Integrationen som aldrig blev av

I Sverige läser vi ofta tidningsrubriker om att vissa muslimska friskolor hotas av nedstängning av Skolinspektionen, men frågan är hur många som i realiteten stängs ned? Jag kunde få fram att två stycken stängts de senaste åren, men jag är övertygad om att det bästa vore att inte tillåta dessa religiösa friskolor överhuvudtaget om vi nu ska föreställa vara ett sekulariserat land.

Den omåttligt populära muslimska friskolan DIA Privatskole, belägen i området Nørrebro i Köpenhamn, hotas nu av stängning. Om inte skolledningen innan den 29 maj lyckas få Styrelsen för Undervisning och Kvalitet att ändra mening, kommer man från den 1 juli i år att sluta betala ut statligt stöd till skolan. Skolan som har 357 elever, har de senaste åren mottagit mellan 16 och 19 miljoner danska kronor i årligt stöd. Anledningen till att man vill stänga skolan är att styrelsen anser att man inte lever upp till friskolelagens krav om att en fri grundskola ska förbereda eleverna för att leva i ett danskt samhälle med frihet och folkstyre samt stärka och utveckla elevernas demokratiska bildning. Dessutom har det länge varit stridigheter mellan två grupperingar på skolan, vilket medfört att skolan fått stänga flera gånger och att barnen således inte har en trygg undervisningsmiljö.

Förhållandena på en rad andra danska muslimska friskolor har tidigare belysts i olika artiklar och skolorna har antingen blivit av med sitt statliga stöd eller fått stänga. Anledningarna har bland annat varit att man funnit undervisningsmaterial med referenser till väpnad och militant jihad och att skoleleverna uppmanats till att inte umgås med icke-muslimska vänner.

Till saken hör också att regeringen de senaste två åren stramat åt reglerna för tillsyn av landets fri- och privatskolor.

Ja, åtstramningar är danskarna världsbäst på medans Sverige helt klart står för motsatsen. Här blir det på sin höjd några tidningsrubriker och lama fördömanden om att det är fel att låta flickor gå på längst bak i bussen eller bada på separata bad-tider. Sedan vänder vi blad och så har det varit i alla år.

Det man kan fråga sig är på vilket sätt muslimska friskolor bidrager till integrationen? Följderna av att muslimska barn bussas till särskilda friskolor och isoleras är att den etniska segregation ökar, men ändå står våra politiker som frågetecken varje gång integrationen kommer på tal.

Det verkar som att man numera har gett upp tanken på att integrera alla nysvenskar och att den nya devisen istället är att det är vi svenskar som ska integreras i islam. Varför införa ett förbud mot heltäckande klädsel på allmän plats som andra länder gör när vi istället kan börja använda hijab allihop? Varför detta tjafs om omskärelse, det är väl bara att se till att alla barn blir omskurna från och med nu så är problemet löst! Sluta sälj badkläder – burkini till alla! Att gifta sig med ett barn är kanske något som vi alla bara ska acceptera – det finns till och med informationsbroschyrer! Fläskkött är dåligt, bättre att vi alla bara äter nötkött och ser till att djuren halal-slaktas! Trött på Din fru? Skaffa en till – månggifte är populärt! Idag börjar ramadan så det är bara att börja fasta och visa solidaritet!

Detta är precis vad vänstern vill – att vi ska glömma bort vår svenska kultur, traditioner samt värderingar och låta oss bli islamiserade. Det skulle antagligen vara en ära för Sveriges regering om vi kunde bli det första nordiska kalifatet!

I dagens SvD finns en debattartikel som representanter från Moderaterna, Centern, Miljöpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna skrivit under, med krav på att begränsa kungahusets anslag och omvärdera våra svenska flaggdagar. Detta är ännu ett steg i nedmonteringen av våra svenska traditioner och dessutom ännu mer PR till Sverigedemokraterna.

https://www.b.dk/nationalt/styrelse-vil-lukke-landets-aeldste-muslimske-friskole

https://www.svd.se/kungafamiljen-vaxer–nu-maste-anslaget-b…

20953433-dia-privatskole

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s