Hur är det möjligt?

20180525_114547.jpgHäromdagen pratade jag med en man som är född i Sverige, andra generationens invandrare och bor i Malmö. Vi delar åsikter i mångt och mycket – exempelvis att invandrare som inte sköter sig inte har i landet att göra samt att vi måste börja begränsa migrationen. Han har även en tonårsdotter, så våldtäkterna som hela tiden ökar var ett orosmoment även i hans värld. När jag frågade honom vilket parti han skulle rösta på, fick jag till min överraskning höra att han tänkte sig ett parti i mitten – Centern! Döm om min förvåning när jag fick höra det!

Min replik blev givetvis: Hur tänkte Du nu – ett parti som såg till att amnestin för 9000 afghaner som saknar skyddsskäl gick igenom, som förespråkar öppna gränser och har nämndemän som dömer enligt sharia?!

Detta fick jag dock inget klart svar på, men jag förstår hans tanke – ett mittenparti som inte drar varken åt höger eller vänster. Men ack så fel! Detta parti ligger numera alldeles för långt åt vänster på partiskalan och det är en gåta hur Moderaterna ens kan överväga att gå till val tillsammans med det här extremistpartiet.

Egentligen borde hela den politiska kartan ritas om – i mitten hittar vi numera Socialdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna medan Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Centern och Feministiskt initiativ ligger längst ut till vänster samt slutligen Sverigedemokraterna, Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige längst ut till höger. Om hela svenska befolkningen kunde förstå det så hade vi nog fått ett mer rättvist valresultat i höst. Jag tror nämligen inte att den här Malmöbon är ensam i sitt tankesätt – jag tror det kryllar av människor som inte orkar eller vill sätta sig in i vad de olika politiska partierna egentligen står för. Att se partiernas valfläsk på en annonspelare eller i en broschyr, är inte detsamma som att läsa partiprogrammen.

Här har högerpartierna en uppförsbacke som heter duga, för de som tjänar på Medelsvenssons ointresse är så klart mitten- och vänsterpartierna! Så ut och jobba med er nu alla valarbetare – det här är er utmaning om ni vill komma i mål! Det är val om fyra månader, men det ända som kommer ut till folket nu är köttben som är lättkonsumerat utan någon eftertanke. Om människor som sympatiserar med högeråsikter väljer att lägga sin röst på Centern är det något som är allvarligt fel! Så är det klokt att vänta tills efter sommaren? När ska fotfolket börja arbeta på gator och torg, kanske gå hem och ringa på hos folk, ha valbodar vid stränderna? Jag har sagt det igen, men det tål att återupprepas: You better work B**ch!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s