Inga problem att ta emot kungligheter under brinnande krig

Samtidigt som massmedia skriver om ryssarnas framfart och olika attacker i Ukraina med såväl skadade som dödsoffer, är det tydligen inga problem för kungligheter att åka till Ukraina på en turisttur, vilket återigen får en att undra över den bild som vi får av kriget som ger en Wag the dog-känsla – särskilt med tanke på hur många politiska celebriteter som de senaste två åren åkt skytteltrafik in och ut ur landet utan problem.

Det var Sophie, Storbritanniens hertiginna av Edinburgh och hustru till kung Charles yngste bror prins Edward, som i går besökte Ukraina och träffade president Volodymyr Zelenskyy och hans fru under den första resan till landet av en brittisk kunglig sedan konflikten med Ryssland började. Besöket gjordes på uppdrag av Storbritanniens utrikesministerium för att ”visa solidaritet” med de som påverkats av kriget. När Storbritannien samtidigt fortsätter skicka vapen för att hålla igång kriget och öka antalet döda ukrainare rimmar det illa.

Hur många kungligheter har besökt ett annat land i brinnande krig i nutid? Varför besökte inte västvärldens politiska ledare Syrien eller Irak till exempel och vad hindrar hertiginnan Sophie eller kronprinsessan Victoria att besöka Sudan och visa solidaritet?

Tyvärr hamnar övriga krig i skymundan när all mediafokus är på Ukraina och Israel/Gaza. Mer än 13 år har gått sedan Syriens brutala inbördeskrig började, med miljontals syrier som fortsätter att utstå fördrivning, fattigdom och till och med förnyade våldsanfall, utan någon politisk lösning i sikte. Det är definitivt inga vapenleveranser från väst eller ekonomiska stödpaket i miljardklassen som dimper ner där varje månad. Men så har väst varken intressen att skydda där eller naturtillgångar i samma överflöd att stjäla, även om USA stjäl olja från Syrien utan att det får någon större uppmärksamhet.

Allt känns som en dålig fars och tyvärr är det våra resurser som missbrukas för att finansiera spektaklet.

#hyckleri

#followthemoney

https://english.alarabiya.net/News/world/2024/04/29/duchess-sophie-visits-ukraine-in-first-trip-by-british-royal-since-start-of-war

https://www.arabnews.com/node/2501641/middle-east

7 reaktioner till “Inga problem att ta emot kungligheter under brinnande krig

  1. Du sitter och blåkopierar från Putins desinformationsbyrå. Dra in Syrien? USA stjäl olja från Assad? Nivån på desinformationsbyrån är pinsam. Vad är nästa steg? Hylla Irans mullor? Försvara hijab?

    Gilla

    1. Om du bemödar dig att söka information utanför traditionell media och inte låter dig skedmatas, så kommer du att få en helt annan helhetsbild, än den falska du i dagsläget har …

      Gillad av 1 person

    2. Ännu en oinformerad korkskalle har yttrat sig…”pilsnerkorv”? Det är nog för mycket pilsner som gjort att du helt missat alla brott USA gjort i Syrien men så blir det när MSM-lögnerna får styra. Rensa ölet från menyn och börja tänka själv! Alla dessa förnumstiga USA-nissar som inte fattar hur blåsta de blir av USA-propagandan. Beklämmande! De flesta i USA hatar sin regim och man förstår verkligen inte sådana som inte ens bor i USA som stödjer banditerna i Washington?

      Gilla

  2. Alias Prinskorv, ett säreget val av nick, tänker genast på Bullen Berglund 1887-1963 skådespelaren som ung pilt skickades till morföräldrarna i Paris för att lära sig franska och där fick smak på franska köket, som han enligt mina smaklökar totalt missuppfattar och senare även skådespeleriet, hemma skrev han en pamflett om kvällsvicknig på småtimmarna, Smått och gott.
    Pamfletten står som ett arv efter Mor och Far bland våra kokböcker efter Mors möda skaka fram nattvickning till revyns nattgäster i vårt hem.

    1953 Bullen Berglund är nu pensionär och vita dukens mysfarbror.
    Vid tiden utbröt Sveriges största salmonellaepidemi i Alvesta.
    9 000 smittades och 90 dog,
    och till slut hittade man källan: Alvesta slakteri. Förutom tragedin innebar utbrottet en enorm förtroendekris för slakterinäringen.

    I sina försök att återställa förtroendet tog Alvesta slakteriförening fram en ny, garanterat smittfri konserverad produkt: Pilsnerkorven.

    För att ytterligare öka allmänhetens förtroende för den nya produkten tog man kontakt med en av landets största matauktoriteter: Erik Bullen Berglund. Skulle han kunna tänka sig att låna ut sitt renommé åt produkten pilsnerkorv?

    Det kunde han och därmed var Bullens pilsnerkorv född.

    Så småningom syntes Bullens ansikte på uppemot 30 olika matkonserver. Det kunde vara dillkött, grisfötter eller sill. (Nattamaten), allt garanterat fritt från salmonellasmitta.

    Idag är det bara pilsnerkorven som överlevt, men den kan å andra sidan räknas in till de verkliga klassikerna på butikshyllan……
    Att den överlevt har jag svårt att förstå, något så sterilt smaklös produkt har jag aldrig smakat, har testat i vuxen ålder.
    Far min var i revybranchen och bjöd ibland hem ensemblen på kvällsvickning, till Mors förtret.
    Antar att hon fort på småtimmarna ville få nattro genom konserven Bullens Pilsnerkorv och några glas Lager att skölja ned med.
    Har senare som vuxen försökt förlika mig med Bullens Pilsnerkorv.
    Det är ogörligt!
    Den är steriliserad till smaklöshet.
    Så….
    Ditt alias Pilsnerkorv väcker
    ”kulinariskt” minne.

    Gilla

Lämna en kommentar