It’s a mans world – igen?!

När det kommer till amnestin för de 9000 afghanerna så är det ofta man får höra argumentet att vi måste följa svenska lagar och regler – det vill säga har vi tagit hit dem så har vi också skyldighet att ta hand om dem. Att Migrationsverket avslagit dessa ensamkommande mäns asylansökningar minst en gång är inget som verkar ha betydelse.

Ett av argumenten för att dessa afghaner ska få amnesti har varit att de har fått vänta så länge på sina asylbesked, men om nu Sverige har ett ansvar att ta hand om människor som kommit hit och börjat integrera sig så kan man fråga sig varför vi så lättvindigt kan sparka ut familjer ur landet – där föräldrarna arbetar och barnen går i skolan samt de har lärt sig språket – bara för att de inte har fyllt i ett papper korrekt eller inte tagit ut sin sommarsemester för att nämna några anledningar. Var finns Sveriges skyldighet då? Här pratar vi om människor som faktiskt bidrager till Sverige, som vill stanna kvar och fortsätta bidraga till samhället, till skillnad från en stor grupp med bidragstagare som skattebetalarna förväntas försörja – men ändå skickas de ut, hela tiden! Då är det inga problem med att genomföra utvisningar!

Det pratas också ständigt och jämt om alla våldtäkter – särskilt nu när vi närmar oss sommaren. Många har förstått att det är kulturellt betingat, särskilt eftersom flera granskningar den senaste tiden visar på det faktumet att majoriteten av förövarna har utländskt påbrå, ändå är det många som fortsätter att förneka sanningen och påstå att det minsann är både svenskar och invandrare som våldtar jada jada. Jag har tidigare skrivit om att nu när det är sommar så går många svenskar omkring i tunna sommarkläder och visar mycket hud, vilket går tvärtemot hur muslimska flickor och kvinnor går klädda när de täcker sig från topp till tå – det sticker verkligen ut. Varför kan inte alla bara leva fritt och gå klädda som de vill? De som använder hijab frivilligt och är över 18 år kan jag acceptera, men övriga, alla kvinnor och barn som inte har valt själva?

Vi har i alla år fått höra att invandringen är bra för Sverige och att det är kulturberikande – men till vilket pris då? Är det ok att inskränka på vår frihet som nu sker när kvinnor inte längre vågar gå ut eller inte törs klä sig som de vill? Kvinnor har länge kämpat för att uppnå den position som vi har väst, ska allt det nu kastas bort för lite multikulti?

Igår lyssnade jag på James Browns gamla klassiker ”It’s a mans world” och tänkte på låttexten – särskilt budskapet att männens värld vore ingenting utan kvinnan! Det har man förstått i väst, men i MENA-länderna lever manfortfarande efter devisen att kvinnor är lägst i rang och kan behandlas precis hur som helst. Varför i hela världen ska vi acceptera och anamma den världsbilden i Sverige? Den frågan är mycket befogad och det förvånar mig att ingen journalist har ställt den frågan till våra politiker i ett land som ofta skryter om hur långt vi kommit inom jämställdheten.

You see man made the cars
To take us over the road

Man made the train
To carry the heavy load

Man made the electric light
To take us out of the dark

Man made the boat for the water
Like Noah made the ark

This is a man’s world
This is a man’s world
But it wouldn’t be nothing, nothing
Without a woman or a girl

show-her-its-a-mans-world-nu-and-she-just-18828079.png

Annonser

2 reaktioner till “It’s a mans world – igen?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s