.a. på grund av säkerhetsrisken. Då var redan texten publicerad och uppe till diskussion. Jag har skrivit som kommentar vad som hänt angående Nacka – både här i bloggen och på Facebook, men jag tänker inte ta bort texten för jag står för allting jag säger som inte rör Nacka! Nacka-gymnasiet var en enskild händelse men min text berör ämnet om svenska flaggan på ett övergripande sätt.

    Gilla

 2. Jag känner tacksamhet inför de skolor, som sätter ned foten mot rasister. Eller mot nationalister av olika nationaliteter som viftar med sin fana i motstånd. Nationsflaggor ska inte tillåtas vara ett maktuttryck (chauvinism) människor emellan.

  Den blå-gula tillhör oss alla som lever här…får inte kidnappas av politiska särintressen.

  Skolor har en flaggstång. Där ska den blå-gula hissas. Andra grisigheter med flaggan ska stävjas.

  Gilla

 3. Flagg-artikeln har jag inte läst men angående avslutningar i kyrkan har du fel. 1. Otroligt många i Sverige har aldrig firat skolavslutning i kyrkan. Det kan vara att lokala kyrkan var för liten, man ville neutral (kyrka och stat åtskilda sedan länge) eller att det inte fanns en kyrka inom räckhåll. Hela min grundskola och gymnasium firades det i aulan, sporthallen eller ute.

  Bortsett från det så går det alldeles utmärkt att ha avslutningar i kyrkor. Det står t.om i skollagen. Däremot ska prästen inte hålla någon bön eftersom skolan ska vara neutral till religion, vilket jag tycker är utmärkt i ett sekulärt land.

  Gilla

  1. Skolavslutning i kyrkan eller inte är helt beroende på var man bor. Men om man har haft det i 100 år som i vårt fall, så är det lite märkligt att man tar bort det helt plötslig.

   Gilla

   1. jag hade skolavslutning i kyrkan under alla mina 9 år i grundskolan.. sen slutade min skola med det.. varför?? För det är SKOLAVSLUTNING!! Så avslutningarna hölls på skolan istället.. Kanske är konstigt för dig.. men det är så konservatism funkar, ni klarar inte förändringar. Ni hakar fast i allt, stort som litet. Och ofta gör ni meningslösa grejer till stora berg.

    Skolan har inget med kyrkan att göra, och ska inte ha det heller. Du kan gå i kyrkan när du känner för det, men tvinga inte dom som inte bryr sig om din låtsaskompis i himmelen att göra det.

    Gilla

   2. Henric, vi har alla olika upplevelser av skolavslutningen. Många har haft alla sina avslutningar i kyrkan, medan andra har haft den utomhus eller i en gympasal. Jag skriver personliga krönikor med mina egna reflektioner och jag tycker det är sorgligt när vi inte kan behålla våra svenska traditioner. Ja för många är det en tradition och traditioner är till för att behållas inte brytas! Sedan får Du tycka vad Du vill.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s