Märkligt att inte fler protesterar trots det uppenbara sambandet mellan krigspropagandan och krigsindustrins stora framgångar

Om man satt sig in i Ukrainakonflikten framgår det tydligt att kriget tvingats fram genom USA och Natos expansion österut. För den som vill veta mer rekommenderas intervjun med den framstående nationalekonomen och geopolitiske analytikern Jeffrey Sachs, professor vid Columbia University och mångårig rådgivare till FN:s generalsekretariat (https://jennypiper.blog/2024/02/11/ukrainakonflikten-hade-kunnat-undvikas-om-vast-visat-uppriktig-kompromissvilja/)

Detta tiger etablissemanget i väst om, men det kinesiska utrikesministeriets talesman Wang Wenbin tog upp det vid en nyhetsbriefing i dag, där han slog fast att Nordatlantiska alliansen bär det direkta ansvaret för den ukrainska krisen.

-”NATO bär ett obestridligt ansvar för denna kris. Alliansen bör tänka på sin roll, sluta flytta på skulden och effektivt vidtaga praktiska åtgärder för den politiska lösningen av krisen. Kina tillhandahåller inte vapen till de konfliktande parterna och kontrollerar strikt varor med dubbla användningsområden, inklusive export av drönare. Mer än 60% av vapenkomponenterna och föremålen med dubbla användningsområden som importeras av Ryssland kommer från USA och västländer. Ryssland och Kina upprätthåller ett normalt samt öppet handels- och ekonomiskt samarbete.”

Samtidigt lät försvarskoncernen Saab i dag meddela att de på nytt ökat sin vinst (+28%) under det senaste kvartalet och att de skriver upp försäljningsprognosen. Deras vinst uppgår nu till närmare 300 miljoner mer än samma period förra året och enligt VD:n Micael Johansson är det väldigt stora försvarsutgifter samt stora behov.

När det är så uppenbart att det finns ett samband mellan krigspropagandan som etablissemanget i väst sprider och krigsindustrins stora framgångar, är det anmärkningsvärt att inte fler protesterar eftersom notan till slut hamnar i vårt knä och det är våra pengar som används för att tillse att kriget hålls igång med hundratusentals döda ukrainare som följd.

För övrigt deklarerade Försvarsberedningen i dag att samtliga
partier är överens om att öka försvarsbudgeten till 185 miljarder 2030, vilket innebär ett tillskott på 52,8 miljarder kronor jämfört med tidigare beslut, så att man når 2,6% av BNP som är i enlighet med Natos förväntningar.

Detta hyllas nu stort trots att ingen sagt ett ord om hur det ska finansieras. Ska regeringen göra som sin danska motsvarighet och dra in en helgdag, hitta på nya skatter eller kanske banta vården/skolan/omsorgen ytterligare?

Ingen lär dock kräva att vi ska spara på elefanten i rummet som kostar mest, där Migrationsverket bedömer att antalet asylsökare fortsätter ligga på samma nivå med ca 12 000 personer per år – exklusive anhöriga och arbetskraftsinvandring. Det är så klart mer humant att spara på den egna befolkningen för att förverkliga sina krigshetsande ambitioner.

#followthemoney

#vibetalar

https://londonlovesbusiness.com/china-accuses-nato-for-their-indisputable-responsibility-of-the-ukraine-crisis/

https://sverigesradio.se/artikel/forsvarskoncernen-saab-okar-vinsten-stora-behov-dar-ute

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Xjw6PE/forsvaret-starks-med-53-miljarder-till-2030

https://www.friatider.se/oforandrad-prognos-antalet-asylsokare

4 reaktioner till “Märkligt att inte fler protesterar trots det uppenbara sambandet mellan krigspropagandan och krigsindustrins stora framgångar

  1. Facit blir blir som du skriver ”Det är så klart mer humant att spara på den egna befolkningen för att förverkliga sina krigshetsande ambitioner.” Enklaste vägen för en politiker att gå är att hitta på nya skatter, ny moms eller ta bort en helgdag ska man ta bort en helg dag så röstar jag för 1 maj! En totalt obetydlig dag för flesta av det svenska folket, de enda som går med i tågen är gråsossar, invandrare och kioskmungon.

    Men den bästa lösningen hade varit att stoppa alla bidrag, sänk lönen för alla politiker och gå ut ur EU. Hade vi gjort detta så hade vi sparat mycket pengar och på detta kan vi utvisa alla som inte bidrar till vårt unika skattesystem och stänga gränsen till Sverige är på fötterna igen, detta lär ju ta ett tag.

    Skulle politikerna ha mage att klaga så skickar vi dem till deras nya sandlåda så får vi se hur kaxiga dessa politiker är, de kan få en enkel till krigszonen i Ukraina. De är faktiskt för jävligt på ren svenska att vi har politiker som skiter i både Sverige och svenskarna. Man blir ännu mer förbannad när folket runt omkring en inte ser vad som händer! Bara de får sin lön, kan betala räntor, lån och de kan se på stasi-tv så är väldigt många nöjda. Folket ser inte att vi åker klass 2 rakt in i kaklet!

    Gillad av 1 person

  2. Sverige har en uttalad gammal policy att inte sälja till krigförande land. Något som ”glömdes bort” redan under Olof Palmes dagar … Det väcker frågan om när Wallenbergs fick grepp om de svenska politikerna …

    Gillad av 1 person

    1. Redan innan andra världskriget var Wallenbergarna mäktiga nog att kunna påverka! Det är en gåta varför inte britterna begärde de ledande Wallenbergarna inför internationell domstol efter andra världskriget för deras hjälp till nazisterna före och under kriget? Tror att USA räddade dem den gången även om svenska folket fick betala skadestånd kollektivt till britterna, allt givetvis i hemlighet och dolt för svenskarna.

      Gillad av 1 person

      1. Problemet med att dra officiellt Wallenbergs inför domstol då, var att man skulle tvingas göra det med Rothschilds av samma anledning. Väg in att Rothschilds även var involverade i händelserna som ledde till Första Världskriget samt sponsrade Lenin & Co inför statskuppen i oktober 1917. De styr idag i praktiken även alla riksbanker i världen, utom tre.

        Gillad av 1 person

Lämna en kommentar