EU:s södra gräns fortfarande oskyddad fast det gått tre år!

Dåvarande inrikesminister Anders Ygeman uttryckte år 2015 vikten av att återupprätta EU:s södra gräns eftersom den ansågs otillräcklig, något som diskuterades på ett möte med EU:s ministrar efter terrordåden i Paris.

Vid ett möte i Aten i fredags mellan utrikesministrarna från Visegradsgruppen och Balkan-länderna uttryckte Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó att situationen är oförändrad från år 2015 och att EU:s södra gräns är fortsatt oskyddad och vidöppen. Om det kommer en ny migrationsvåg till Europa från syd eller sydostligt håll är man helt beroende av ett fortsatt migrationsavtal mellan EU och Turkiet. Sziljartó menade också att migrationskrisen står högst på agendan med tanke på Europas framtid.
-”I Grekland blir situationen alltmer dramatisk för var dag som går. Antalet illegala migranter som anlände till Thessaloniki ökade med 500% enbart i april. Enligt lokalinvånare är situationen på väg att bli liknande den vi hade år 2015 och på toppen av det har grekisk domstol beslutat att människor som anländer till öarna kan resa vidare till fastlandet och vart tar de sig vidare efter det?”

Enligt Sziljartó kommer migrationstrycket helt klart att öka eftersom den pågående debatten inom internationella organisationer snarare inspirerar till ökad migration istället för att stoppa det.
-”Under dessa debatter får vi hela tiden höra att migration är bra och att migration måste uppmuntras. Med tanke på att Europas södra och sydöstra gränser är öppna och försvarslösa precis som de var för tre år sedan, måste Ungerns södra gränsskydd bestå på högsta möjliga nivå.”

Uttrycket ”mycket snack – lite verkstad” får en ny dimension i och med EU:s långsamma maskineri, det har alltså inte hänt ett smack vad gäller migrationsproblemen och den vidöppna gränsen på tre år! Det här ger också perspektiv på hur obetydliga Sverige är i det stora hela. Politikernas vallöften om lite åtstramningar här och där betyder egentligen ingenting eftersom i det globala perspektivet kommer det fortsätta att komma migranter i en aldrig sinande ström.

Swexit känns som en lockande tanke, men det tar flera år från det att beslutet är fattat innan det blir verklighet, så hur vi än gör får vi nog förbereda oss på att öppna våra hjärtan i några år till tyvärr.

För övrigt fick Anders Ygeman i samma intervju i SvD år 2015 frågan om hur bra kontroll svenska säkerhetspolisen har på personer som kan utföra terrordåd och svarade då:
-”Man ska vara ödmjuk och säga att de har ett extremt svårt uppdrag. Vi vidtar åtgärder, men det går inte att skydda oss mot allt”.

Sedan dess har det runnit en hel del vatten under broarna och Säpo har idag ingen som helst kontroll på hur många extremister som befinner sig i Sverige. I dagens SvD säger den nya Säpo-chefen dessutom att han är förvånad över det omfattande hotet.

Är det någon mer än mig som tycker att det varje gång låter som om svenskarna blir tagna på sängen när det kommer till säkerhetsfrågor?! Hur naiva kan ett lands styre samt säkerhetspolis egentligen få tillåtas vara?!

https://dailynewshungary.com/hungarys-fm-europes-borders-to-the-south-southeast-unprotected/

Ungerns gräns.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s