Nyhetssvep 2018-05-23

Morgonens ämnen: Skolavslutningarna i kyrkans vara eller icke vara, farliga fynd vid förskola respektive fritidsgård i Stockholm, frågan om ramadan påverkar muslimers arbete har blivit en internationell nyhet samt utbrott av dödligt virus i Indien.

I dagens Aftonbladet skriver Sara Mohammad (Grundare för Riksorganisationen ”Glöm Aldrig Pela och Fadime” samt hedersdoktor vid Linköpings universitet) och Jonas Lundgren (Goodwill-ambassadör för Riksorganisationen ”Glöm aldrig Pela och Fadime” samt förstanamn till kommunfullmäktige på Lidingö för V) en debattartikel där de propagerar för att skolavslutningen ska vara fri från religion.

”Skolavslutningen är en stor och fin sak för alla barn och deras föräldrar. Då ska skolavslutningen se ut på ett sådant sätt att den inkluderar alla barn oavsett vilken religion deras föräldrar har. Skolan ska undervisa om religion men inte i religion. Att inta den inställningen handlar inte på något sätt om aggressivt religionshat, det handlar om att se till alla barns möjlighet att forma sitt eget liv och göra sina egna val.”

Det låter ju fint på pappret, men uppmaningen är således att vi svenskar ska kapa alla band till våra traditioner och inte längre fira skolavslutning i kyrkan.

Deras tes om att skolavslutningen ska var fri från religion, borde i sådant fall innebära att alla barn och föräldrar den dagen bara kommer till skolan och avslutningslokalen som de är – inga hijabs, burkas eller andra religiösa inslag överhuvudtaget och det lär inte ske! Så varför ska vi följa denna idiotiska uppmaning och lägga oss platta som vanligt? Nej, vi ska ta striden och stå upp för våra traditioner! Skolavslutning i kyrkan är ett vackert sätt att knyta ihop säcken för den här gången.

Vem minns inte alla gånger – från småskolan upp till gymnasiet – när man satt i kyrkbänkarna och sjöng ”Den blomstertid nu kommer”, full av förväntan inför sommarlovet?! Prästen sade några väl valda ord på vägen, men utan att trycka på oss ett religiöst budskap. Det finns inget fel i detta och varför ska vi hela tiden göra avkall på våra seder, traditioner och bruk för att anpassa oss till alla andra när det istället borde vara tvärtom?

Jag gick i skolan i Norrköping och under min gymnasietid kryllade det av personer från olika delar av världen – däribland muslimska ungdomar och det var aldrig något problem med avslutningen i kyrkan, aldrig någon som inte kunde deltaga på grund av sin religion. Det här är enbart buffel och båg som vänsterlobbyn har hittat på!

GAPF som dessutom utåt sett står för något väldigt bra – jag stöttar helhjärtat deras arbete med att kämpa mot hedersvåldet – säger sig vara inkluderande för alla, men de glömmer dock att de utesluter alla som sympatiserar med Sverigedemokraterna för att de inte har ”rätt värdegrund” enligt organisationen.

Så denna debattartikel ger jag inte mycket för och jag hoppas alla rektorer runt om i landet står på sig mot PK-trycket och faktiskt låter barnen få fortsätta ha sina skolavslutningar på sitt vis – även om det är i kyrkan!

https://www.aftonbladet.se/…/skolavslutningen-ska-vara-fri-…
————————————-

I övrigt noterar jag att man igår hittade sju glasampuller på gården till en förskola i Gustavsberg i Värmdö kommun, som togs om hand efter ett stort pådrag. Enligt text på ampullerna innehöll de Osmiumtetroxid, en gasförening som kan vara dödlig.

Gårdagen bjöd också på andra fynd i form av en kulsprutepistol av typen MP5 som hittades på fritidsgården Blå huset i Tensta i Stockholm, där vapen och ammunition ska ha varit gömt i en matta. Kulturskolan som delar lokaler har stoppat verksamheten.

Välkommen till vår nya vardag i anarkins Sverige – det nya Sverige! Man får vad man röstar på!

https://www.aftonbladet.se/…/giftlarm-vid-forskola–ampulle…
https://www.aftonbladet.se/…/automatvapen-hittat-pa-fritids…
————————————————

Som jag skrev om igår har Inger Støjberg (V) gjort ett uppmärksammat uttalande om att muslimer som har yrken där det krävs att man är uppmärksam i sin yrkesroll (t.ex. busschaufför), bör ta semester under ramadan. Detta har nu blivit en världsnyhet och sätter fokus på frågan.

Många experter har kallat utspelet om ramadan för ”fake news”, men ministerns fruktan för att chaufförer efter många timmars fasta mister koncentrationsförmågan stöds nu av professor Arne Astrup, som anser att hon har en poäng när det kommer till fastande muslimer med diabetes.

https://www.b.dk/…/professor-stoejberg-har-en-pointe-i-forh…
——————————————

Slutligen Indien, där ett ovanligt virus som sprids av fruktfladdermöss har drabbat ett område i södra Indien (Kerala-staten). Viruset, som orsakar influensaliknande symptom och hjärnskador, har hittills dödat minst 10 personer. Det finns inget vaccin mot Nipah-viruset.

http://english.alarabiya.net/…/Nipah-virus-What-is-this-bra…

sommaravslutning

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s