Valboskapen som varken har lust eller ork att bry sig

Det är försommar – hänryckningens tid där allt är soligt, grönt och vackert! Människor lapar sol på stranden och i sina trädgårdar, det grillas i tid och otid, barnen plaskar i vattnet och äter glass. Studenten står för dörren och semesterplanerna ska finslipas.

Det är klart att ingen vettig människa har tid eller lust att fundera över det kommande valet eller ta in bilden av Sveriges förfall. Är det någon som skriver något jobbigt om våldtäkter, ännu en skottlossning eller pensionärer som svälter så scrollas det vidare till något trevligare. Att rösta som man alltid gjort är väl enklast, på sin höjd kan man byta från rött till blått eller tvärtom – här görs inga stora förändringar.

Häri ligger en stor utmaning – att få människor att lyfta blicken från tv:n och ta till sig den riktiga verklighetsbilden. Visst är det många som har vaknat upp och fått nog, men tyvärr är det en stor massa som fortfarande lever gott i sina trygga villaområden långt borta från oroligheterna i storstäderna.

*Om någon har blivit våldtagen så är det så klart tragiskt, men så har det alltid varit.

*Har våldtäktsstatistiken slagit i taket? Ja men anmälningsbenägenheten har nog ökat.

*Är Malmö lika farligt som Chicago? De där gänguppgörelserna har alltid funnits – låt dem döda varandra, det drabbar ingen oskyldig.

*Barnäktenskap, könsstympning, religiös klädsel, böneutrop och sharialagar – det är deras kultur, låt dem hållas – jag lider inte i alla fall! Vadå kvinnoförtryck – de har valt det själva.

*Långa vårdköer? Ja men jag har min privata sjukförsäkring samt är ung och frisk.

*Pensionärer som har det dåligt? Men de klagar väl alltid och nu har sossarna lovat mer pengar till dem dessutom.

*Faller skolresultatet? Inte i mina barns skola i alla fall, det är nog mest i storstäderna. Det blir säkert bättre när Moderaterna tar över och privatiserar lite till. Om inte annat finns det internatskolor att tillgå.

*Har vi bostadsbrist i Sverige? Men det finns hur mycket yta som helst att bygga på, jag ser inget problem med det. Jag köper en bostadsrätt till min son när han fyller 18 år så är det avklarat. Sedan har vi alltid sommarhuset i Frankrike att dra oss tillbaka till.

*Är yttrandefriheten hotad? Nej nu börjar du låta som en sådan där högerextremist. Vi har demokrati i det här landet.

*Terrorister och jihadister? Det löser nog Säpo och Morgan Johansson. Regeringen samarbetar dessutom med Muslimska Brödraskapet så självklart kommer de att skona oss.

*Det är klart att vi ska fortsätta att ta emot människor i nöd! Här ska inte stängas några gränser eller förhindra familjeåterförening. Vi har både plats och råd!

Tyvärr är vi bara en liten klick människor i det här landet som orkar driva opinion och förmedla sanningen, men vi talar för det mesta för döva öron till Löfvéns och Kristerssons stora glädje.

Valboskapen i det här landet är lätta att fösa åt rätt håll när det väl gäller och uppbackade av statligt styrd media samt med censurredskap på sociala medier och sökmotorer är man näst intill omöjlig att besegra – men skam den som ger sig!

Mina barn ska i alla fall inte ges möjligheten att stå och peka finger om 20 år och ifrågasätta varför jag inte gjorde något!

Annonser

En reaktion till “Valboskapen som varken har lust eller ork att bry sig

  1. Helt rätt Jenny, här vi landets största problem, vilket jag har skrivit och påpekat i många år nu. Det känns fortfarande som man talar för döva öron, men som du så korrekt skriver så är det exakt så jag upplever omvärlden. Ibland tror jag att jag är ensam om att se vad som händer i vårt land, detta gör mig rädd. Är merparten av svenska folket så otroligt hjärntvättade att dom går till val och väljer av gammal vana igen, ja jag tror faktiskt det.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s