Ännu ett bevis för att Swexit behövs

För några år sedan skrev jag om det bisarra att vi tillåter att byråkratimonstret EU regelbundet flyttar mellan olika städer till en hutlös kostnad, sedan glömdes det bort, men i dag blev jag dock påmind igen när en reporter på SR skrev en krönika i ämnet.

Det är ett ständigt åkande från Bryssel till Strasbourg, från Bryssel till Luxemburg och sen tillbaka till Bryssel, men det är inte bara 700 parlamentariker, diverse assistenter, tjänstemän, tolkar och en mängd journalister som varje månad ska resa drygt 80 mil fram och tillbaka, det innefattar dessutom lastbilar som fraktar koffertar med såväl dokument som andra saker.

Flytten till Luxemburg är inte lika känd och sker tre månader per år – april, juni och oktober – då alla möten med EU-ländernas olika ministrar sker i Luxemburg istället för Bryssel.

När beslutet togs om detta flytt-upplägg 1992, var EU en mycket mindre organisation som bara bestod av tolv medlemsländer där tanken var att man skulle decentralisera makten. Som bekant har den korrupta organisationen i dag svällt till 27 medlemsländer.

Dessa flyttar kostar över en miljard kronor per år och orsakar till på köpet tiotusentals ton koldioxidutsläpp varje år, vilket går helt emot EU:s uppsatta klimatmål.

Tydligen går det dock inte att ändra på detta spektakel, eftersom det står inskrivet i EU:s fördrag och för att ändra i den texten krävs enhällighet, dvs att alla ska säga ja – inklusive Frankrike och Luxemburg som tjänar både pengar och prestige på detta.

Här ser vi återigen ett bevis på varför vi omgående bär lämna unionen; inte nog med att vi ska bekosta det mycket dyra medlemskapet samt alla våra EU-parlamentarikers löner och förmåner – dessa krigshetsande syltryggar som för övrigt inte sätter det egna folket främst utan mer än gärna skor sig själva samtidigt som de medverkar till att suga ut Europas resurser, minska medborgarnas inflytande och utöka kontrollsamhället – dessutom ska vi finansiera den helt onödiga flytten av verksamheten mellan tre städer.

Obegripligt att inte det europeiska folket för länge sedan rest sig och enat fråntagit maktmissbrukarna deras privilegier. Men ännu mer obegripligt är att svenska folket om några veckor kommer rösta fram samma skitpartier som redan förstört så mycket till fortsatt maktutövande i ytterligare några år så att de kan suga ut det sista.

#yourtaxmoneyatwork #swexit
#itsokwhenwedoit

https://sverigesradio.se/avsnitt/nej-det-gar-inte-att-stoppa-eus-flyttcirkus-andreas-liljeheden-strasbourg

9 reaktioner till “Ännu ett bevis för att Swexit behövs

  1. Och trafikminister Wissing i Tyskland vill införa körförbud på veckosluten… för att ”rädda” klimatet, och uppnå ”klimatmålen”.
    Naturligtvis kommer det att införas undantag från körförbudet för EU-byråkrater som måste pendla mellan Bryssel, Strasbourg och Luxemburg.
    Precis som G.T. som glider världen runt (vem betalar?) och talar om för oss andra att det är farligt för klimatet att resa.

    Gillad av 1 person

  2. Läste att en som sitter i EU-parlamentet kan kvittera ut med lön och alla bidrag som ingår ca 200.000 kr varje månad? Inte konstigt att alla lösdrivare till politiker så gärna vill till Bryssel typ Jan Emanuel f d sosse och den där KD kärringen Skyttedal. Lättförtjänta pengar hägrar och man blir inte förvånad när MP snabbt bytte fot om EU när deras parlamentariker märkte hur pengarna började strömma in på kontot! Samma med SD, och som vanligt, pengar korrumperar!

    Gillad av 1 person

  3. Jag undrar om våra myndigheter medvetet förstör våra länder och den europeiska civilisationen som helhet, men hur ser de på framtiden? Vår president och hela ledningen är redan gamla och de bryr sig bara om hur de ska sitta i sina stolar resten av livet, men de har barn och barnbarn, och många europeiska politiker är fortfarande ganska unga. Vilken typ av värld ser de sig själva i om 10 eller 20 år? Eller är de så dumma att de inte ens kan tänka på sig själva?

    Gillad av 1 person

    1. Jag tror inte de bryr sig, det enda som intresserar dem är hur mycket kickback de får och vilken fin position som väntar dem. Det är nog ingen slump att många europeiska ledare är barnlösa – Macron, von der Leyen, Scholz, Magdalena Andersson, Ulf Kristersson (inga egna) m.fl.

      Gilla

      1. Samtidigt i Sverige så härjar biltjuvar-ligor som ringer på hos folk och vill ha deras bilnycklar! Polisen rekommenderar att man ska lämna bilnyckeln vid dörren för att undvika konfrontation med tjuvarna? Och för två veckor sedan efter mordet i Skärholmen skulle man visa civilkurage och stå upp mot kriminella? Snacka om motstridiga signaler…

        Gilla

  4. Nu börjar du bli slapp i faktakontrollen.
    Ulf Kristersson har tre adopterade barn, det är i högsta grad egna barn. Von der Leyen har 7 barn, det är faktiskt jättemånga. Man kan inte bara skriva en massa skit, man måste kolla upp vissa saker också. Inte ens knähundarna i kommentarsfältet kan väl få sju barn till inga barn. Eller ni tänker kanske att von der Leyens barn är rymdödlor?

    Gilla

    1. Ja det stämmer att hon har barn, fick för mig att hon inte hade det när jag hörde en diskussion i detta ämne om att många politiska ledare inte har barn, men måste ha blamdat ihop dem. Men bra att du korrigerade. Dessutom är det en kommentar, inget inlägg så inte hela världen som du verkar uppfatta det. Som jag skrev är det inte Kristerssons egna barn.

      Gilla

    2. Undrar verkligen om det är Urusla von Löjens egna ungar eller några hon importerat? I vilket falla som helst är hon en av världens mest korrumperade och usla människor alla kategorier! ”Råtthonan” kanske kan komma med några mer förmildrande saker om patrasket som styr EU? Hitler gillade ju barn och hundar som exempel?

      Gilla

Lämna en kommentar