Internationellt nyhetssvep 2018-05-17

Nu talar kvinnan i Martin Timells badtunna ut så idag fokuserar vi på det – NOT! Här kommer dagens internationella nyhetssvep för den hugade intressenten.

Vi börjar i Sverige och ni som följer mig vet att jag nyligen inte skrädde orden när Pierre Schori i en debattartikel i Aftonblaskan deklarerade att vi måste öppna våra hjärtan och ta emot fler migranter. Nu kommer uppföljaren i denna indoktrinerande följetong, när Cecilia Modig, politiskt sakkunnig i migrationsfrågor på 1990-talet hos migrationsminister Pierre Schori, i dagens tidning kritiserar att ingen längre upprörs över flyktingöden och att vi agerar som att det gällde ting istället för människor. Självklart får sig Sverigedemokraterna och Ebba Busch Thor också en känga av damen i fråga och hon frågar sig vad de har för värderingar:
”- Det officiella SD är inte nazister. Men de tycker till exempel att den som hjälper en papperslös ska åtalas. Ett angivarsamhälle där en sjuksköterska som hjälper ett barn utan papper ställs inför rätta? Blir det bra så?”

Nazister verkar vara hennes röda tråd och att värna asylrätten är ett ständigt återkommande uttryck bland dessa verklighetsförnekare, men har man inga skyddsskäl blir det svårt att åberopa asylrätt som t.ex. 9000 afghaner gör, ivrigt påhejade av vänstern.

Hennes slutkläm lämnar inga frågetecken om budskapet:
”-Flyktingar och skyddsbehövande kommer att finnas så länge krig och förföljelse pågår i världen. Om vi inte är beredda att efter bästa förmåga bidra till respekt för mänskliga rättigheter och att värna asylrätten, så lever vi farligt.
Kanske kommer våra barnbarn eller deras barn att undra varför vi inte förstod vad som hände när det offentliga samtalet avhumaniserades i mitten av 2000-talet. Kanske kommer de att notera 2017 som det år när den första politiska vilden som öppet kallade sig nazist tog sig in i en svensk politisk församling.”

På ett sätt är det bra att alla kvacksalvande politiker från 1990-talet kommer ut och visar sina färger, då kan alla som har glömt hur det började bli påminda, vilket underlättar höstens val!

unvis.it/https://www.aftonbladet.se/debatt/a/gPG3xq/sd-har-fatt-debatten-om-migration-dit-de-vill
—————————————————–

När vi ändå är inne på ämnet röda ministrar så har vi här ytterligare en som tillhör gruppen sanningsförnekare, nämligen inrikesminister Anders Ygeman. I en tid när poliser flyr yrket som skållade råttor, menar Ygeman att det inte finns någon akut polisbrist!
-”Att säga att polisbristen är akut, det är att ta till överord.”

Inser folk vad som kommer att hända om Socialdemokraterna får fyra år till vid makten?! Rösta rätt för allt i världen! Den här skadliga regeringen måste bort snarast möjligt.

https://www.svd.se/ygeman-det-finns-ingen-akut-polisbrist
——————————————————

I mina trakter i Ystad gifte sig i helgen Centerpartisten Kristina Yngwe och lokaltidningen passar därför på att lyfta Centerns partiledare Annie Lööf, som tydligen har skrivit en kärleksdikt till brudparet. Man har till och med publicerat hela dikten i dagens tidning. Stackars Annie, behöver lite uppmuntran i dessa tider…Om Centern behöver öka sina opinionssiffror kanske man ska fundera över ett namnbyte som kan tilltala deras nya väljarkrets, varför inte ”Nya Shariapartiet”?!

http://www.ystadsallehanda.se/…/partiledarens-karleksdikt-…/
——————————————————-

Från den ena döda alliansen till en annan – den transatlantiska alliansen anses numera vara död och listan över saker där USA och Europa står på var sin sida har växt sedan lång tid tillbaka.

Idag när NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg möter USA:s president Donald Trump i Vita huset, är banden över Atlanten mer ansträngda än på länge.

Klaus Brinkbänmer, chefredaktör på den tyska tidningen Die Spiegel, säger:
-”Väst som vi en gång kände det, existerar inte längre och vårt förhållande till USA kan för ögonblicket inte ens kallas för vänskap, det kan knappt omtalas som ett partnerskap.”

https://www.aftenposten.no/…/Seks-betente-saker-splitter-Eu…
—————————————————

Medans svensk polis är underbemannade och vi har politiker som inte ser det som ett akut problem och samtidigt tar terrorhotet med en klackspark, trots att vi har fler jihadister per capita i landet än de flesta andra Europeiska länder, tänker man lite annorlunda i England. Enligt ett förslag ska brittiska poliskonstaplar rutinmässigt vara tungt beväpnade i delar av England där det finns högre risk för terrorattacker, i områden där det är svårt för insatsstyrkan att komma till snabbt.

Jag förundras varje gång jag läser en opinionsundersökning och ser att S sitter i orubbat bo. Svenskarna måste vara det folk i världen som är mest ointresserade och oinsatta i politik och samhällsfrågor, någon annan förklaring finns inte.

https://www.independent.co.uk/…/police-armed-routine-uk-ter…
————————————————–

Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó talade i förrgår inför parlamentets nationella säkerhetskommitté om de säkerhetsutmaningar som Ungern och den övriga regionen står inför. Han pratade bland annat om att en möjlig ökning av migrationen kan leda till en ny kris.
-”30-35 miljoner människor i Nordafrika och Mellanöstern kan få för sig att lämna sina hemländer för att ta sig till Europa, samtidigt som några ytterligare miljoner människor i sub-Sahara-regionen också kan bege sig iväg.”

https://dailynewshungary.com/hungarian-foreign-minister-wa…/
———————————————–

Resultatet av en ny undersökning om hur medborgare i Centraleuropa upplever EU presenterades igår på en konferens om Europeiskt samarbete i Budapest. 1.000 personer från nio länder deltog i undersökningen (Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Österrike, Slovenien, Kroatien, Rumänien och Bulgarien).

Två tredjedelar av invånarna i Central- och Östeuropa vill se ett utökat regionalt samarbete.

Hela 75% av de svarande stödjer deras länders EU-medlemskap – Polen och Rumänien hade mest supporters, medan Tjeckien och Slovakien var de mest kritiska.

På frågan om EU-ledarskapet var 53% missnöjda. Hela 74% av de svarande motsatte sig migration från andra kontinenter och 65% var för att bevara Europas kristna kultur.

Särskilt det sistnämnda var väldigt intressant. Jag hade personligen sett att ett bildande av en nordisk union blir av, där vi kan öka samarbetet mellan de nordiska länderna på alla fronter och kanske på så sätt även ha en enad front mot EU vad gäller migrationen och kvotflyktingar. Men så länge svenska politiker står kvar och trampar i sandlådan som små barn, där man vägrar samtala med invandringskritiska partier så befinner vi oss miltals från övriga grannländer så just nu känns det som en utopi.

https://dailynewshungary.com/survey-central-and-eastern-eu…/
————————————————

Igår släppte FN nya siffror som visar att två tredjedelar av världens befolkning kommer att leva i städer år 2050 och människoboomen kommer att vara koncentrerade till Indien, Kina och Nigeria. Peaken kommer att nås om några år för att sedan minska år 2050.

För närvarande är Tokyo världens största stad med 37 miljoner människor, tätt följda av Delhi med 29 miljoner människor, Shanghai med 26 miljoner, Mexico City och Sao Paulo med 22 miljoner invånare vardera samt Kairo, Mumbai, Peking och Dhaka som har närmare 20 miljoner invånare.

Runt år 2028 spås Delhi ta över som världens största stad och samtidigt förväntas Indien att gå om Kina som det land som har flest antal invånare i världen totalt.

https://www.theguardian.com/…/two-thirds-of-world-populatio…

Annonser

2 reaktioner till “Internationellt nyhetssvep 2018-05-17

 1. Mycket bra skrivet, som sagt, det anmärkningsvärt att svenska folket är eller verkar så ointresserade av politik, detta gör mig rädd.
  Jag pratar ofta med människor som inte verkar förstå att vi brottas med enorma problem, inte minst politiskt.
  Vad detta beror på är för mig en gåta, det är bara att öppna ögon och öron så ser eller hör alla vad som händer i vårt land.
  Kanske problemet ligger i bekvämligheten, dvs, inget har ju ändrats eller hänt, där jag bor.
  Ett annat stort problem är att de flesta, tror på vänstermedia, typ SVT, och alla dagstidningar, och tror på dessa, utan att ifrågasätta.
  Vad gör vi som vaknat upp för många år sen, det känns ibland som att köra huvudet i väggen, när vill prata politik.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s