2-årig flicka hittad död av polisen i Belgien i samband med människosmuggling

Tidigt imorse blev polisen i Bryssel misstänksamma när de såg en van som uppförde sig konstigt på motorvägen utanför staden Mons. De jagade fordonet och enligt källor avfyrade poliserna sina vapen för att få stopp på bilen, vilket man lyckades med utanför byn Maisières. Polisen fann då migranter i fordonet; 26 vuxna, tre barn och kroppen av en 2-årig flicka som hette Mawda. Hon reste tillsammans med sina kurdisk-irakiska föräldrar och hennes tre år äldre bror, men ingen av dem var skadade. De övriga ockupanterna arresterades på plats och Mawda skickades till sjukhus, där hon sedermera dödförklarades.

Belgiska myndigheter tror inte att poliserna var orsaken till flickans död eftersom hon inte dog av ett pistolskott, snarare sjukdom, olycka eller ett slag mot huvudet. En obduktion skulle utföras senare idag.

Mawda och hennes familj var kurdiska migranter som nyligen hade deporterats tillbaka till Tyskland, men som hade lyckats ta sig till Belgien på nytt, där de stannade tills de hade råd att ta sig vidare till England. Det var människosmugglare som körde fordonet och målet var en lastbilsparkering i Belgien, där de skulle smugglas i en lastbil som skulle till England. Nu väntar åtal för mord och trafficking.

Det här fallet är inget unikt och det kryllar av migranter i Europa som har satt i system att försöka ta sig tillbaka trots att de deporterats. Även i Sverige är det väldigt vanligt att migranter som deporterats till sina hemländer, gör sitt yttersta för att återvända till Sverige så fort de har satt sin fot i hemlandet. Vissa personer som har fått utvisningsbesked kommer dessutom aldrig så långt som till flygplatsen eftersom de hela tiden överklagar sitt ärende och det således kan pågå i flera år – givetvis kostar det oss skattebetalare stora summor.

Jag tycker det är extra oansvarigt av migranter som har barn, som i det här fallet, att utsätta dem för dessa risker och den mentala stressen det innebär genom att släpa dem genom halva Europa när de faktiskt fått avslag. Den här lilla flickan hade kanske varit i livet ikväll, om de hade accepterat myndigheternas beslut och stannat kvar i Tyskland där de först sökt asyl.

I grund och botten är hela det europeiska asylsystemet under all kritik och mörkertalet kring de som offras på vägen mot lyckan är nog stort. Självklart måste EU göra något åt problemen med migrationsströmmarna och framförallt människosmugglarna som blir rika på bekostnad av människors lidande, men det går nog aldrig att stävja helt och hållet.

I Sverige ligger vi inte ens i startgroparna att göra något åt den katastrofala migrationspolitiken. När Socialdemokraterna nu utannonserat att de ska skärpa migrationsreglerna eftersom det är valår (vilket enligt min åsikt är en droppe i havet mot vad som måste göras) protesteras det högljutt i de egna leden om hur inhuman den nya politiken är. Det är fullkomligt löjeväckande och jag undrar om vi någonsin kommer att kunna ta oss vidare till steg två?! Det är helt klart så att ansvaret ligger på det svenska folket att rösta rätt i höstens ödesval och hur ser man till att det sker när majoriteten av väljarna går i Sossarnas bidragskoppel?

https://www.theguardian.com/global-development/2018/may/17/two-year-old-girl-shot-dead-in-belgium-after-armed-police-approach-refugee-van?CMP=share_btn_fb

belgian police

Annonser

En reaktion till “2-årig flicka hittad död av polisen i Belgien i samband med människosmuggling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s