Moderaterna – en ulv i fårakläder?

Moderaternas valkonvent är nu till ända och man laddar nu för att vinna valet.

Som jag påpekat i tidigare inlägg så har M ett stort problem vad gäller trovärdigheten. Efter att ha haft makten i två mandatperioder utan att ha lyft ett finger för att göra något åt de annalkande problemen som man redan då hade information om, för att sedan helt plötsligt göra en helomvändning fyra månader innan valet är det nog inte många som köper. Kristerssons tal om öppenhet och tolerans påminner också starkt om Reinfeldts retorik, vilket får ännu fler väljare att dra öronen åt sig.

Enligt indikationer från fotfolket verkar det dock vara så att majoriteten av partiets representanter runt om i landet faktiskt vill ha en förändring och börja samarbeta med Sverigedemokraterna, men stoppklossen är partistyrelsen. Partitoppen är helt klart fortfarande indoktrinerad av Reinfeldts ande och så länge ingen spräcker den bubblan får nog väljarna räkna med att en röst på M är en röst på Alliansen och fortsatt öppna hjärtan-politik samt samarbete med den rödgröna sörjan.

Snart närmar sig sommarlovet även i Rosenbad och väljarna har inte blivit mycket klokare men däremot desto mättare på valfläsk från både S och M. Återstår att se om den som slänger mest valfläsk i vanlig ordning står som segrare, eller om svenska folket för en gångs skull vågar tänka själva och faktiskt lägger över ansvaret på en helt ny aktör!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s