Ska alla kvinnor tvingas bära hijab för att undgå våldtäkt?

Jag jobbar centralt och det är många som passerar utanför huset på väg till och från tågstationen. Några våningar upp har man bra översikt och när man kastar ett öga ut genom fönstret så kan jag inte låta bli att reagera på alla dessa kvinnor i svarta kappor och hijab som passerar. Vissa har visserligen vanliga heltäckande kläder och hijab, men det sticker oavsett ut i sommartid när de flesta människor går omkring i kjol eller shorts samt kortärmat eller linnen. Det blir en otroligt märklig kulturkrock! Jag undrar också vad de själva tänker? Det beror nog på hur indoktrinerade de är hemifrån – antingen önskar de att de kunde kasta av sig sina kläder eller så tycker de att vi andra är horor.

Det är iallafall inte svårt att förstå hur alla dessa sexuellt frustrerade unga män som kommer hit från dessa stängda länder känner sig när ett smörgåsbord av nakna ben, armar, magar, rumpor och barmar breder ut sig framför dem. Våldtäkterna är ett problem som man, trots att det belysts även i mainstream media de senaste månaderna – med resultatet att de flesta gruppvåldtäkterna begås av män med utländsk härkomst , inte verkar ämna göra något åt från regeringens sida. De sitter enbart av tiden fram till valet och oppositionen trycker inte heller på direkt.

Snart är det studenttider och gud vet hur många berusade flickor som kommer att råka illa ut – sedan kommer den långa sommaren på det! Ett sätt som jag tror skulle kunna fungera istället för Dan Eliassons tafsarmband, är om alla kvinnor iklär sig hijab så fort de ska gå utanför dörren – då ska de tydligen vara fredade!

Det är självklart inte rätt väg att gå eftersom tanken är att de som kommer hit ska anpassa sig till oss och inte tvärtom, men det hade varit intressant att se om våldtäktsstatistiken skulle gå ner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s