Sveriges Natoansökan i gungning efter flaggincident och försök att stoppa minnesstund för folkmord för att inte reta Erdoğan

Det har varit tyst om Sveriges Natoansökan den senaste tiden efter att både Ungern och Turkiet gett kalla handen, men i dag deklarerade USA försvarsminister Lloyd J. Austin III, som är i Sverige för att följa den stora militärövningen Aurora 23, att USA fortsatt jobbar hårt för ett svenskt Natointräde före sommaren.

Det är möjligt att de kanske kan få Ungern med på noterna, men det är svårare med Turkiet och dagens nyhet i turkisk media om att PKK-medlemmar hängde upp banderoller på flera platser i Göteborg i går i en ny incident, lär knappast mildra Ankaras ilska.

Två av banderollerna var uppsatta framför stadshuset, medan andra placerades på strategiska platser i stadskärnan. Banderollerna fick sitta uppe i två dagar innan de togs bort av lokala myndigheter.

Organisationen Rojavakommittéerna har tagit på sig aktionen och har sagt att de protesterar mot den svenska regeringens förslag att införa ett nytt brott i lagen om terroristbrott som gör deltagande i en terroristorganisation till ett brottslig handling.

Samtidigt framkom det i går att Utrikesdepartementet (UD) tillsammans med utrikesminister Tobias Billström (M) har utövat påtryckningar mot den svensk-armeniska vänskapsgruppen i riksdagen. Den så kallade Tidöregeringen vill enligt uppgift stoppa en planerad minnesstund för folkmordet mot armenier och andra kristna, som hållits årligen sedan 2010, eftersom minnesstunden riskerar att reta upp Turkiet samt sedermera äventyra Sveriges Natoansökan.

Det är motbjudande att se hur den svenska politikereliten skamlöst krälar i stoftet för att inte uppröra Erdogan. Jag hoppas innerligt att det inte blir något Natomedlemskap för Sverige – främst för att ett neutralt Sverige (åtminstone på pappret) vore det bästa för rikets säkerhet och finanser, men även för att få bevittna hur den våta drömmen för globalisteliten i riksdagen går upp i rök.

#nejtillnato

https://www.expressen.se/nyheter/usas-utrikesminister-foljer-svenska-militarovningen/

https://www.dailysabah.com/politics/pkk-terrorists-put-banners-in-swedish-city-as-nato-process-continues/news

https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/pkk-flaggor-hissades-i-g%C3%B6teborg-1.97404904

https://twitter.com/realrojkom?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1647981546635247616%7Ctwgr%5Ef7887c1253f3b3b1e7063e1a045c193a145bafe0%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gp.se%2Fnyheter%2FgC3B6teborg%2Fpkk-flaggor-hissades-i-gC3B6teborg-1.97404904

https://samnytt.se/ud-vill-stoppa-minnesstund-for-folkmord-erdogan-kan-bli-krankt/

3 reaktioner till “Sveriges Natoansökan i gungning efter flaggincident och försök att stoppa minnesstund för folkmord för att inte reta Erdoğan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s