Nu vänder man kappan efter vinden som aldrig förr!

I den senaste opinionsmätningen från Sifo minskar stödet kraftigt för Socialdemokraterna, medan Sverigedemokraterna går framåt och får sitt bästa resultat någonsin.

Hade det här hänt för bara ett halvår sedan så hade mainstream media inte ens nämnt SD i sina artiklar, utan man hade fått gå in i tabellen för att själv se resultatet och Socialdemokraternas tillbakagång hade slätats över som en tillfällig dipp.

Nu, bara några månader innan valet, vänder dock hela PK-media kappan efter vinden och skriver ner Socialdemokraterna fullständigt genom att varna för vinstförlust och lyfter fram Sverigedemokraternas framgång. I Aftonbladet får till och med Jimmie Åkesson uttala sig i en lång intervju med Lena Melin!

Under det senaste året har högerpopulismen gått som en löpeld genom Europa och land efter land som har gått till val har i de flesta  fall fått en högerregering som vinnare. I Sverige har gammelmedia in i det sista vägrat att acceptera högervindarna och propagerat för att Sverige inte ska gå samma öde till mötes. Nu verkar det dock som om till och med PK-etablissemanget börjar vädra morgonluft. Jag tycker dock att det är för tidigt att redan nu räkna ut Stefan Löfvén – Socialdemokraterna har tyvärr en förmåga att resa sig när det väl gäller.

Jimmie Åkesson säger i intervjun att han inte ger mycket för varken Alternativ för Sverige (AfS) eller Medborgerlig Samling (MED) och att en röst på dessa partier mycket väl kan vara de procentenheter som gör att SD går miste om inflytande. Visst har Åkesson rätt i det han säger, men man måste låta folk rösta på det som känns rätt. Det många Sverigedemokrater inte vill ta till sig är att det finns många som aldrig skulle komma på tanken att lägga sin röst på SD, oavsett om de håller med eller inte. Anledningen är att många inte känner sig komfortabla med partiets företrädare och det har tyvärr varit en hel del klavertramp de senaste åren som inte glömts bort. Medborgerlig Samling som är ett parti i samma stil som de ursprungliga Moderaterna var en gång i tiden, fyller där en viktig funktion. Sedan har vi alla de människor som tycker att SD kompromissat för mycket och blivit mesiga under det senaste året och där kommer AfS in i bilden som ett alternativ.

Jag ska villigt erkänna att jag själv fortfarande inte bestämt mig. För ett år sedan var jag bergsäker på SD, sedan har jag stått och velat mellan SD och MED, men nu har även AfS kommit in i bilden. Det sistnämnda partiet vill genomföra allt det som jag tycker att Sverige behöver göra för att uppnå den förändring som krävs, men frågan är om de kommer att få inflytande för att kunna genomföra det samt om partiföreträdarna kan hålla måttet. Tur att det är några månader kvar att sålla agnarna från vetet.

AfS kommer för övrigt att arrangera ett torgmöte i Växjö nästa fredag, för att protestera mot beslutet att ge tillstånd till Växjös Islamiska förening att sända böneutrop med högtalare. Vill Du göra Din röst hörd mot detta oacceptabla beslut, så planera för att bege Dig till Växjö! Blir det en stor folklig uppslutning kan det ge eko för ett lyckat överklagande.

valjarbarometer-png

 

 

 

Annonser

En reaktion till “Nu vänder man kappan efter vinden som aldrig förr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s