Är en röst på SD likvärdigt med en röst på Alliansen?

Genom att deklarera att Sverigedemokraterna kan tänka sig att stödja en alliansregering där Centern inte får inflytande över migrationspolitiken, puttar de nu över lite fler missnöjda väljare till Alternativ För Sverige (AfS).

Alliansen består även av Liberalerna som inte heller vill strama åt migrationspolitiken på samma sätt som krävs för att vi ska få till stånd en förändring. Att SD nu börjar vackla och kan tänka sig kompromisser är inte vad väljarna behöver fyra månader innan valet! Det räcker med att Löfvén svamlar omkring och påstår att Socialdemokraterna vill göra både ditt och datt för att strama åt saker och ting, samtidigt som Kristersson kopierar SD-politik i Moderaternas valmanifest lagom till valet. Allt som allt är det inte trovärdigt varken från M eller S.

Det måste finnas ett stabilt parti som står fast vid sina beslut så att man klart och tydligt vet vad man röstar på. Vad innebär en röst på SD nu? Är det en röst på SD eller en röst på Alliansen? Jag vill inte ha varken C eller L kvar i riksdagen och om man kunde välja hade jag även kastat ut S, V och MP.

Jag har personligen haft svårt för AfS tidigare, men jag börjar förstå varför de ökar i popularitet hela tiden – de står nämligen för den lite hårdare linjen som Sverige så väl behöver vandra mot och partiet varken kompromissar eller vacklar i sin ståndpunkt. SD måste stå fast vid sin politik och inte börja göra avkall nu när det närmar sig valet. Sverige behöver inte en ny Alliansregering, lika lite som vi behöver fyra år till av en rödgrön sörja!

Som jag skrev tidigare i år så har SD de senaste åren kunnat sitta och titta på när de andra partierna gör bort sig och kunnat plocka in nya väljare hur lätt som helst, men i år gäller det att de börjar arbeta för att visa att de levererar också. Att visa sig villiga att stödja en Alliansregering om Annie Lööf inte får inflytande över migrationspolitiken, är inte rätt beslut just nu. Fortsätt jobba på er egen politik och självständighet istället – låt de andra komma till er istället för tvärtom!

För mig som tvekar mellan SD och Medborgerlig Samling blev jag lite klokare idag. Hade det varit val imorgon hade min röst lätt gått till MED. SD – you better work!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s