Offerkoftan på – en chokladmarshmallow i brudklänning är rasism!

Nu har ”de lättkränktas gäng” slagit till igen!

Den här gången är det den tyska konfektionstillverkaren Super Dickmann som hamnat i blåsväder efter att i all välmening försökt hedra Meghan Markle och Prins Harry på deras bröllopsdag i lördags. Man postade helt sonika en bild på Facebook föreställande en ”chokladkyss” – en av deras produkter (Schokokuss), som är en chokladdränkt marshmallow – klädd som en brud i kyrkan. Rubriken löd ”A foam in white” och åsyftade chokladkyssens krämiga innehåll och som på tyska rimmar med frasen ”a dream in white”. I undertexten stod det ”Vad tittar du på? Skulle inte du också vilja vara Meghan idag?”

Det här fick ”Initiative Black People in Germany” (ISD) att gå i taket och genast stämpla hela tilltaget som rasistiskt. Sociala medier fylldes snabbt av fördömanden av bilden, vilket föranledde att företaget raderade Facebook-inlägget och bad om ursäkt.

Äldre generationer av tyskar brukade för övrigt kalla dessa marshmallows för ”Negerkuss” (”Negerkyss”).

Om jag hade sett den här reklamen för en av företagets mer kända produkter, så hade i alla fall inte jag dragit parallellen till Meghans mor som är mörkhyad. Man kan undra om dessa lättkränkta personer sitter och söker igenom nätet efter saker att bli upprörda över i syfte att föra fram sin sak iklädd offerkofta?

Plåster är för bleka – det är rasism, att dricka vit mjölk är rasism, att låta en mörkhyad pojke posera i en H&M-t-shirt med en apa på är rasism och chokladdragerade marshmallows är rasism – vad kommer härnäst?!

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/royal-wedding-dress-super-dickmann-germany-company-chocolate-bride-marshmallow-image-a8365326.html

choklad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s