Nya demonstrationer i Tjeckien mot fortsatt stöd till Ukraina och Nato

Folkmissnöjet bland medborgarna i Europas länder som demonstrerar mot fortsatt stöd till kriget i Ukraina samtidigt som invånarna får det allt sämre fortsätter. Nu senast var det tusentals tjecker som manifesterade i Prag i går och hävdade att den tjeckiska regeringen ägnar för mycket resurser till att hjälpa Ukraina att bekämpa Ryssland snarare än att ta itu med energikrisen samt den höga inflationen på hemmaplan. Många som deltog i protesten uppmanade dessutom premiärminister Petr Fiala att avgå.

Rallyt ”Czechia Against Poverty” leddes av oppositionspartiet Law, Respect, Expertise och man fördömde vad man kallade ”den ljugande regeringen” och bar banderoller som sa ”Nej till krig” och ”Gå ut ur NATO.”

Till publiken sa Jaroslav Foldyna, en parlamentsledamot från partiet Freedom and Direct Democracy, att ”regeringen måste gå innan den förstör landet.”

En demonstrant vid namn Renata Urbanova sade till AFP att regeringen är ”full av krigshetsare som får oss att lida ekonomiskt.”

En liknande demonstration mot regeringen hölls förra månaden då mer än ett dussin personer greps och det bröt ut bråk med polisen. De månatliga levnadskostnaderna har ökat för de flesta tjecker och upp till 70% av hushållen har tvingats tillgripa åtstramningsåtgärder, enligt en undersökning som släpptes av opinionsundersökningen Median i januari.

Samtidigt har den tjeckiska ledningen levererat tunga vapen till Ukraina, inklusive 89 stridsvagnar och ställt sig bakom ekonomiska sanktioner mot Ryssland som utformats av EU.

Meanwhile in Sweden är många missnöjda med den nya regeringen och dess stödpartier, dagens presentation av vårbudgeten gjorde inte saken bättre. Vad fan fick jag för min röst frågar sig en del och svaret är givet – miljardbelopp av skattemedel och vapenleveranser i stöd till Ukraina, ett påtvingat Natomedlemskap, fortsatt energikris som understöds av den pengaslukande klimathysterin, fortsatt hög invandring, fortsatt utbredd kriminalitet, fortsatt högt skattetryck, fortsatt inflation samt en ledning som agerar vasaller åt Bryssel och USA för att nämna några exempel. Men en majoritet av befolkningen skulle aldrig komma på tanken att demonstrera mot de styrande som trots allt ”vet bäst”.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/574864-prague-protests-economy-ukraine/

8 reaktioner till “Nya demonstrationer i Tjeckien mot fortsatt stöd till Ukraina och Nato

    1. Man kan alltid dra till med semantik i stället för fakta ”Malin”!! Du ska inte inbilla dig att kommunisterna varit värre än andra på att förtrycka, mörda hänga och bränna genom åren! Du ska ha klart för dig att Brittiska Imperiet totalt sett är historiens värsta massmördare följt av spanjorerna i Syd och Mellanamerika, Hitler, Mao, Stalin och diverse regimer i USA. Förtryckare är svin oavsett vilken -ism de än bekänner sig till!

      Gilla

  1. Lite utanför ämnet, vi var i Prag under påskhelgen. Under de dagarna vi var i Prag så såg vi inte en enda täckt kvinna nästan inte en enda muslim, knappt någon från MENA-länderna, klart de finns där med men det är i klar minoritet. När vi landade i Köpenhamn och på tåget över så sa både jag och frugan att ingen kan förneka att det pågår ett utbytte av folket i Sverige, från en stad i harmoni till ett tåg över sundet i total misär. Att sen våra politiker förnekar bilden är väl bara väntat, de har lovat att förstöra vårt land och de är på god väg att lyckas.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s