Nyhetssvep 2018-05-24

Dagens nyhetssvep berör skottlossning och explosion i Kista, kvinna på LSS-boende fick vänta på toalettbesök i 14 timmar, även Tyskland har problem med att genomföra utvisningar, Ungern står på sig mot EU:s galna migrationsplaner och nu är ”grid girls” ett minne blott i Formel 1.

Ännu en vanlig natt i bananrepubliken Sverige har passerat och i Kista har två personer hittats skadade efter larm om ett 20-tal skott och en efterföljande detonation. Polisen jagar nu en eller flera gärningsmän.

https://www.aftonbladet.se/…/tva-skadade-efter-larm-om-skot…
——————————————–

På ett LSS-boende i Oxie (Skåne), larmade 28-åriga Ellie personalen om att hon behövde gå på toaletten när hon vaknade vid kl 10.00 på morgonen – personalen sa att de skulle komma till henne strax, men hon blev sittande i sitt rum ända till midnatt innan hon fick någon hjälp, hon fick inte ens kateterpåsen utbytt. Anledningen var att det inte fanns någon kvinnlig personal i tjänst under hela dagen och att Ellie inte ville att män ska hjälpa henne med intimhygienen. Mats Bystedt, enhetschef vid LSS-boendet, anser att man inte gjort något fel utan att brukaren tackat nej till den hjälp som fanns.

Det är verkligen under all kritik hur man bemöter våra sjuka, äldre och rörelsehindrade runt om i landet. Det här är bara ett exempel i högen. Jag kan inte låta bli att tänka på hur vi hanterar andra grupper i samhället, som t.ex. alla nyanlända som klagar på både det ena och det andra – de får minsann sina behov tillgodosedda, men när det kommer till våra mest utsatta medborgare så kan de tydligen behandlas hur som helst. Att låta en pensionär ligga i sin egen avföring i ett dygn är inget som får lika stor uppmärksamhet som när ett 50-tal migranter inte tycker att levnadsstandarden och maten på deras boende lever upp till deras förväntningar. Men det är som vanligt skillnad på folk och folk i det här landet. Man får vara glad så länge man har hälsan i behåll, för den dagen man blir sjuk eller skadad då börjar pinan. Hur var det nu man sa en gång i tiden – svensk sjukvård är bland de bästa i världen…. det känns som det har passerat bäst före-datum för länge sedan.

https://www.aftonbladet.se/…/ellie-ville-ga-pa-toaletten–f…
——————————————–

Efter ett möte med EU:s utrikesministrar och handelsrepresentanter i Bryssel igår, menar den ungerska utrikesministern Péter Szijjártó, att med åtanke på att de 29 terroristattacker som genomförts i Europa under de senaste tre åren utförts av personer med migrantbakgrund, så är det ett måste att diskutera migrationen när det kommer till säkerhet.

Med referens till Cotonou-avtalet mellan EU, Afrika, Karibien och Stilla Havs-länderna, som signerades i juni 2000 och som nu ska uppgraderas, så är sektionen som handlar om migration helt oacceptabel för Ungern. Anledningen är att EU vill legitimera och hjälpa migranter som en del av ett nytt internationellt avtal, men Ungern kan bara godkänna nya samtal om avsnittet som rör migration anses som en säkerhetsutmaning.

I den nuvarande texten tar EU ställning för att migration är bra, behöver prioriteras, behandlas samt uppmuntras eftersom det bidrager till global utveckling.

Vad skulle vi ta oss till om vi inte hade Ungern i EU?!

https://dailynewshungary.com/foreign-minister-discussing-m…/
——————————————–

Det är inte bara i Sverige vi har problem med att genomföra utvisningar – nästan 50% av de planerade utvisningarna i Tyskland genomfördes inte under årets första tre månader. Huvudskälet var att man inte lyckats få fatt i de personer som skulle utvisas, men även att piloter vägrat att starta planet på grund av att säkerheten anses hotad.

5.548 asylsökande fick avslag under första kvartalet och under samma period måste myndigheterna i förväg avbryta 4.752 repatrieringar.

Sverige och Tyskland åtföljs hand i hand med sina problem tack vare den gemensamma faktorn – en mycket oansvarig migrationspolitik!

https://www.welt.de/…/Angaben-der-Bundespolizei-Fast-jede-z…
—————————————–

Slutligen pågår en omfattande debatt i Formel 1-världen och i centrum står lättklädda kvinnor.

I januari i år proklamerade nämligen världens största bilsportcirkus att de ville sluta med användandet av ”grid girls” (kvinnliga modeller som använts till att promota sponsorer och vara med vid prisutdelningarna).

Det har varit delade meningar om beslutet som blev taget av de amerikanska ägarna av Formel 1. En av de hårdaste kritikerna är legendariske Niki Lauda, numera 69 år (världsmästare 1975, 1977 och 1984).
-”Jag förstår inte varför ”grid girls” avskaffades. Amerikanerna måste uppenbarligen fått påtryckningar efter Me too-kampanjen, men ”grid girls” var för guds skull aldrig nakna.”

Då kanske man kan gissa på att det är boxningen som står på tur att reformeras med tanke på att ”ring girls” helt klart är mer lättklädda än ”grid girls”. Inte för att jag supportar kvinnoförtryck eller kvinnoförnedring på något sätt, men ibland går bara allting för långt.

https://www.aftenposten.no/…/Formel-1-legende-refser-nytt-f…

News

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s