Nyhetssvep 2018-05-21

Måndagens nyhetssvep inkluderar två bra ledare i SvD respektive Aftonbladet, en asylskandal i Tyskland, de rika oljeländerna som bara vill plocka russinen ur kakan samt män som föder barn i Danmark.

Tove Lifvendahl skriver idag en utmärkt ledare i SvD, där hon konstaterar att sjuklövern har satt sig själva i en rävsax genom att i alla år ignorera migrationsproblemen. Nu, några månader innan valet, är det däremot nästan det enda som de pratar om – vilket inte blir så trovärdigt för väljarna och det framgår tydligt i opinionsundersökningarna.

”Problemet för dem är att många väljare minns tiden då de stora partierna ägnade sig åt att kalla den politik som de båda nu vill föra, och möjligen också tillsammans i långtidsverkande överenskommelser, för något brunt och illaluktande. Det var ju som bekant inte så länge sedan.
Centerpartiet hörs klaga över att ingen annan vill prata om annat än invandringen. Men den närodlade politikens parti såg ju själv effektivt till att återigen flytta frågan om invandring högst upp på agendan igen, och ge SD draghjälp genom att i strid mot Lagrådets övertydliga rekommendation och i avvikelse från övriga allianskollegor, bestämma sig för att trycka igenom den tillfälliga lagen om ny möjlighet till uppehållstillstånd för uppskattningsvis 9 000 unga män som sökt asyl i Sverige som ensamkommande barn.
Centerpartiet borde inte tro andra om mindre ädla motiv än vad de tillskriver sig själv; invandring och integration kommer nog under överskådlig tid att fortsätta ligga på bordet, helt enkelt av skälet att det finns många frågor kvar att lösa. Det är förstås inte så roligt, men det finns i nuläget inte så mycket att göra annat än att jobba på. I förtroendebranschen förtjänas kapitalet över tid.”

https://www.svd.se/om-ni-talar-eller-ej-vinner-sd-i-alla-fa…
—————————————————————————–

Aftonbladet verkar ha rekryterat en ny ledarskribent. Det är andra gången jag läser en ledare från Kalle Sundin och den är bra även denna gång. Istället för att som sina kollegor ständigt svartmåla SD och på ett onyanserat sätt försöka släta över regeringens fadäser, skriver Sundin rakt och bra. Idag handlar det om att Stefan Löfvén borde sluta att försöka jaga SD-väljare, eftersom dessa redan har gått förlorade. Istället borde han satsa på att prata om sådant som ligger väljarna varmt om hjärtat, som t.ex. välfärdsreformer, fattigpensionärer och mindre grupper i förskolan.

”Delegationen för migrationsstudier bekräftar trenden i en ny rapport: svenskarnas oro över invandringen förknippas allt mer med kulturkrockar.
Integrationsutmaningen bekymrar många. Samtidigt har inte politiken lyckats stärka människors trygghet i vardagen tillräckligt, eller vågat tydliggöra hur satsningar på integration är investeringar i Sveriges ekonomi. Då tillåts ytligare frågor om kultur och identitet att vinna kraft. Här har Socialdemokraterna misslyckats.
Det saknas egentligen inte förslag med rätt fokus. Regeringens uppgörelse med arbetsmarknadens parter om etableringsjobb är politik som visar ledarskap. Genom den skulle staten ta ett initialt ansvar för att få nyanlända i arbete och genom det öppna vägar in i samhället. Men den sortens budskap har nu lämnats utanför Socialdemokraternas kommunikation och valstrategi.”

https://www.aftonbladet.se/…/jakten-pa-sdare-leder-ingensta…
———————————————-

I Bremen har det uppdagats en asylskandal efter att en korrupt migrationschef gett asyl till människosmugglare och kriminella. Minst 1.200 asylansökningar av oberättigade asylsökare har godkänts. Det här skapar massiv misstro till de tyska migrationsmyndigheterna och har fått inrikesminister Horst att bli defensiv.

I Sverige är mörkertalet kring detta stort. Otaliga anställda på Migrationsverket har vittnat om hur asylsökande migranter som saknar asylskäl eller som är solklara fall för Säpo och inte har i landet att göra, ändå har fått asyl. När partiska personer sitter och godkänner sina landsmäns asylansökningar kan vi prata om fel människor på fel plats. Skulle det göras en haveriutredning på Migrationsverket skulle det nog bli en skandal utan dess like! Men vad hjälper det oss egentligen? Skadan är redan skedd alla de som fått uppehållstillstånd på falsk grund är här för att stanna – det är inte så att något riksdagsparti är intresserade av att dra in medborgarskap eller falska uppehållstillstånd. Sverige är och förblir en fristad för terrorister och den dagen det smäller kommer vi inte att acceptera att man skyller på naivitet. Man får bara be för att inte man själv eller någon man känner är på fel plats vid fel tillfälle.

https://www.b.dk/…/tyskland-ramt-af-asylskandale-korrupt-ud…
————————————————————–

Det är sedan länge känt att de rika oljeländerna inte är intresserade av att hjälpa sina grannar i nöd och därför strömmar alla migranter norrut till Europa istället. Man vill däremot gärna ha intelligenta och välutbildade gästarbetare samt deras familjer boende i landet.

The United Arab Emirates Cabinet (UAE) tillkännagav igår ett beslut om att VISA kommer att ges på upp till tio år för internationella investerare och människor med spetskompetens samt deras familjer, där man lovar att utbilda A-studenter.

Dubai Ruler Sheikh Mohammed bin:
“Vår öppna miljö, toleranta värderingar, infrastruktur och flexibla lagstiftning är den bästa planen för att attrahera internationella investerare och exceptionella talanger. UAE kommer att förbli landet av möjligheter med den bästa miljön för att förverkliga människors drömmar och släppa lös deras extraordinära potential.”

De vill helt klart plocka russinen ur kakan, men är inte ett dugg intresserade av att göra en humanitär insats för människor i nöd. Egoistiskt så det förslår, men har man pengar så har man.

http://english.alarabiya.net/…/UAE-offers-10-year-residence…
————————————————–

Slutligen något helt annat, nämligen ett väldigt kontroversiellt ämne om en man som tack vare en lagändring ska föda sitt första barn om några få veckor.

Mikkel har nämligen både en livmoder och ett danskt personnummer. Förr i tiden hade hans juridiska könsskifte betytt att han skulle steriliseras, men på grund av en lagändring från år 2014 är det inte längre ett krav. Därför växer det nu ett foster i Mikkels livmoder och han är en av de första gravida männen i Danmark, men han blir inte den sista.

Personligen har jag väldigt svårt att acceptera att män ska vara gravida och föda barn – det är liksom mot naturen och känns dessutom osmakligt. Men världen förändras och vi med den, man börjar väl bli gammal – om tjugo år är det antagligen helt normalt att män föder barn.

https://politiken.dk/…/Mikkel-er-en-mand-og-om-få-uger-skal…

News

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s