Ingen föds med slöja på huvudet!

Kan man börja morgonen på ett bättre sätt än att läsa Heberlein Ann som skriver ett sanningens ord om slöjan vs diskriminering?!

”Att bära slöja är ett lika fritt val som att välja vilken färg man vill ha på läppstiftet. Det är i alla fall vad dessa unga muslimska kvinnor brukar framhålla om någon dristar sig till att hävda att slöjan är en symbol för förtryck.
Man kan inte både ha kakan och äta den. Hävdar man att praktiken att täcka sitt hår med en slöja är ett uttryck för ett eget, väl underbyggt val kan man inte hävda diskriminering när en arbetsgivare kräver att man tar av sig slöjan. Diskriminering sker nämligen när någon särbehandlas på grund av en medfödd irreversibel egenskap, som kön eller hudfärg. Ingen föds med slöja på huvudet.”

Så enkelt och så sant! Moderaterna ska skatta sig lyckliga som har fått en så klok kvinna som riksdagskandidat – jag skulle tillstå att säga att hon faktiskt har mer insikt än sin egen partiledare!

Nu väntar vi på repliken med spänning – jag ser redan texten framför mig; ”Ann Heberlein sprider rasistiskt hat genom att kräva att kvinnor som bär huvudbonad av religiösa skäl ska tvingas blotta sig i sin yrkesroll. Detta leder bara till att kvinnorna isoleras i sina hem…. jada jada….”

När ska vi sluta med att gå som katten kring het gröt vad gäller dessa ämnen? Det finns ett enkelt sätt att råda bot på problemet – inför förbud mot heltäckande klädsel på allmän plats som man redan gjort i så många andra länder, till exempel i Norge och Danmark. Detta kanske dock inte påverkar slöja/hijab som enbart täcker håret, så där krävs nog att man ser över lagen om religionsfrihet – det är dock en kraftig markering mot att vi i ett demokratiskt och fritt samhälle inte stödjer kvinnoförtryck!

Det är människor som kommer hit som ska anpassa sig till oss och inte tvärtom! Detta har man dock inte dryftat ett ord om från Moderaternas sida. Mig veterligen finns det bara tre partier som förespråkar kamp mot religiösa kläder, i alla fall på barn under 18 år – Sverigedemokraterna, Alternativ för Sverige och Medborgerlig Samling.

https://www.aftonbladet.se/a/jPJ3An

Heberlein slöja

Annonser

En reaktion till “Ingen föds med slöja på huvudet!

  1. Ann Heberlein är en mycket duktig skribent, och tar upp många frågor som berör hedersrelaterade inslag.
    Jag håller med om att bära slöja inte är frivilligt, och att svara som många med slöja gör är bara att fördumma sig själva.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s