När ledarna för EU använde sanktioner för att få den ryska ekonomin på knä dödade de istället sina egna ekonomier

Våra kaxiga beslutsfattare i Bryssel hade en enfaldig dröm om att krossa Ryssland genom att införa ett tiotal sanktionspaket som alla misslyckats, istället har man förstört enormt för sina egna länder och det europeiska folket har definitivt fått sin beskärda del av kris på kris signerat EU-eliten.

I samband med att Internationella Valutafonden tidigare i veckan sänkte sina utsikter för Frankrikes BNP-tillväxt för innevarande år till 0,7% och förbättrade utsikterna för Ryssland från 2,6% till 3,2%, skrev den franska politikern Florian Philippot, ledare för Franska Patriot-partiet, ett inlägg på X där han med all rätt anklagar EU:s ledare för att förstöra den europeiska ekonomin.

”Ledarna för Europeiska unionen ville använda sanktioner för att få den ryska ekonomin på knä, men istället dödade de sina egna ekonomier. Alla eurokrater lovade att tvinga ned den ryska ekonomin på knä. De dödade vår ekonomi med sina dumma sanktioner och extremistiska politik!”

I IMF:s rapport från den 16 april reviderades prognosen för den ryska BNP-tillväxten uppåt för 2024. Enligt fondens uppskattningar överstiger tillväxttakten i den ryska ekonomin under de senaste och innevarande åren samma indikatorer för G7-länderna som har infört sanktioner mot Ryssland.

Samtidigt har Italiens förre premiärminister Enrico Letta skrivit en rapport om den inre marknaden inför EU-toppmötet i Bryssel denna vecka, där han konstaterar att mer måste till för att inte EU ska hamna rejält efter i konkurrensen med exempelvis USA, där BNP per capita sedan 1993 har ökat med närmare 60% jämfört med mindre än 30% i EU. 

Så kan det gå om man är en vasallstat som måste lyda Washingtons minsta vink och såväl the Green Deal som Ukrainakriget har sugit ut EU-länderna rejält till fördel för USA, vilket givetvis varit deras plan hela tiden och våra idioter till makthavare spelar dem rakt i händerna.

I dag hördes för övrigt Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg återigen orera om mer luftvärn till Ukraina, så det är bara att ställa upp även om ingen vet vartifrån det ska tas med tanke på att det redan ekar tomt i våra egna lager och är flera års väntetid för nytillverkning. Men vad gör man inte för att få en klapp på huvudet, det är klart att vi ska göra vårt yttersta för att hålla igång penningtvättmaskinerna och människoslakten – strunt samma att det går åt helvete för oss själva. Allt är dessutom fullt möjligt eftersom det vilseledda folket inte protesterar.

#thewinnertakesitall

https://www.svd.se/a/jQ9rJ0/usa-rycker-undan-ekonomisk-oro-i-eu

3 reaktioner till “När ledarna för EU använde sanktioner för att få den ryska ekonomin på knä dödade de istället sina egna ekonomier

  1. I Bryssel finns det ovanligt många korkade personer samlade på ett ställe, dessutom utan kontakt med verkligheten! Varför kan man inte få in i skallen att Ryssland har en real ekonomi, de har mer än 30% av jordens naturresurser och självförsörjande på nästan alla områden? Ryssland behöver inte andra länder för att fungera, ni kan tänka er hur Sverige skulle se ut efter några veckor av sanktioner? När jag växte upp hade Sverige fortfarande en politik att man skulle kunna klara sig väldigt länge om man blev utsatt för ekonomiska påtryckningar men detta försvann i och med EU-inträdet. Numera är det bara att lyda direktiven från Bryssel och Washington…

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar